Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Kreve bilder fra Verisure


Gjest 41a09...85a

Anbefalte innlegg

2 hours ago, Dubious said:

Går det alarm, så tar du opp mobilen og sjekker kameraene... så ser du om det brenner.

Kobler man seg opp til brannvesenet så må du beregne gebyr for falske alarmer.

Vekterselskapet gjør denne jobben for deg. Verisure kontrollerer enten via kamera eller ved uttrykning for brannvesen tilkalles. Det er noe av grunnen til at vi valgte kamera ved vår installasjon.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
shockorshot skrev (På 15.7.2021 den 17.38):

Hvordan kobles dette her opp mot GDPR? Kan man kreve å få alle data lagret på seg selv?

Jeg tenkte på det samme!

Verisure har bilder fra innsiden av ditt hjem. Dette må betegnes som personvern-sensitivt. 

Altså kan du pålegge de å sende over all data de har på deg, herunder alle filmer/bilder, i tråd med GDPR-direktivet. 

Nekter de, så send en klage til Datatilsynet. Skal bli spennende å se hvordan Verisure forholder seg til et gebyr på opp mot 4% av årsomsetningen..

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Jeg mener at verisure også vil si "vi sletter alle personsensitive data etter 2 uker", ergo er det vanskelig å vite hva de har hatt på deg.

Men det mange ikke tenker over er:
- Hvor lagres dataene. Hvis i sky, hvilken sky og ikke minst hvor.
- Hvilke retention rutiner finnes utover sletterutinene dere har. At man sletter data behøver ikke bety at de ikke ligger i retention i opptil hele 10 år.
- Hva slags backupløsninger har dere og kan dere dokumentere hvordan dere sørger for at personsensitive date ikke ligger i backups i flere måneder og år?

Endret av Theo343
Lenke til kommentar

Jeg skulle like å se en av disse avtalene til slike vektertjenester som her. Den registrerte har krav på å få utlevert opplysninger om de data som er lagret om h*n. Og med svært få unntak selve dataene også. Jeg ser ingen grunner her til at selve data ikke skal utleveres. Rettigheten kan nok ikke overstyres av vaktselskapets avtaler med kundene.

Men om bildene/filmene inneholder andre personer enn husstandens kan man fort havne i en annen situasjon, selv om "besøket" er en del av kriminalitet. Også kriminelle har rettigheter (dessverre vil mange si), og der er det kun politi som har rett på utlevering (via rettens begjæring).

Lenke til kommentar
The Avatar skrev (På 16.7.2021 den 23.02):

Utfordringa ligg i kva som er reelt. Min erfaring er at frykta for at vekterselskapet kan få gebyr for unødig utrykkning gjer at i dei fleste tilfeller blir ikkje brannvesenet varsla før vekter har kontrollert, eller dersom naboane oppdagar beannen før vektaren kjem fram. Det er nok ytterst få vekterselskap som har inngått avtale med brannvesenet.

Koster selskapet 10,000 for falske rykk. Dette fikk jeg vite i etterkant. Det viktigste var at om det var sannsynlighet for brann og du ikke fikk tak i noen i husstanden, så sender man brv i tillegg til vekter (som da kan låse opp). Det var førstepri.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...