Gå til innhold

Garanti på elsparkesykkel


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Goliath skrev (19 timer siden):

Kan du henvise meg til hvor de nevner dette? Fant ikke noe på siden deres. 
 

Via e-post direkte med de. Forbrukerrådet sa for øvrig at de burde opplyse på nettsidene deres at det kun var 2 års reklamasjonsrett.

Mr D skrev (18 timer siden):

Pris bør ha noe å si, men at merket er kjent og hvor mange som selger produktet kan da ikke ha betydning for produktets forventede levetid og egenskaper?

Jeg har alltid vært nysgjerrig på hva som legger til grunn når man skal vurdere om et produkt har 2 eller 5  års reklamasjonsrett selv. Spurte derfor en dame i Forbrukerrådet som sa at det er mange forskjellige faktorer, og at det i praksis må vurderes ut ifra hvert enkelt tilfelle. Uten at jeg skal være for skråsikker, så mente ho nok at de mer kjente varemerkene som gjerne selges av flere aktører generelt sett har bedre kvalitet på deler enn f.eks. EMV og at det kan være med i totalvurderingen om produktet har 2 eller 5 års reklamasjonsrett.

Endret av traktordekk
Lenke til kommentar

Det er flere interessante aspekter ved el-spakesykkel og reklamasjon.

For det første, at jeg leser om at E-wheels og Stay Classy som useriøse aktører i denne tråden, er helt i tråd med hva jeg har lest og forstått andre steder. Det er bare å holde seg unna.

For det andre, som muligens krasjer litt med det første, så kan jeg på en måte skjønne at dette er et problem. Selvfølgelig så finnes det ingen unnskyldning for å bryte loven slik disse gjør, men jeg skjønner hvorfor de gjør det. Problemet er at det kun er tid fra kjøpstidspunkt som er en faktor. Her mener jeg at antall KM kjørt ville vært fornuftig å ha som en faktor også. Jeg hadde en El-scooter som jeg kjørte ca 2500km i løpet av 2 år(2 sommersesonger). Dette er ganske mye, og jeg sendte min scooter(ES4) på service 2 ganger. Dette var hos multicom. De fikset scootern begge ganger, uten motvilje. Men jeg følte at denne scootern var veldig godt brukt når jeg sendte den inn.

Jeg følte aldri at denne scootern var bygd for slik bruk jeg utsatte den for og samtidig skulle vare i 5 år. Dette er nok mer bruk og kast varer, dessverre. Dette vises også på hvor gode produsentene er på tilgjengeligheten av batterier og annet ekstrautstyr etter at scootern har gått ut av produksjon.

Jeg prøver ikke å si at det skal bli dårligere forbrukerrettigheter til oss forbrukere, men det er helt tydelig for meg at disse scooterne ikke er ment til å vare i 5 år(avhengig av bruk). Men på annen side, så er det helt på sin plass og ha den forventningen når man trykker på kjøpsknappen.

Vet ikke helt hvor jeg vil med dette innlegget. Jeg vil vel bare komme med noen av de inntrykkene jeg har fått som en ivrig Scooter-eier.:)

Det er selvsagt ikke ment som en pekefinger til TS.:)

Edit: La meg presisere at jeg på ingen måte synes det er greit hvordan  E-wheels og Stay Classy holder på. Jeg ville ikke anbefalt dem uansett hvordan våre forbrukerrettigheter var.

Endret av Sjalottløk
Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Takk for mange gode replies her.

Utsalgstedet har valgt å gi en ny sparkesykkel av fri valg blant sortimententet for samme verdi (eller mer, jeg må betale for mellomlegget) for hva jeg kjøpte for uten fratrekk av restverdi. Er veldig fornøyd med avgjørelsen og jeg mener dette var det rette valget av de.

Jeg kjøper neppe Segway igjen så blir nok trolig en annen produsent. Uansett utfallet av denne saken, er det legitimt å stille spørsmål rundt 2 års garanti på sparkesykkeler, spesielt når de er såpass kostbare som de er.

Edit: Fikk ingen begrunnelse for avgjørelsen, bare en melding om at de "refunderte" beløpet.

Endret av Goliath
  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 9 måneder senere...
  • 4 uker senere...

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...