Gå til innhold

Linux desktop distribusjoner


Anbefalte innlegg

Vet ikke om dere har fått med dere dette men det rust baserte Cosmic DE som skal komme til Pop Os, kommer med wayland og HDR støtte. Bedre støtte for Nvidia kort mm. Får håpe på en release i løpet av 2023 :) 

https://9to5linux.com/system76s-rust-based-cosmic-desktop-promises-hdr-support-smooth-nvidia-experience

Sånn som jeg har fortstått det så er det pr i dag ingen DE som har HDR støtte i linux?

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
18 hours ago, geir__hk said:

Tenker at Gimp kanskje er en bedre erstatter for PS enn Krita.

Har lest noen sammenligninger, men konklusjonene er litt uklare. Hvis noe så heller det vel i den retningen du sier. Det er jo gratis-programvare, men det tar tid å lære seg slike programmer. Jeg var brukbar på PS for endel år siden i forbindelse med astrofotografering, da trenger man spesielle teknikker.

Lenke til kommentar
Svein M skrev (På 28.9.2022 den 23.01):

 

Edit: Jeg ser at Davinci Resolve anbefaler minst 32GB på Linux.

Når maskinen begynner å bruke mer enn minimalt swapspace kan det være en indikasjon på at det er noe å hente ved å installere mer ram. Om man da oppgraderer fra 4 til 8 eller 32 til 64 avhenger jo av hva man bruker maskinen til. 

Lenke til kommentar
Sidekick skrev (2 timer siden):

Da klikket det fullstendig for Pop Os igjen etter en update. Prøvde en reinstall men det klikket igjen etter en stund. Får bare innfinne meg med at den distroen er ustabil. Utrolig synd da den har en workflow jeg liker.

Heldigvis hadde jeg Ubuntu på en usb pinne, så nå går jeg for stabilitet.

Du hadde ikke tilfeldigvis lagt til en eller flere PPA'er?

Lenke til kommentar
Sidekick skrev (11 timer siden):

Da vil jeg si du er heldig, har hatt 4-5 reinstalls dette året, alle skyldes bugs etter oppdateringer. Ferdig med Pop OS for denne gang

Brukte du POP shop eller sudo apt update og sudo apt upgrade for å gjøre oppdateringer i pop os.

Leste nå på reddit at flere sier man kan få problemer hvis man bruker pop shop til å oppdatere med. Jeg bruker kun sudo apt update og sudo apt upgrade, mulig det er derfor jeg ikke har hatt noen problem.

Endret av tflovik
Lenke til kommentar

Bruker terminalen ja, sluttet og bruke pop shop for lenge siden. foruten nvidia drivere som aldri har vært noe problem å oppdatere via pop shop.

Edit:

Men alle sitter jo på forskjellig hw. Kan være at mitt z-590 hk er litt pirkete på diverse ting. Som fks nettverksdrivere som jeg hadde problemer med sist

Endret av Sidekick
Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...
2 minutes ago, Sidekick said:

Hvordan fungerer Fedora for deg? Kjører ikke de en policy der alt skal være open source? Jeg vurderte fedora men etter at jeg leste om problemer med nvidia drivere og diverse andre ting som codecs osv så fant jeg meg en annen distro.

Nå er det noen år siden jeg kjørte Fedora sist, men er fullt mulig å få innstallert det meste på Fedora også. Normalt så legger mange til RPM Fusion for å få tilgang til ikke frie pakker.

Lenke til kommentar

Vel, nå gamer jeg ikke, og så har jeg Intel GPU på laptoppen.

Det eneste jeg liksom ikke likte helt (gjelder spins av Fedora), var oppdateringer via gui, så allerede for mange år siden la jeg meg opp en vane med å oppdatere os/apps via terminal - samtidig som  maskinen skrur seg av når ferdig opdatert. I praksis foregår det sånn:

Ctrl+Alt+T - Åpner terminal (gjelder ikke Gnome, da må du trykke kombinasjonen  Super (windos-tasten) og "term" og Enter)
sudo -i <passord>
dnf update && poweroff

I praksis så skriver jeg jo ikke inn kommandoene manuelt, er bare å trykke pil-opp slik at de hentes ut fra historikken. Kunne naturligvis også løst dette med en bash-fil, men nå har jeg nå en gang funnet en metode som virker komfortabel.

At jeg bruker sudo -i istedet for bare sudo for hele kommandoen er bare fordi jeg også bruker terminalen til andre ting og har lagt inn mer enn en bruker på maskinen, da ble det mest praktisk.

Lenke til kommentar

Når jeg kjørte install av siste distro så valgte jeg både KDE Plasma og Gnome som DE. Men fant fort ut at det ble unødvendige oppdateringer med KDE installert, siden jeg bare bruker Gnome.

Endte opp med å manuelt avinstallere KDE pakkene. Tok sin tid, men nå er alt fjernet og det finnes ikke lenger noe KDE valg når jeg skal logge inn.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...