Gå til innhold

iPad lader ikke i bilen via bilens USB eller 12V sigarett uttak


Anbefalte innlegg

Hei folkens!

Jeg har 2 stk. iPad, henholdsvis Air 2 og Mini 2. Bilen jeg har er en Mitsubishi Outlander 2013. Bilen har både fabrikkmontert USB og 12V sigarett-tenner uttak. Enten jeg kobler til sigarettenner-uttaket eller USB kontakten, så lader ikke iPadene. Når enhetene tilkobles, så vises ladesymbolet i noen få sekunder. Deretter kommer teksten "lader ikke" opp der batterisymbolet står.

Jeg har forsøkt med forskjellige originale Apple ladekabler, men uten at det endrer problemet. Kobler jeg til mobiltelefonen til de samme uttakene, så lader denne som normalt. Er det noen der ute som kan fortelle meg hvorfor dette ikke fungerer med iPad? Har Apple en egen kabelvariant som må benyttes for bruk i bil? En sak er at det ikke lader, men man kunne jo i hvert fall få strømforsyning, slik at man kan bruke iPaden på lengre kjøreturer ut å måtte lade via 230V.

Håper noen kan gi meg fornuftig forklaring på dette.

På forhånd takk! 🙂

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg tror det skal virke med alle ladere, helst med minst 2 - 2.4A (10-12Watt) ut.

Rettelse: Laderen må være kompatibel med Apple fordi der er en chip i lader som "snakker" med enheten som lades.

Ser også at der finnes billadere som er spesielt for Apple, og som har Lightning kabel.

F.eks: Linocell iPad- og iPhone billader som Kjell & Company har.

 

Endret av Svein M
Lenke til kommentar

Apple har en chip i l ladekontaktene sine, og denne må være der og fungere om det skal virke. Andre produsenter har også en mer passiv måte å modifisere laderene sine på, så telefon/tablet skjønner at det ikke er en original lader og går i "limp-mode" for å beskytte mot dårlige ladere og skade.

Beste rådet er egentlig å bare bruke originalt utstyr. Det er mye som fungerer av 3. parts ustyr, men du vet aldri.

Lenke til kommentar

Normalt vil vel ikke en ladekrets slutte å lade fordi den vil ha mer strøm. Det som skjer er vel kanskje at spenningsfallet blir for stort til at ladekretsen kan fungere godt nok, og dermed slår systemet av ladingen.

Apple har jo før gått ut med at 5V 1A originale eldre USB-ladere ikke var bare nok til iPhone og fjernet støtte i en firmware-oppdatering så mulig dette har med begrense piratstøtte som legger seg på disse standardene, kjenner jeg Apple rett.

Lenke til kommentar

Les:
500mA 5V strømkilde er ikke nok til at den klarer å boote opp om den er flat.
Gjelder altså når Air 2 er utladet og har slått seg av. iPaden slår seg selv på etter å ha fått litt strøm (last state) så slår den seg av igjen for oppstarten trekker mere enn den kan levere. Man får aldri ladet den nok opp med en 5W til at den kommer seg forbi boot prosessen. Air 2 jeg har ble levert med et Apple 12W adapter.

Endret av syar2003
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...