Gå til innhold

Telenor fiber TV, bilde fryser pga Asus AIProtection.


Anbefalte innlegg

Hei
Har problemer med at tv og internett fryser pga Asus AIProtection og Two-way IPS. Virker som Asus ruter ikke klarer å skulle ut iptv trafikk og cpu på ruter går i 100%. Når jeg skrur av Two-way IPS, virker alt normalt. De fleste tv kanaler går så vidt (cpu load 70-99%) men eks Viasat kanaler går somregel i frys. Samt noen andre til tider. Når bilde fryser går cpu på ruter i 100% og internett linja fryser også.

Er det noen måte å fike dette, uten å måtte slå av Two-way IPS?

Har følgende oppsett:
Telenor Fiber med multicast IPTV, T-We boks II. (over nettverk, ikke coax)
Bruker egen ruter 4G-AC68U, og IGMP  innstillinger i henhold til instruks fra Telenor for muticast ipTV
(bruker ikke 4g funksjon lenger)
Tv kablet i port 1. Alle kabler etc er ok. Tv etc får også internett via samme kabel.
Har slått alle ekstra funksjoner i ruter.
Har virket i lengre tid, dog med høy cpu load. Men for en drøy uke siden le det verre og enkelte kanaler begynt å fryse helt.
(Telenor ruter er sendt i retur pga manglende funksjonalitet)

Dog observerer også at Asus ruter fryser hvis Qnap NAS, er på samme switch som Telenor T-We boksen. Samt  at hvis T-We boks og TV er  begge i stanby fryser ruter. Dvs når jeg slår av T-We boks, så jeg fysisk slå av TV eller T-we boks, for at ruter ikke skal fryse.
Ser at 4G-AC68U begynner å bli litt gammel, men er litt tilbakeholden med å kjøpe ny  asus ruter pga dette. Men er vanskelig å finne gode alternativer. Ser flere sliter med å få Netgear til å virke, samt at Netgear shield abonnement er uaktuelt. Har også hørt at Jensen og Tp link ikke er noe særlig med telenor. (Telenor ruter er ikke aktuelt)

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er "Two-way IPS" noe som kan deakiveres separat fra AI Protection ellers?

UTfordringen her, kanskje spesielt på litt eldre rutere eller avhengig av hvordan det er implementert og hva underliggende brikkesett i ruter støtter, så ender man opp med at trafikk som vanligvis er maskinvareakselerert må innom prosessoren. Dette kan både gi problemer på "sanntidstrafikk" som IPTV, men kanskje også man merker det godt hvis man har rask linje og en del typer trafikk ellers. Kanskje ender man også her opp med å floode alle portene på svitsjen med multicast pga. AI Protection-løsningen, som vel er et stykke software fra Trend Micro.

At noen kanaler får problemer, mens andre ikke får det, tenker jeg handler om bitraten på kanalen - evt. hvis du kjører opptak på en kanal samtidig som du ser på en annen, tenker jeg også problemer vil oppstå på kanaler hvis du ellers ikke har problem.

Må vel si at jeg er litt usikker på hele AI Protection-løsningen. Prøvd det litt på min RT-AC3200, men ikke prøvd det i kombo med IPTV. I praksis ser den jo kun ut til å reagere på noen få tilfeller hvos trafikken er ukryptert. I praksis har en del slike løsninger blitt kraftig begrenset de siste årene etter hvert som bruken av krypterting har gått opp. En del av disse løsningene ser pene ut på papiret når produktet markedsføres, mens den faktiske sikkerhetseffekten blir "så som så". I hnhold til sikkerhet her, tenker jeg det viktigste blir sikkerhetsprogramvare på klientsiden. Løkmodell med flere lag av sikkerhet er alltids "kjekt", men igjen - sitter med inntrykket av at det ikke er all verden disse løsningene som er integrert i en del rutere faktisk hjelper mot....

En nyere ruter har kanskje støtte i brikkesett for å kjøre en del sikkerhetsfunksjonalitet med maskinvareakselerasjon, evt. at det er såpass mye raskere prosessor at dette kan man trå gjennom i software uten de store problemene. 

Hvilken funksjonalitet er det du er avhengig av på ruteren ellers? 

Lenke til kommentar

Hei

Og takk for utfyllende svar NULL

Trur kanskje du er inne på noe med maskinvareakselerert og underliggende støtte i brikke sett.

Ang problemer med noen kanaler så kan  det kansje også være i kombinasjon med krypteringen som brukers, men er på litt dypt van der. Dog fungerte en 4k kanal utmerket, men kan jo være høyere bitrate på en film kanal selv i HD.

Har ekstra sikkerhet på vanlig pc’r. Man har også div bokser og andre duppedingser som jeg ikke får gjort noe med. Så det er mest med tanke på dem jeg bruker AI Protection. går an å slå av Two-way IPS ips separat, men egentlig er den den eneste funksjonen som er "nyttig" men å sla de andre gir ingen utslag på cpu load.

Ang annen funksjonalitet så er jeg avhengig av å kunne sette opp nettverk og wifi manuelt. dvs sette ssid separat på de forskjellige frekvenser samt sette kanalen.  ellers er det vanlige private beheov . er ca 25-30 IP’r i bruk.

 

Lenke til kommentar
10 hours ago, 50z said:

Ang annen funksjonalitet så er jeg avhengig av å kunne sette opp nettverk og wifi manuelt. dvs sette ssid separat på de forskjellige frekvenser samt sette kanalen.  ellers er det vanlige private beheov . er ca 25-30 IP’r i bruk.

Begge de delene kan gjøres på Telenors ruter. Med det sagt, mener jeg begge funksjonene bør brukes med "forsiktighet", og når det gjelder manuelle kanalvalg på 5GHz har man en del kanaler hvor man strengt tatt ikke kan få full manuell kontroll så lenge reguleringen for 5GHz-båndet skal overholdes. 

Å bare evt. se på antall andre nettverks som bruker en kanal trenger ikke å si sannheten om hvor mye kapasitetet det er tilgjengelig på kanalen. Kan være bedre å være på en kanal hvor det er 5 andre nett som knapt brukes, kontra en kanal hvor det er ett annet nett som brukes mye. Eller at det evt. er andre ting enn wifi som forstyrrer på kanalen.

Jeg har på Telenor-ruteren (nyeste) har satt opp egen SSID som kun er 2,4GHz, ettersom enkelte (dårlig implementerte) IoT-enheter "ikke liker" samme SSID når tilkobling gjøres via app, der man vel prøver å gjenbruke wifi-innstillinger til telefon (så hvis telefon er på 5GHz, er det vel "BSSID" (altså MAC-adressen til SSID-en - Hvis det er samme SSID for 2,4 og 5 GHz, vil likevel 2,4 og 5GHz ha forskjellig BSSID) som blir overført til enheten - slik sett må man passe på at evt. telefonen er på 2,4 GHz, men ikke så enkelt). 

Alt som ellers lar seg koble til hoved-SSID-en, som da har logikk også for å flytte enheter mellom 2,4 og 5GHz, er koblet til hoved-SSID-en. 

Quote

Ang problemer med noen kanaler så kan  det kansje også være i kombinasjon med krypteringen som brukers, men er på litt dypt van der. Dog fungerte en 4k kanal utmerket, men kan jo være høyere bitrate på en film kanal selv i HD.

Har ekstra sikkerhet på vanlig pc’r. Man har også div bokser og andre duppedingser som jeg ikke får gjort noe med. Så det er mest med tanke på dem jeg bruker AI Protection. går an å slå av Two-way IPS ips separat, men egentlig er den den eneste funksjonen som er "nyttig" men å sla de andre gir ingen utslag på cpu load.

Spørsmålet er kanskje mer om det kan være litt tilfeldig når du har mye pakketap og ikke, da eksempelvis kombinert med hvilken trafikk man har ellers og hvilken kapasitet denne trafikken trenger fra ruteren blant annet med tanke på analyse av AIProtection-løsningen. Hvis det er mindre forstyrrelser (i praksis pakketap), kan det være at enkodingsteknologien som benyttes for 4K her kanskje har noen former for bedre feilkorrigering. Som du vel sier - 4K trenger ikke være høyere bitrate enn HD. Er gjerne mer effektiv enkoding som benyttes for 4K, der man på samme bitrate egentlig har "mer bildedata".

Litt av hensikten med disse ruterbaserte løsningene blir gjerne de enhetene som man ikke kan ha noe beskyttelse på ellers. Men må kanskje fortsatt si at jeg er litt tvilende for hvor stor effekt disse løsningene i praksis har. Spørsmål også i denne sammenheng: Er det noen av disse enhetene du har eksponert mot internett gjennom portåpninger eller at de selv gjør det via UPnP? Åpnes den døra, vil det i seg selv være den største sikkerhetstrusselen....

Endret av NULL
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...