Gå til innhold

Hvilken lønn som miljøterapeut skole?


Anbefalte innlegg

Har tenkt å begynne å søke på relevante jobber i forhold til utdanning. Har per nå en bachelorgrad, og fullfører mest sannsynlig en mastergrad i November. Er noen stillinger som miljøterapeut i skoler som er utlyst, men det står ikke så veldig mye om lønnen. Tenker å bli lektor etter mastergraden, så derfor kan en jobb som miljøterapeut i skolen være spennende og forhåpentligvis være lærerikt i forhold til det, vis lønnen er noenlunde ok.

Så hva kan forventes i lønn i en sånn stilling?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Lønn finner du hos KS (med mindre det er snakk om jobb i Oslo kommune) :

https://www.ks.no/link/69045f36b67b4ff4b18b0fd0c3609728.aspx

Miljøterapeut er en stilling med krav om minimum 180 studiepoeng, så av tabellen kan vi da lese at garantilønn ligger mellom 423 500 og 523 100 avhengig av ansiennitet.

Merk at dette er garantilønn, altså hva man minimum skal ha i lønn. De fleste kommuner ligger riktignok på garantilønn, men det er ikke umulig å forhandle seg frem til høyere lønn.

En annen ting du bør være obs på er at du som miljøterapeut i skolen i utgangspunktet vil ha andre arbeidsvilkår enn undervisningspersonalet (lærerne). Lønnen reduseres derfor med 11 % (om jeg husker riktig) dersom man skal følge skoleåret i stedet for å ha et normalt arbeidsår. Dette er ikke nødvendigvis noe man Må gjøre, men en mulighet man har. 

Endret av nVIDIAsucks
Lenke til kommentar

På dei fleste stillingsutlysningane står det berre lønn etter avtale, men innafor kommunal sektor så er det tariffavtalen til KS som regulerer minumumslønna som vist i linken over.
I tillegg til rein formalkompetanse og ansiennitet så blir også andre kvalifikasjonar vurdert samt det lokale rekrutteringsbehovet. Det vil med andre ord være litt forskjell på om du berre oppfyller minimumskrava for stillinga eller om du har meir å vise til. Om du berre har minimumskompetansen så kan det være vanskeleg å få jobben i fyrste omgang ettersom einkvar søkar med tilleggskompetanse eller erfaring vil utkonkurrere deg. Er du einaste kvalifiserte søkaren så kan du forhandle deg opp i lønn som vilkår for å ta jobben.

Garantilønna med 0 års ansiennitet på ei lektorstilling med mastergrad er 532 800 kr i året. Ein fordel med det kommunale tariffsystemet er at dersom du blir tilsett nok med bachelorgrad, og du fullfører mastergrada i november så kan du berre melde inn kompetanseaukninga og dermed bli meir eller mindre automatisk justert opp til minst garantilønna for lektorar om kompetansen er relevant for stilling (det vil være litt avhengig av kva som er lagt til den spesifikke miljøterapeutstillinga).

 

Kan også legge til at dersom du er opptatt av lønna og lønnsutviklinga så er det fornuftig å vurdere ei slik stilling for å bygge erfaring sjølv om du ikkje er fornøgd med lønna. Med 1 eller 2 års relevant erfaring så står du mykje sterkare til å få deg andre stillingar med meir ansvar for enten fag eller personell.

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...