Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Oppsigelse av leiekontrakt


vall371

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

När jag kom hem flyttade jag ut han till terrassen som ingår i hyran och pratade allvarligt medvarandra. Han ifrågasatte även varför jag har en varmeovn i garderoben, jag sade att jag hade den med från förra leiligheten och den har inte varit igångsatt. Han hotade med att jag skall betala all el den har brukt ¯\_(ツ)_/¯ sedan den förste mai til nu har jag förbrukt nesten 15kwh per dag och sedan var det något om en stålräcke som var småfläckig med rost och sade att vi skall köpa en ny. Vi har bara hängt våra kläder där finns inte en chans att vi har påverkat stålräckets funktionalitet(?). Han sa sedan att  lägenheten er olovlig för att det skall vara en vägg med dörr och nu är det bara en vägg som skiljer min del mot hans del i källaren. Jag sade då att han sade att allt var lovligt när vi flyttade in och att det är hans problem att han har köpt något som inte är lovligt och han har haft chans att kolla på kommunens ritningar när han köpte huset, gissar att ni även har en "besiktningsman" som kollar efter mögel och annat dritt? image.png.7cd7410776df23dcf3d42d6daf585b60.pngadss.PNG.db6092cf994f0c787508176c09c737d5.PNG

Endret av vall371
Lenke til kommentar
vall371 skrev (På 2021-7-18 den 22.15):

Hei!
Har hatt noen problemer med en utleier det siste halvåret hvor han klaget over at vi brukte for mye strøm og vann. Min partner og jeg har klaget over at hagen er dårlig vedlikeholdt, og vi har også spurt om vi kan hjelpe, men ikke få noe svar tilbake. Vi leier 1 etagen hans og har en tidsbegrenset kontrakt som er frem til 2024, og det er ingen forskrifter om hvem som skal gjøre hva. Kontrakten sier at strøm, vann og internett er inkludert i leien.

Han ringte nå og sa at han ønsket å si opp kontrakten fordi han ønsket å renovere 1 etagen, selv om det bare har gått 7 måneder, og vi finner ingen feil som må løses. Vi har holdt ut at han renoverte en del av første etasje som ikke er inkludert i leiligheten. Han har også sagt at leien er for lav (10000 kr) og han har banket og sagt at han vil øke leien med 1000

Jeg vil bestride oppsigelsen fordi oppsigelsen ikke er gyldig, hvem signerer en leieavtale i 3 år og kommer til den konklusjonen at du trenger å renovere etter 7 måneder?!

Jeg har lest igjennom husleielovene og vet hva som gjelder. Er det noe annet jeg trenger å gjøre enn å bestride oppsigelsen?

Dette viser hvor farlig det er å kritisere  utleier . Norge er en møkkastat for de som leier. Du har nok ikke mye du skulle sagt . Jeg ble kastet ut etter 1.5 år av et stort selskap som sa de hadde solgt komplekset jeg bodde i. Så derfor vil jeg ha en 3 leieboligselskap i offentlig regi. Du må være snill leietager . Men husk på at mange av utleiere trenger inntektene. Dessverre så er griskheten litt for stor til at leiemarkedet er sunt i Norge. Så hold avstand til utleier mest mulig. Ikke bestrid oppsigelsen men heller lær og gå stille i dørene. Norge er en farlig stat for folk uansett. Plutselig så står du der uten inntekt eller leieboliger. Rettsvernet er svakt. Men har du forsikret deg så er det noe annet. Norge er en ekstrem møkkastat. 

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Jag sade upp lägenheten då min sambo mår väldigt dåligt psykiskt inte och inte orkade med hans psykiska lekar. 

Han ringde på en dag för några veckor sedan och sade att han hade polisanmält mig. Sedan i förra veckan så sade han att han inte hade gjort det.

Han gick in i lägenheten två gånger till trots att jag visade att det inte bedrivs någon olagligverksamhet i lägenheten. 

Fick idag bekräftat att jag hade rätt att han kommer hyra ut lägenheten igen när vi flyttar ut. 

Fick detta mail från han idag

 

Screenshot_20210926-164802.jpg

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...