Gå til innhold

ANMELDELSE: Final Fantasy VII Remake Intermission


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ooof brutalt! Anmelder liker det altså ikke. Men er det slik at anmelder ikke likte FF7 remake? Du scorer det veldig mye lavere enn andre. Får inntrykk at denne typen "animespill" ikke er din sjanger her. Ikke helt som hun som anmeldte deathly hallows part 1 som en frittstående film, men litt biasert i retningen "liker ikke anime"?

Vet ikke selv, vurderer å kjøpe det men syns ff7 remake var litt fjasete og filler aktig. Morsomt å lese et annerledes perspektiv

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Synes, unntatt av boss fightene, at FF7R var mer interaktiv film+walking sim enn noe annet, men med fin grafikk, OK historie og bra musikk/lyd. Generel grei atmosfære og. Ser på det egentlig mer som en reimagening enn en remake siden de gjorde så mye med det. Er som om det er basert på FF7 bare. Var jo grei underholdning, da. Med det sagt hopper jeg nok ikke i taket av dette heller, men tester det nok ut når jeg skaffer en PS5 om... Ja det tar nok sin tid.

Lenke til kommentar

Du har åpenbart ikke den fjerneste anelse om hva du snakker om. Om vi snakker om originalen, og ikke remake-serien som såvidt er påbegynt, så kunne du ikke tatt mer feil, rett og slett. FF7 er og blir et helt unikt mesterverk av en jrpg uansett hva alle skrikhalsene fra ulike leire har prøvd å hevde de siste 24 årene. Det handler ikke bare om hvor usedvanlig kul settingen er, hvor drivende god historien og karakterene er, eller at det var revolusjonerende i bruk av stårslåtte cinematiske grep, CGI osv., som i 97, i motsetning til i dag, bare var veldig stas og satt en ekstra spiss på opplevelsen. Bare karaktergalleriet er helt fantastisk; jeg har aldri senere spilt noe jrpg med så veldefinerte og minneverdige karakterer. Timingen var også viktig, spesielt i Europa hvor man nesten ikke hadde hatt den type jrpger før i det hele tatt, og gamere ble tatt med storm. Spillet solgte helt eksepsjonelt bra også, 10 millioner eksemplarer, som absolutt ingen forutså. FF7 er enkelt og greit et fenomen bare vi som var der, spesielt vi som vokste opp da, kan fatte hvor skjellsettende var.

Det er ytterligere patetisk at du drar frem konsoll vs PC her. FF7 kom jo ut på PC bare et år etter den internasjonale utgivelsen på PS1. Det er riktignok en dårligere versjon av spillet på flere måter, men ikke i den grad at det forhindret sekundære PC-nisser fra å kunne spille gjennom det hvis de var så lite til gamere at de absolutt ikke ville kjøpe en ps1 (stakkars folk er det eneste man kan si til sånne, den gang som nå).

 

  • Liker 7
Lenke til kommentar
11 hours ago, BakaBerg said:

Ooof brutalt! Anmelder liker det altså ikke. Men er det slik at anmelder ikke likte FF7 remake? Du scorer det veldig mye lavere enn andre. Får inntrykk at denne typen "animespill" ikke er din sjanger her. Ikke helt som hun som anmeldte deathly hallows part 1 som en frittstående film, men litt biasert i retningen "liker ikke anime"?

Vet ikke selv, vurderer å kjøpe det men syns ff7 remake var litt fjasete og filler aktig. Morsomt å lese et annerledes perspektiv

Hei, kompis! Jeg DIGGET FF7 Remake, men det skal sies til tross for mye av det «nye» som endrer på universet. Jeg synes Remaken var et av 2020s beste spill, og skrev til og med spillets tekst i vår årskåring. Når jeg derfor gir dette 5, er det fordi jeg oppriktig mener at ikke bare originalen - men remakens tone og seriøsitet - blir nogen lunde satt til side og tullet bort. 

Endret av Andreas Bjørnbekk @Gamer
  • Liker 3
Lenke til kommentar
On 7/2/2021 at 3:51 PM, radiohodet said:

Snakk om å koke suppe på spiker, og lure penger ut av nostaligiske konsollfanboys. Hadde dette spillet bare kommet ut på PC i 1997 hadde absolutt ingen brydd seg om det i dag, fordi, la oss kalle en spade for en spade, dette er et spill med syltynt gameplay, historie og karakterer.

Obvious troll is obvious. Men jeg skal ta deg på ordet, hvilke andre spill i 1997 har bedre dialog, karakterer og historie? Siden du påstår ingen hadde brydd seg om spillet bare kom til PC? At du ikke liker random battles kan jeg skjønne, for jeg likte det ikke heller før jeg tvingte meg selv til å spille noen timer. 

Sannheten er at det ikke finnes noe i nærheten av så ambisiøst som  Final Fantasy 7 i 1997 når det kommer til spillmusikk, histore, dialog og karakterutvikling. 

FF7 Remake er i min bok bare en terningkast 4 som har for lite respekt for orginal materiale. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Jeg setter pris på forsøket på å lage et FF7 remake, men magien det skapte i 97 kan desverre ikke oppnåes med den måten dette er laget på. Grafikken er fantastisk og man får noen nostalgiske tårer når man spiller det. Men samtidig er mye av sjelen av FF7 borte. Og grunnen er enkel, det er kun lineært. Det som ga FF7 magien var world map. Her kunne de ha gjort remake til noe virkelig stort og lagd spillet mer open world, f.eks lagt til flere steder man kan oppdage.

Det irriterer meg at spill idag ikke kan være enorme uten at det involverer episoder eller DLC's.

Grafikken har tatt over for spilletid, og det er på samme tid forståelig med tanke på hvor stort i plass på disken det hadde tatt. Men igjen, så er det ikke en unnskyldning verdig denne fantastiske klassikeren som hadde hele 3 disc'er som kom i en pakke.

Ingen DLC, expansions eller kosmetiske items eller annet rask som du ser spillmarkedet svømmer over av i dag.

FF7, et av de desidert beste spillene noensinne laget.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...