Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Syklist traff parkert bil. Hva nå?


nydag

Anbefalte innlegg

Hei,
Skriver bare hendelsen slik som den utfoldet seg, og vil høre om jeg sitter på en tapt sak.

- Bilen min står parkert på et parkeringsfelt ved siden av veien med motor og lys av (Jeg sitter inni og venter på en passasjer).
- En syklist smeller i siden av bilen min. Mannen som er rundt 30 er tydelig opprørt og beklager så mye, og erkjenner at han brukte telefon når han syklet.
- Vi utveksler kontaktinfo og begge drar sin vei. Jeg melder inn saken til forsikringsselskapet som ber om skademelding fra begge parter.
- Skademelding skrives dagen etterpå der syklisten skriver i "hans skademeling" at han sjekket telefonen mens han syklet.
- Sendte inn alt til forsikringsselskapet, fikk takstert bilen og regnet med alt skulle være good.
- Nå er par uker senere fikk jeg melding fra forsikringsselskapet at de trenger hans forsikringsnummer, (Mannen eier verken bil eller bolig) og at de ikke har fått tak i han på telefon. Jeg prøver å ringe og sende melding, men ingen svar å få.
- Nå sier forsikringsselskapet at det blir bonustap siden de ikke får tak i  hans forsikringsnummer.

Så hva er dommen? Må jeg anmelde han for å unngå bonustap, eller er dette automatisk i slike saker der motparten ikke er forsikret i noen form?

Mvh Dag

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

(har dessverre ikke svar til deg)

Nå har jeg ikke studert min egen kontrakt for akkurat denne problemstillingen, men jeg synes det er litt merkelig at du skal bli straffet for forhold du ikke har noe kontroll over(motpart sin forsikring). Er dette noe de har dekning for å si i følge din kontrakt?

Noen har forbehold når det er snakk om hærverk eller hit'n'run men har ikke hørt at man får bonustap når ansvarlig er kjent...

Også veldig merkelig at de skal bringe deg inn i prosessen med å få kontakt med (det jeg går ut i fra er) en ukjent mann, jeg ville sagt at din jobb var gjort når du skaffet og overleverte navn og telefonnummer.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

I slike tilfeller, avhengig av hvilket forsikringsselskap og dekning du har, så kan være det er best å ikke vite hvem som traff bilen - da mange toppdekninger nå har fått "parkeringsbulker" med ukjent skadevolder inkludert. Du betaler da bare egenandel og ikke bonustap. 

Lenke til kommentar

Civilix: Jeg finner ingenting om det i mine forskingspapirer. Ja jeg synes også det er rart at det skal være bonustap når jeg har en skademelding der den andre part tar på seg alt ansvar men står uten forsikring. 

Loko: Jeg har nok feil selskap så tror jeg blir å bytte forsikringsselskap når denne saken er over.

Prøvde å ringe den andre part nå igjen, men han har nok blokkert nummeret mitt. Er det noe å hente med å anmelde han?

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Syklister over 16 burde ha ansvarforsikring, eventuelt at det går på reiseforikring, da det er en reise.
De under går på foreldrene sin forsikring.

Er visst noen stater i USA som krever at sykkel skal være registrert for at en skal sykle i gaten, og det er som regel forbudt å sykle på fortau..

Lenke til kommentar
Quote

Ved sammenstøt mellom bilist og syklist er utgangspunktet i norsk rett at bilisten har det objektive ansvaret for skade på både sykkelen og syklisten, jf. bilansvarsloven (bal.) § 4. Objektivt ansvar innebærer at erstatningsansvaret gjelder uavhengig av skyld hos bilføreren. Dette betyr at bilansvarsforsikringen må dekke skaden, selv om bilisten ikke har gjort noe feil.

https://www.finkn.no/Aktuelt/Artikler/Kollisjon-mellom-syklist-og-bilist

Les den biten om hun som kappsykla og krasjet i en stillestående bil og fortsatt fikk 25% dekning for skadene sine. Regner med at det kom som en regning på bilistens ansvarsforsikring og at han måtte ut med egenandel for å fikse bilen sin, om vedkommende hadde kasko.

Worst case får syklisten en bot for å være grovt uaktsom, men en liten bulk eller skrape i TS sin bil som skyldes at noen dro opp telefonen sin kvalifiserer neppe til det, for å ikke snakke om å dekke skader på hans bil. https://www.tv2.no/a/5765571/

Å stikke av fra ting i Norge er lettere enn man skulle tro og er du syklist uten innbo så gidder i hvert fall ingen forsikringsselskap å gå etter deg, dessverre.

Lenke til kommentar

Rart av forsikringen å oppføre seg om det var du som var uheldig. 

Skademelding er sendt, motpart er kjent. Da skulle det være forsikringsselskapet sitt jobb å sende ingress til motpart og kreve inn utgift når han ikke eier forsikring selv. 

Ville forhørt meg en gang til hvorfor de ikke stiller han til ansvar uansett om han har forsikring eller ikke. 

Lenke til kommentar
E.C. skrev (13 timer siden):

Kanskje du kan lese sitatet mitt over?

Den saken sier ikke noe om hva som skjedde med bileier i forhold til bonustap eller kostnader, i denne tråden er det ikke snakk om syklisten sin erstatning for å treffe en bil.

Sitat

I LE-1991-2452 ble erstatning for omfattende skader (100 % uførhet) redusert til null pga. skadelidtes medvirkning, da en syklist kjørte inn i en lovlig parkert buss.

Som man kan se ville ikke syklisten hatt mye sjanse på å få noe fra bileier sitt forsikringselskap uansett.

Men selv om regelverket alltid antar at syklisten er den skadelidende er det jo faktisk bilisten i denne tråden som sitter igjen som skadelidende i denne hendelsen, og ut ifra hvor lite informasjon jeg klarer å finne mistenker jeg at det er ned til avtalen med forsikringsselskapet hva som skjer med erstatning for skade på bil.

Jeg sjekket nå min egen avtale(SB1) og den tolker jeg som at jeg bare unngår bonustap hvis syklisten er ukjent.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+6132

Spør selskapet hva dette koster deg i bonustap og utgifter, sett opp et krav om erstatning. Send det rekommandert eller lever det personlig med vitne eller video. Etter 14 dager en purring i vanlig post. Etter 14 dager til sender du kravet til Forliksrådet i din kommune. Du legger til gebyret i forliksrådet pluss en fast sum for å skrive kravet. Varsle i purringen at det påkommer gebyrer og renter hvis det ikke betales straks og oppgi summen som kommer på kravet. Da får du pengene dine, enten med en gang, eller som trekk i lønn eller pensjon, hvis du får medhold i rådet, eller ved uteblivelsesdom om han ikke dukker opp til rettsmøte. Kravet står i 10 år, og det må fornyes hvert 10 år. Det vi koste han 2-3000 kr ekstra om han ikke betaler med en gang.

Endret av Slettet+6132
Husk dokumentasjon og vitner
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...