Jump to content
Sign in to follow this  
Redaksjonen.

Disse teknologijobbene forsvinner og disse kommer til: – Nerden må få flere interesser [Ekstra]

Recommended Posts

Redaksjonen. skrev (6 timer siden):

Krokan har de siste årene blant annet fordypet seg i hvordan den nye dele-økonomien på digitale plattformer, som taxiappen Uber og hotell- og reiseappen Air Bnb, har gitt nye jobbmuligheter. Han trekker frem at forskning har kartlagt at rundt halvparten av alle jobber i USA vil forsvinne som følge av at folk vil arbeide på nye måter. Arbeidslivet i Norge er organisert på en litt annen måte, og forskningen spår at rundt en tredjedel av alle norske jobber vil forsvinne.
– Det å gå fra studier og ut i fast jobb vil nok ikke lenger være normalen. Folk kommer til å ha ulike oppdragsgivere som følge av plattformøkonomien, spår Krokan.

...

– Fremtidens arbeidstakere trenger stor forståelse for selve teknologien. Vi beveger oss over i et paradigme der mennesket er i sentrum, og teknologien blir benyttet til en fremtidsrettet og bærekraftig industri, sier Thale Kvernberg Andersen i Sintef.

Ganske stort sprik i denne artikkelen. Der Krokan spår større arbeidsledighet og mer løsarbeid blant de som jobber, så ser Andresen for seg en framtid der mennesket står i sentrum.

Dessverre har jeg mest tro på Krokans spådom. I nesten alle menneskelige sivilisasjoner har noen få kontrollert resursene, og resten fått tilgang til det de trenger ved å utføre tjenester for de som kontrollerer resursene. Vi er nå kommet dit at større produktivitet ikke kan kompenseres med økt produksjon, så i fremtiden vil det ikke være behov for like mange til å utføre disse tjenestene. Og ut fra historien så anser jeg det for lite sannsynlig at de som kontrollerer resursene vil gi disse fra seg uten gjenytelser.

Se også https://www.tu.no/artikler/revolusjon-evolusjon-eller-stagnasjon-teknologioptimismen-er-helt-feilslatt/510399?key=Ft68otOs

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...