Gå til innhold

Disse teknologijobbene forsvinner og disse kommer til: – Nerden må få flere interesser [Ekstra]


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Redaksjonen. skrev (6 timer siden):

Krokan har de siste årene blant annet fordypet seg i hvordan den nye dele-økonomien på digitale plattformer, som taxiappen Uber og hotell- og reiseappen Air Bnb, har gitt nye jobbmuligheter. Han trekker frem at forskning har kartlagt at rundt halvparten av alle jobber i USA vil forsvinne som følge av at folk vil arbeide på nye måter. Arbeidslivet i Norge er organisert på en litt annen måte, og forskningen spår at rundt en tredjedel av alle norske jobber vil forsvinne.
– Det å gå fra studier og ut i fast jobb vil nok ikke lenger være normalen. Folk kommer til å ha ulike oppdragsgivere som følge av plattformøkonomien, spår Krokan.

...

– Fremtidens arbeidstakere trenger stor forståelse for selve teknologien. Vi beveger oss over i et paradigme der mennesket er i sentrum, og teknologien blir benyttet til en fremtidsrettet og bærekraftig industri, sier Thale Kvernberg Andersen i Sintef.

Ganske stort sprik i denne artikkelen. Der Krokan spår større arbeidsledighet og mer løsarbeid blant de som jobber, så ser Andresen for seg en framtid der mennesket står i sentrum.

Dessverre har jeg mest tro på Krokans spådom. I nesten alle menneskelige sivilisasjoner har noen få kontrollert resursene, og resten fått tilgang til det de trenger ved å utføre tjenester for de som kontrollerer resursene. Vi er nå kommet dit at større produktivitet ikke kan kompenseres med økt produksjon, så i fremtiden vil det ikke være behov for like mange til å utføre disse tjenestene. Og ut fra historien så anser jeg det for lite sannsynlig at de som kontrollerer resursene vil gi disse fra seg uten gjenytelser.

Se også https://www.tu.no/artikler/revolusjon-evolusjon-eller-stagnasjon-teknologioptimismen-er-helt-feilslatt/510399?key=Ft68otOs

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...