Gå til innhold

Avansert søppel på nettet om svinekjøtt, bløff bygger på overtro og en dr Sjarlatan


Gjest Slettet+6132

Anbefalte innlegg

Gjest Slettet+6132

Renskåret svinekjøtt er sunt, magert og veldig godt. Det gjentar alle som steller med mat og ernæringseksperter. Det samme er kylling, storfe og lam/sau. I Norge med våre ivrige og dyktige veterinærer og mattilsyn, så skal vi ikke tenke på at det kan være skadelig. Forutsetningen er at det varmebehandles og ellers slaktes, vaskes, prosesseres profesjonelt og forsvarlig,  oppbevares og tilberedes under passende gode hygieniske forhold og med gode kjøkkenrutiner. 

Så videre til den store bløffen som har spredd seg på nettet og fortrengt saklig og fagmessig info:

Boken: https://www.zvab.com/Schweinefleisch-Gesundheit-Hans-Reckeweg-Buch-gibt/12593399847/bd 

Avsløring av bløffen https://quackwatch.org/homeopathy/reg/bhi/

I 1982 begynte leger over hele USA å motta flere utsendelser av et stort hefte kalt Biological Therapy with Homeopathic Remedies [1]. Heftet beskrev det som ble kalt utøvelsen av “homotoksikologi” og tilbød 53 produkter beregnet på behandling av kreft, gallestein, glaukom, nyresvikt, multippel sklerose, kopper, syfilis, tuberkulose og mer enn hundre andre sykdommer og tilstander. Utsendelsene kom fra Biological Homeopathic Industries (BHI), i Albuquerque, New Mexico, hvis president, Dr. Hans-Heinrich Reckeweg, ble sagt å ha gjort “omfattende undersøkelser” siden slutten av 1920-tallet [1]. I 1985 rapporterte Albuquerque Tribune at BHI hadde distribuert nesten 200 000 av brosjyrene [2]. Som svar på denne kampanjen konkluderte US Food and Drug Administration med at BHI var en av de mest åpenbare lovovertrederne blant homøopatiske markedsførere [3]. I henhold til denne troen utstedte byrået et reguleringsbrev [4] og forbød import av BHI-produkter som de anså som ikke godkjente nye medisiner. Til tross for disse handlingene fortsatte imidlertid BHI (nå kalt Heel, Inc.) å bryte loven og har i mange år markedsført mer enn tusen produkter. Denne artikkelen sporer selskapets historie og sier hva jeg mener bør gjøres for å beskytte forbrukerne.

Bibelfolket trykker doktoren til sitt bryst: http://bibelensier.no/svinekjott.html

Bibelfolkets matekspert spør: Hvorfor er svinekjøtt skadelig? Artikkelen er basert på en bok av Heinrich Reckeweg. Mange har stilt seg dette spørsmålet - og savner et skikkelig svar. De fleste naturmedisinere og moderne ernærings- eksperter advarer som bekjent mot å spise svinekjøtt. Den tyske legen og toksikologen Hans Heinrich Reckeweg drev forskning på dette området i mer enn 50 år, og har sammenfattet sine forskningsresultater i boken som ligger til grunn for denne artikkelen. Artikkelen sto i bladet Vår Helse nr.1 i 1992, og jeg har lagret den til denne dag og bruker innholdet aktivt for å hjelpe revmatikere og folk flest mot følgene av å spise svinekjøtt. Du kan lese mer om Reckeweg på Internett. Dette er ikke populært stoff for svineoppdrettsnæringen, men jeg er overbevist om at det er riktig å snakke om temaet, for inntektene av svinekjøttproduksjon kan erstattes av inntekter for annen og sunnere kjøttproduksjon, selv om dette kan være dyrere kjøttproduksjon. Dessuten, ingen vet hvor mye svinekjøttkonsumets uheldige virkninger koster samfunnet, deg og meg, i form av et stadig økende helsebudsjett

Spis ikke svinekjøtt. Skal man oppnå en god helse, må man unngå enhver form for svinekjøtt, slår dr.med. Hans-Heinrich Reckeweg kategorisk fast i sin bok "Schweinfleisch und Gesundheit». Problemet er at boken er utgitt første gang i 1929, og senere uforandret nye opplag helt til 2001 da den ikke lenger kunne ansees å være lovlig å publisere pga omfattende helse-påstander som ikke kunne aksepteres. I en fagfelle-test ville den blitt ansett som en spøk og foreslått utgitt under "helhetlig og total absurd-komikk". 

Påstand fra "doktoren": Sykdom er uttrykk for selvhelbredelse. Den plagede organismen forsøker å regulere funksjonene gjennom kroppens større forsvarssystem ved å aktivere avgiftning og utskillelse. Betennelse og feber er ikke nødvendigvis "dårlige" tegn, men tjener til å avgifte og eliminere giftstoffer. Dette skjer i henhold til de kjemiske prosessene som definert og demonstrert i homotoksikologi. Gjennom dette får legen et annet perspektiv på sykdommer ettersom mange gåter blir avklart og behandlingsmetoder gjenopprettet. Betennelse trenger ikke å undertrykkes av antibiotika ...

 https://www.grill-wissen.de/fisch-fleisch/fleisch-grillen/schweinefleisch.html

Religion: I mange kulturer blir grisen erklært som uren i seg selv. Enten i jødedommen eller islam - troende jøder og muslimer spiser ikke svinekjøtt. Men hvordan ser situasjonen ut uten religiøs bakgrunn? Selv uten religiøs bakgrunn snakker alle om sunn mat og oppmerksomhet når de spiser. Har du lov til å spise grillede svinekjøtt uten dårlig samvittighet, eller bør du foretrekke fjærfe, fisk og annet kjøtt - eller til og med grille helt vegansk eller vegetarisk?  Siden grisekjøtt er det mest spiste kjøttet i vår del av verden, fant vi det viktig å gi videre denne spesialartikkelen om nettopp et av de dyrene Gud Yehovah ikke har gitt til menneskene som mat. Grisen er et urent dyr, for å bruke Bibelens betegnelse. Den er en del av naturens renovasjonsvesen. Vi spiser ikke støvsugerposen vår heller, eller?

Grillmesteren: Hvis du tilbereder svinekjøtt riktig, inneholder bustedyret mange næringsstoffer, vitaminer og jern. Avhengig av grisens kroppsdel kan maten som skal grilles, også inneholde en stor mengde fett. Generelt inneholder svinekjøtt mer fett enn mat som fisk, fjærfe eller storfekjøtt. Spesielt de mettede fettsyrene kan være ansvarlige for det litt usunne omdømmet. Hvis du vil ha en slank figur og spare kalorier i kjøtt, er det bedre å bruke svinemørbrad, renskåret kotelett eller bog i stedet for mage- og sidekjøtt. Ved renskjæring av både svin, storfe, vilt og kylling vil man kunne får fettinnholdet ned på 2-5% om ønskelig. Mens rent fett/smult/spekk inneholder 900 kcal, så inneholder karbohydrater/sukker 700 kcal, og proteiner 700 kcal. Så fettet er ikke så "fett" som det kan virke. For mye fett eller for mye karbo eller for mye protein? Ikke bra noe av det.

Demonisering av svinekjøtt er manipulasjon av folks matinntak. Det hele er en del av kontrollen regimer, religioner og sekter utøver. De trenger fiender og farlige ting å forsvare folk mot. Litt som påstandene om nisser og trolls eksistens og innflytelse gjorde at folk ble redde og søkte beskyttelse i kirker og hos prester. Alt som ikke er godkjent av kontrollfrikene er farlig. Polarisering folkens.

 

Endret av Slettet+6132
Spis renskåret gris
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...