Gå til innhold

Hvorfor rakk ikke tyskerne å komme seg unna flommene?


Anbefalte innlegg

1300 er savnet og 153 hittil meldt døde.   Vi ser bilder av motorveier og bygater fulle av biler som ikke rakk å komme seg bort. 

Gikk det fra vanlig tilstand til katastrofe så fort at de ikke hadde sjanse til å komme seg unna, eller var varslingen for dårlig?  Jeg har ikke klart å finne info om dette i media, men kanskje dere har sett noe?

https://www.nrk.no/norge/dodstallene-stiger-i-tyskland-_-700-evakuert-etter-meldinger-om-demningsbrist-1.15578649

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nå er det vel nokså vanskelig å varsle en naturkatastrofe. At det ville komme nedbør var kjent - men noe slikt kunne ingen forutse. Det å svømme, klatre ut vinduer eller opp på tak kan være veldig utfordrende for veldig mange. Unge barn, eldre, syke og de med redusert funksjonsnivå av ulike årsaker. Det skal faktisk ikke så mye til. Har man et dårlig kne, kan det faktisk være nok til å få et tragisk utfall.

Når en ekstremt katastrofe inntreffer og tusenvis av mennesker trenger hjelp samtidig - så klarer ikke systemet å håndtere dette. Da er man ofte overlatt til seg selv - i lang tid fremover. 

Med tanke på de klimautfordringene vi står ovenfor. Syns jeg alle burde tenke litt ekstra over det som potensielt kan skje der man bor.

Det skjer mye i verden nå. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...