Gå til innhold

Verdens første satellitt av bjørk skal på romferd til høsten


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Tja, det var vel eit av poenga med dette. Men uansett, så små satellittar brenn opp fullstending. Og det er jo kun dela av ramma som er annanleis. Så ein byter ut litt aluminium med karbon og epoxy. Det vil neppe ha særleg påverknad, same korleis ein ser det. Det som er interessant, er om denne ramma vil bli bråta løyse seg opp i bane. Det vil i såfall lage ei "sky" av satellitten; noko som kan auke sjansen for kollisjon med andre satellittar. Det er mindre bra.

Lenke til kommentar
On 6/12/2021 at 10:47 AM, Roger Birkeland said:

Ikkje for å vere veldig pirk, men AISsat er IKKJE ein CubeSat sjølv om den er både kubisk og det ser litt slik ut. Det er er spesifikke designkriterie som ligg til grunn for CubeSats, sjølv om dei også i somme tilfelle kan vere større enn AISsat.

Der tror jeg du er litt på kollisjonskurs med industrien for så si det mildt. Teknisk sett har du selvsagt rett (8U er ikke standardisert), men jeg tror hvis du måler de fleste (1 til 3U) kubesatellittene i dag, så følger de ikke de designkriteriene slavisk. Spesielt de ytre målene har mer sammenheng med hvilken «deployer» de går inn i, enn hva CubeSat standarden faktisk sier. Det er tross alt kjekt å hente ut et par ekstra mm. for å få plass til antennen, utfellbare solcellepanel eller hva annet man har som stikker litt ut. Så kan man selvsagt diskutere i hvilken grad det er uheldig at ting er sånn, men industrien drives av defacto standarder, ikke «CubeSat Design Specification». Da kan man også diskutere hvorvidt det er noe poeng å skille mellom 1-3U, og kubene som er større enn 3U. De færreste vil klare å skille mellom de allikevel.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...