Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Vannbåren varme i gulv og bruk av tepper


Anbefalte innlegg

Har hørt elektrikeren si at det er fy fy å legge noe over varmekablene/ det flislagte badegulvet så det gjør jeg aldri. Lurer på om dette også gjelder på et parkettgulv i en leilighet med vannbåren varme. Har en del trøbbel med å regulere temperaturen i leiligheten og det er ofte altfor varmt. Noen som vet om dette med tepper på gulv med vannbåren varme er ok eller ikke? 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Prøver nok ikke å isolere bort noe varme. Det som kan skje om noe ligger direkte oppå et flislagt gulv med el. varme er en relativt stor lokal overoppheting. Bare lurte på om de teppene kan være årsaken til varmgangsproblemet i leiligheten. Har vel vært opp mot 28 grader men normalt sett rundt 25 som er altfor varmt for meg.

Lenke til kommentar

I forhold til temperaturen i leiligheita så skal ikkje teppe ha anne betydning enn at det blir eit isolerande lag som hindrer varmen frå golvet i å bli overført til lufta i leiligheita. 

Grunnen til at ein ikkje skal ha tepper der det er varmekablar er at temoeraturen i varmekablane er mykje høgare, i alle fall før, no er dette eit mindre problem. Då kunne ein risikere at tepper over varmekablane førte til lokal temperaturaukning med svimerker og i verste fall brann som resultat. Dette fordi varmekabelen blir veldig varm. Med vannboren varme så er det som ein radiator slik at vatnet som blir pumpa rundt ikkje stort sett held den temperaturen du vil ha i lufta. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...