Gå til innhold

Maismel til tortilla?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det er maismel. Selvfølgelig fungerer det. 

Det blir som å spørre: "Har noen erfaring med Mølles hvetemel til å lage boller med, fungerer det?" 😜 

Til tortillalefser trenger du maismel, salt og vann. Enkelt og greit. Er du nybegynner kan du blande en skje potetmel i deigen så den henger enklere sammen. Søk litt på Youtube om hvordan du gjør det. Det viktigste er at deigen får hvile en stund før du klemmer den ut.

 

Lenke til kommentar

Rekner med at det fungerer men pass på å bruke rett oppskrift. 

Tortillas er stort sett laga med vanlig mjøl slik at glutenet hjelper til å få lefsene til å henge saman. Det er vanskelegare å lage lefser som er både tynne og føyelege når ein baker glutenfritt ettersom blandinga lett blir for porøs eller for klissete alt etter kor godt du treffer med vannmengda. 

Lenke til kommentar

Man kan ikke bruke vanlig maismel til tortilla, man må bruke masa harina, som er fremstilt på en helt annen måte, bla en bløtleggingsprosess med kalkstein . Masa Harina fåes på enkelte innvandrerbutikker, noen få meny butikker og andre spesialbutikker 

Lenke til kommentar
56 minutes ago, Kris85 said:

Det er maismel. Selvfølgelig fungerer det. 

Det blir som å spørre: "Har noen erfaring med Mølles hvetemel til å lage boller med, fungerer det?" 😜 

Til tortillalefser trenger du maismel, salt og vann. Enkelt og greit. Er du nybegynner kan du blande en skje potetmel i deigen så den henger enklere sammen. Søk litt på Youtube om hvordan du gjør det. Det viktigste er at deigen får hvile en stund før du klemmer den ut.

 

Men har du prøvd? Vanligvis bruker man masa harina, som er fremstilt på en annen måte. 

Finner ingen på YouTube som har brukt Coop Anglamark Maismel. Du har kanskje en link?

Lenke til kommentar
29 minutes ago, AL123 said:

Man kan ikke bruke vanlig maismel til tortilla, man må bruke masa harina, som er fremstilt på en helt annen måte, bla en bløtleggingsprosess med kalkstein . Masa Harina fåes på enkelte innvandrerbutikker, noen få meny butikker og andre spesialbutikker 

Jeg er kjent med masa harina, men hørte noen hadde brukt polenta og maisstivelse, så lurte på om noen hadde prøvd vanlig maismel og eventuelt hadde hatt suksess med det. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...