Gå til innhold

Dine filmrutiner..?


UleDule

Anbefalte innlegg

UleDule skrev (52 minutter siden):

Må få til et gjensyn med denne snart.

"Wanna date?"

"What are you, some kind of a Swede? You're talking to me in Swedish in Times Square!" 😉

Husker det var flere på det gamle IMDb forumet, som mente at han blonde duden i Batman skjorta, som plutselig snakker veldig svorsk midt på Times Square, var enten Richard Lynch eller Rutger Hauer, noes som selvsagt ikke stemmer, men gikk inn første gangen og var selv litt usikker, for så utrolig mange var klar i sin sak på at en av de to herrene over, hadd ei cameo her.

Visstnok en nordmann, da ved navn Eivind (eller over i statene, Aivind) Harum. For amerikanerne flest, så er vel nordmenn og svensker ett fett, og bare en av mange små komiske øyeblikk, man raskt kan overse, dersom en kikker ned i en mobil under filmen, og nei, måtte bare nevne det sånn i slengen. 

UleDule skrev (52 minutter siden):

Frankenhooker er jo en skikkelig trash-klassiker. Den slo faktisk an hos fruen her, som ikke alltid er så lett å tilfredsstille på filmfronten. Må få til et gjensyn med denne snart.

Ja hvorfor ikke? Det er jo ikke noe så romantisk, som en film der tar for seg en håpløs romantiker, der forsøker å bygge sammen sin forlovede, da ved hjelp av kroppsdelene til tidligere prostituerte, som har eksplodert, grunnet en overdose av super-crack! Slikt treffer dypt i hjerterota og blir værende. Selv den muskuløse halliken Zito, (som har etterlatt sitt stempel, eller Zorro aktige Z tatovering, på varene sine), og viser jo senere ut, overraskende mye følelser og sinne, i det han mister sine hoes:

"My bitches just keep blowing up on me!"

Ja, Frankenhooker er nok ikke for alle, men overraskende mange fans, deriblant er visst Bill Murray en stor tilhenger, og hvor mange av hans fans, tror at Murrays klassiske sitat:

 "If you see one movie this year, it should be Frankenhooker."

var et resultat av hans humor, og ikke ment å tas seriøst. Men visstnok er Murray er en fan, og bidro i å skape litt blest om filmen når den ble utgitt, og selvsagt har quoten blitt tungt benyttet på samtlige postere, video, DVD og Blu-ray cover siden. Kanskje ikke like legendarisk som quoten regissør Frank Henenlotter, fikk lirka ut av en mildt sagt lite imponert filmkritiker ved navn Rex Reed, da under Cannes festivalen i 1982, hvor Frank "tilfeldigvis" oppsøkte kjente filmanmeldere for å gi filmen hans litt verbal skyts, og tenkte at all pr, er god pr, og det først som kom ut av munnen til Rex Reed etter å ha bevitnet Basket Case i sin helhet, var:

"The sickest movie I have ever seen!"

Slik publisitet kan ikke kjøpes for all verdens penger, og Frank benyttet selvsagt sitatet for fullt, visstnok med full støtte fra Reed. Om det virkelig var den sykeste filmen han hadde sett, tvilsomt, men det gjorde nok at mange fant veien til kinosalene, da for å se denne "syke" b-film kult-splatteren.

Nei, de 3 første filmene til Henenlotter er virkelig noe for seg selv. Man kan nærmest lukte stanken av junk-food, søppel, urin, eksos og ikke minst all synden som foregikk om kring 42nd Street, hver gang jeg setter på Basket Case, Brain Damage eller Frankenhooker.

Endret av Frank.N.Steen
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...