Gå til innhold

Får ikke nett på punktene i veggen


Anbefalte innlegg

Heisann,

Nettopp pusset opp leiligheten og har dratt cat 6 i veggen. Koblet etter 'B-standard' med orange på første par osv. Får ikke nett på punktene, så noe er galt. Her er hvordan jeg har koblet det:

Punkt1 (ved siden av router) Kabel fra router går inn i vegg. Punktet er koblet så det går en kabel til punkt2 og en kabel til punkt3.

Punkt2 er koblet så det kommer en kabel fra punkt1 og går en kabel videre til punkt4.

Punkt3, kommer kabel fra punkt1.

Punkt4, kommer kabel fra punkt4.

Har måleutstyr så har sjekket at alle par er koblet riktig på alle punktene.

Har fiber som går inn i canal digital modem. Derfra går det nettverk inn i en støyreduserende boks og videre inn i wifi router fra telenor. Den har jo innebygd switch så tok kabel fra port1 i den og satt i punkt1 i vegg. Funket ikke. (DHCP er på) 

Prøvde ta ledningen fra punkt2 inn i en switch og så inn i pcen. Funket ikke. (lyset på porten i switchen der kabelen fra veggen er koblet lyser heller ikke opp, virker helt dødt i veggen) 

Har prøvd å ta kabel direkte fra støyreduserende boks og inn i veggen. Funket ikke. 

Har prøvd å ta kabel direkte fra canal digital fiber modemet og rett i veggen. Funket ikke.

Har prøvd å koble pcer til punkt 2,3,4 samtidig så ingen punkter står tomme. Funket ikke.

Vet jo at det ikke er noe galt med ledningen i veggen, klarer jo å måle med måleinstrumentet i begge ender at alt er koblet riktig. 

Sikkert noe helt opplagt som er feil her, men ikke noe som jeg får til å fikse. Hjelp tas i mot med stor takk 🙂

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
4 minutes ago, UBXENLJ7 said:

Selle; så eneste som vil fungere er å sette opp tre veggpunkter ved routeren og trekke 3kabler i veggen, 1 til hvert punkt? 

Stemmer, det må kobles fra switch separat til hvert uttak. Du kan ikke seriekoble. Med mindre du går for 10-base-T med coax. Ingen ønsker seg tilbake dit. 

Endret av zanta
  • Liker 1
Lenke til kommentar
1 hour ago, zanta said:

Stemmer, det må kobles fra switch separat til hvert uttak. Du kan ikke seriekoble. Med mindre du går for 10-base-T med coax. Ingen ønsker seg tilbake dit. 

Eller bruker separate svitsjer som skjøter....

(Nettverk via koaks kan i forskjellige former tilby langt over 10 Mbps i dag. Men utstyret er ganske dyrt her til lands (men ganske vanlig i USA, og ikke så dyrt der, hvor man bruker koakskabler lagt i forbindelse med kabel-tv også til nettverk... MoCA 2.5 tilbyr 2,5 Gbps båndbredde - i praksis nok noe lavere, men er en robust teknologi, så ville vært overrasket om man i praksis ikke fikk over 2Gbps - selv lekt med MoCA 2.0 som var 1 Gbps og hadde opp i 800 Mbps).

Endret av NULL
Lenke til kommentar
1 hour ago, NULL said:

Nettverk via koaks kan i forskjellige former tilby langt over 10 Mbps i dag. Men utstyret er ganske dyrt her til lands (men ganske vanlig i USA, og ikke så dyrt der, hvor man bruker koakskabler lagt i forbindelse med kabel-tv også til nettverk... MoCA 2.5 tilbyr 2,5 Gbps båndbredde - i praksis nok noe lavere, men er en robust teknologi, så ville vært overrasket om man i praksis ikke fikk over 2Gbps - selv lekt med MoCA 2.0 som var 1 Gbps og hadde opp i 800 Mbps.

Spennende! Materiale for en nerdekveld? Har sikkert noen 50-ohms termineringer i kofferten 🙂

Endret av zanta
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...