Gå til innhold

Store jagerfly-formasjoner i norskledet øvelse provoserer Russland


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg synes Teknisk Ukeblad skal konsentrere seg om det rent tekniske, og unngå slike politiske vinklinger. Så får forsvaret, regjeringen og NATO som forstår hvordan vi skal forholde oss til vår "ikke-demokratiske" nabo i øst ta disse beslutningene.

 

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Sitat

På Luleå-Kallax stiller svenskene med sine Jas-39 Gripen, mens rollen som fiender på bakken på denne øvelsen har tilfalt det norske Nasams-luftvernet som har reist fra Ørland til Sverige.

Så dette høres absolutt, definitivt ikke ut som en øvelse fokusert på å bla.a. angripe andre land (les: Russland), siden slik type luftvern er noe Russland og mange andre CIS-land fokuserer mye på, mens NATO-land har tilsvarende i en særdeles mindre grad.

 

Alt er lek om moro til en ny krig bryter ut.

 

Lenke til kommentar
FB.093090871808135 skrev (2 timer siden):

Samme kan vel sies om å bevisst krenke andre lands luftrom.

. Det er en provokasjon,  nok ment å prøve å få frem en reaksjon a la det du sier.  Å svare på den på den måten er ikke spesielt lurt. ROS venter nok bare på en fin grunn til å angripe er relativt ubetydelig men ressursrikt land i vesten.  Og om NATO gidder å hjelpe oss dersom det i sin tur øker faren for atomkrig er ikke lett å si.  

 

Lenke til kommentar
FB.093090871808135 skrev (3 minutter siden):

Denne spenningen hadde ikke vært tilstede hvis ikke Russland ikke hadde invadert krim halvøya og nå har en stor militærøvelse der som gjør at Ukraina føler seg usikker på pga hva som skjedde før Russland invadert Krim halvøya.

PS! Det var Danmarks sitt luftrom som ble krenket.

Hent enig i at ROS stor ansvarlig for den spente situasjonen  for tiden,  det jeg sier er bare at det sjeldent lønner seg å sluke agn og krok.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
freddy85 skrev (6 timer siden):

Snart er det vel sv, MDG og den store femifløyen i ap som kommer til å protestere for at jagerflyene ikke er grønne nok.

 

FB.093090871808135 skrev (6 timer siden):

Det blir vel batteridrift på jagerfly, tanks, ubåter etc fra 2025

På det området finnes teknologien allerede, synfuel. ;)

Synfuel gjør at man kan fortsette å bruke sine gamle forbrenningsmotorer, uten større endringer på motorene og med den høye energitettheten og enkle lagringen som flytende hydrokarboner gir oss.. Energibruken under fremstilling er riktignok altfor høy til at det kan bli aktuelt med synfuel i massemarkedet men forsvarets andel av energibruken er antagelig lav nok til at det kan forsvares, spesielt på nisjeanvendelser som kampfly og stridsvogner.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...