Gå til innhold

Aksjer, forklare meg ordredybde?


Anbefalte innlegg

Hei!

Ordredybde sier vel noe om volumet aksjer som kjøpes og selges, og en definisjon jeg fant på nett sier følgende om ordredybden:

«For at en aksjehandel skal inngås, må kjøper og selger være enige om prisen. Dybden beskriver kjøps- og salgsordre som er lagt inn, men som ikke matcher hverandre.»

Jeg blir dessverre ikke noe klokere etter å ha lest den definisjonen. Forteller ordredybden hvilke ordre som er lagt inn, men ikke gått igjennom fordi f.eks. selger har satt nedre grense (limit) høyere enn noen kjøpere har sagt seg villig til å betale? Kan noen kanskje forklare det slik de ville forklart en 10-åring?

 

Takk :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det ser ut som første og andre beskriver det samme i et marked, men i forskjellig detalj.
En annen måte å beskrive det på; et antall ordre i kø på en pris gir en viss ordredybde. De ligger inne i påvente av ønsket pris som de er lagt inn på, slik at når prisen når den grensen kan ordrene gå igjennom.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det er riktig som du skriver; ordredybden viser de ordrene som ligger i markedet, men som fortsatt ikke har gått gjennom fordi at selgerne har satt høyere pris enn noen kjøper er villig til å betale. Hvis du legger inn en kjøpsordre uten limit vil den, som tommelfingerregel, gå igjennom umiddelbart gitt at ordren ikke har større volum enn det som ligger ute til salg i ordreboken.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...