Gå til innhold

Alle innbyggere i Norge har 2,4 mill i formue, hvorfor


Gjest Slettet+6132

Anbefalte innlegg

2 minutes ago, Kris85 said:

Jeg er helt enig i det. Men poenget mitt er at "man klarer seg" - altså, overlever - på lite. Det er selvfølgelig ikke bærekraftig og helsemessig forsvarlig. Min ekskjæreste er fra Ukraina, og der er en uføretrygd på 400 kr,- pr mnd. Allikevel klarer folk seg på de underligste måter. Ved ekstreme situasjoner, så slår nok overlevelsesinstinktet inn - man blir kreativ, tilpasser seg gjør det man må for å klare seg. Om man så kjøper en campingvogn og bor i skogen. 

Hva som definerer "å klare seg" - er som sagt subjektivt. 

jeg har flere venner fra ukraina (1 kollega og 1 eks kollega) og det er et land som har en kultur hvor alle hjelper hverandre og man kommer langt med 400,-,

Endret av Theo343
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
freddy85 skrev (5 minutter siden):

Så hvor er boutgifter i denne beregningen?

Livsopphold er ekskludert boutgifter. Slik har det alltid vært. 

Nå er det store sprik i boutgiftene her i landet. Dersom man ønsker å bo billig - så må man ut av byen, det sier seg selv. Da forteller SSB oss at snittet i 2020 var:

image.png.d6fdf77e71bc254e5c84bc7f5189c3f8.png

Kilde: https://www.smartepenger.no/96-bolig/453-leiepriser

Så gitt at man bruker SIFO sitt referansebudsjett - flytter ut av tettbygde strøk. Så klarer man seg veldig fint for 16 000 pr mnd - som da er 4000 under den såkalte fattigdomsgrensa. 

Selv bor jeg 45 min med ferje på en øy utenfor Stavanger, her betaler jeg 3800 kr,- pr mnd for ca 120 (!) kvm. Gjennomsnitts husleiepris betyr ikke automatisk at du ikke finner noe billigere enn gjennomsnittet - tvert i mot; er det veldig mye som ligger under snittet av husleien. En leilighet av veldig stor standard, vil selvfølgelig trekke opp gjennomsnittsprisen. Samtidig som de med lavere standard trekker ned snittet. Så får man selv vurdere hva man velger. 

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...