Gå til innhold

Windows 11 verd å teste eller ikke?


Anbefalte innlegg

Syns det er uklart om Classicshell da etter windows 10 er det ikke under oppdatering og windows 10 sidebar funger i windows 11?

så hva er meninger dere, har testet windows 10 beta\RC for en del år siden da kunne man oppgradere uten for store problemer.

Men usikker med tanke på https://www.komplett.no/product/977376/datautstyr/pc-komponenter/hovedkort/tilbehoer/asus-tpm-m-r20-14-1-pin?q=asus tim

er det vanskelig hvis man har laptoper som er noe år gamle særlig multicom og Sony som de nyeste og Asus X370

Så eller er det bedre å beholde windows 10 en stund til med mindre man bytter maskinvare?

X570 virker ikke ut som vil støtte windows 11 med det første. kan være senere men finner ingen drivere til windows 11 ennå.

Endret av LMH1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Generelt sett så er det ikke noe vits i å teste beta versjon av operativsystemer. En vil helst holde seg til det som virker og som gir best stabilitet. Windows programmene er jo ment å virke på Windows 10, og godt testet på den plattformen. Så jeg vil holde på Windows 10 i hvertfall til Windows 11 er i offisiell release. Og jeg kommer ikke til å stresse med å oppdatere til Windows 11 etter det heller. Windows 10 oppdateres til 2025.

Endret av Svein M
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Såvidt jeg har lest, så er det mye det samme, med litt nye UI-elementer her og der.

Derav er den temmelig stabil til å være alpha(?), men det er også nesten ingen nyheter. Det er en og annen som har rapportert at den er raskere, og jeg mener jeg så en referanse til noe disk-ytelse-greier som forbedret ytelsen betraktelig. Men jeg er temmelig usikker. Si ifra om du finner noe ut av det :)

 

Edit: Det er absolutt ingen forskjell 😐

https://www.techspot.com/article/2278-windows-11-benchmark/

Endret av Axefjord
Lenke til kommentar

Utover eit par forbetringar innan gaming og fornying av brukargrensesnittet er det vel helst støtta for Android-appar som nytt samanlikna med Windows 10, og den er vel ikkje på plass i betaene så langt.

Betaene har ikkje krav til TPM o.l., så ein sein beta kan vera eit alternativ for eldre maskinar om ein absolutt vil oppgradera til Windows 11. Sjølv ville eg nok halde eldre maskinar på Windows 10 så lenge dei får oppdateringar.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Håvard skrev (6 timer siden):

Ti år er vel ganske greit? 

Etter at det neste er offisielt lansert ja, det kan jeg være med på. Nå får man jo under 4 år på seg til å gå over til neste. Det syns jeg er for lite. 
Blir forresten Windows 11 også gratis i en periode, slik 10 var? Det vil i såfall være noe.

Lenke til kommentar

Det var bare en periode offisielt, men Microsoft tjener så mye på at folk bruker Windows istedenfor andre opperativsystemer så de gjorde det veldig enkelt å få det gratis etterpå.

Har kjørt windows 11 på laptoppen min nå siden release. Er jo bare ett annet skin oppå Windows 10. Dønn stabilt hittil.

Lenke til kommentar
Håvard skrev (10 timer siden):

Ti år er vel ganske greit? 

XP hadde 13, Windows 7 hadde 11.

Tja. Nå er kravene til Windows 11 såpass annerledes at en maskin som er 4 år gammel, eller mange maskiner som fortsatt er til salgs i butikk ikke støtter Windows 11. Derfor kan det være grunn til å støtte Win 10 lengre.

Jeg tror at Microsoft blir nødt til å endre noen systemkrav. 

Et eksempel på ikke godkjent maskin fortsatt i salg (jeg testet med Microsoft sitt program) https://www.elkjop.no/product/data/barbar-pc/windows-barbar-pc/167102/surface-go-2-2-i-1-pcnettbrett?_gl=1*11yl3f5*_up*MQ..&gclid=EAIaIQobChMIq43xkKPY8QIVi9SyCh1xbQGJEAQYASABEgJZmfD_BwE&gclsrc=aw.ds

Merk at det er 4gb/64gb utgaven...

Poenget mitt er at det trolig vil bli merking av om maskiner er kompatibel med Win 11 ved salg. Samtidig sitter mange ned en maskin fra null til få måneder gammel som ikke støtter Win 11, slik det er nå.

Tidligere tok Microsoft noen grep på Win 10 da de måtte justere ned noen krav. Mulig det samme skjer igjen. 

Endret av plankeby
Lenke til kommentar

Jeg er ikke sikker på hvor fast bestemt dette med maskinkrav til Windows 11 er, men jeg forstår det slik at der er noen harde krav som må oppfylles, også har du noen litt mer myke krav som anbefales, og en får kanskje en meldig om at installasjon ikke anbefales, men det er mulig å installere Windows 11 på de. Om det skulle være slik da i 2025 at mange sitter på Windows 10 og ikke får oppgradere til Windows 11 så blir nok Microsoft tvunget til å fortsette oppgraderinger og support av Windows 10. Alternativet er vel at mange da vil bytte til Linux og lignende.

Endret av Svein M
Lenke til kommentar
Svein M skrev (4 minutter siden):

Jeg er ikke sikker på hvor fast bestemt dette med maskinkrav til Windows 11 er, men jeg forstår det slik at der er noen harde krav som må oppfylles, også har du noen litt mer myke krav som anbefales, og en... 

Programvaren til Microsoft forteller bare at maskinen ikke er kompatibel. Skulle tro de har grei kontroll på maskiner fra Microsoft om hardware. De jobber nok med å gi mer utdypende info, ikke bare den harde "din maskin kan ikke få Win 11" slik det er nå.

Endret av plankeby
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...