Gå til innhold

Steng parkene på nettene


Anbefalte innlegg

Jeg mener det, seriøst, av og til må man straffe kollektivt. Når de som samler seg der en sommerkveld og ut på natten ikke kan oppføre seg som mennesker men som ville dyr og gjør parkene til en svinesti dagen etterpå må man bare gjøre det. Det er jo et grotesk syn og det er helt utrolig at presumptivt "voksne" mennesker kan oppføre seg slik. Det er 4-5-åringer som er flinkere enn disse "voksne" menneskene til å rydde opp etter seg. Så det bør Oslo kommune bare gjøre. Og etter en stund kan de forsøke å åpne parkene på nettene igjen på prøve med den betingelsen at de som besøker oppfører og ter seg som medlemmer av sivilisasjonen og ikke som grevlinger som velter seg over søppelbøtter. For om de gjør det blir de stengt igjen. En park er ment som et rekreasjonssted, ikke en plass for griser å rulle seg rundt i.

https://www.dagbladet.no/nyheter/forjaevlig-farlig-for-barn/73869999

Faren for coronautbrudd i parken er liten, men sjansen for at en rottepest oppstår slik det svines ned er nok ikke helt borte.

Endret av Morromann
  • Liker 3
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis de gjør noe ulovlig så får man bøtlegge dem, blir gode penger i kassa av det når det er så mange mennesker. Virker som Oslo gir faen og fokuserte på "det ordnet seg", noe som er merkelig. Å stenge parkene vil bare si at man viser bort eller bøtlegger folk alikevel så sant man ikke setter opp gjærde rundt hele parken.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Er langt fra bare i Oslo. Nå hagler det inn bilder av parker som er blitt til søppelhauger fra hele landet - i Bergen, Kristiansand, Hamar og Oslo.

Har aldri hørt sett noe lignende i skala av søppel som ligger igjen i parkene før koronapandemien. Trolig er det et midlertidig problem med masse folk i parker nattestid, men hvis dette representerer holdningene til 15-19 åringer i Norge i dag så har vi også et permanent holdningsproblem å hanskes med.

I Nygårdsparken i Bergen ligger det hauger med brukt dasspapir og naboene klager på lukt! 

Nabo fortvilet etter festhelg i Nygårdsparken: – Folk tisser og bæsjer overalt

Sitat

Bergens «nye festivalområde» mangler toalett. Dagen derpå er det urin, avføring og toalettpapir i store deler av Nygårdsparken i Bergen.

https://www.nrk.no/vestland/nabo-til-nygardsparken-i-bergen-reagerer-etter-festhelg-1.15516624

 

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Hvorfor settes det ikke opp flere søppelkasser? Når det er 25 grader i Oslo på en lørdag etter femten måneder med av-og-på lockdown, så burde politikerne skjønne at det blir mye folk. Alle folk produserer søppel, og det er ikke nok med en håndfull sylinderformede søppelspann som knapt rommer en halv kubikkmeter.

Man kan sikkert argumentere for at folk burde ta med seg søpla hjem, men det er en urealistisk ønskedrøm. Skulle satt opp fire-fem containere der.

Endret av KarvaBlad
skrivefeil
  • Liker 4
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (6 minutter siden):

Trolig er det et midlertidig problem med masse folk i parker nattestid, men hvis dette representerer holdningene til 15-19 åringer i Norge i dag så har vi også et permanent holdningsproblem å hanskes med.

 

 

Vel, klimastreik og klimabrøl før pandemien skulle jo tyde på at dette er noe ungdommer i dag tar på alvor?

Men det var kanskje egentlig bare for å få fri fra skolen? Ikke vet jeg, jeg er ikke tankeleser.

Enig at det ikke bare er et Oslo-problem, men det var nå der bildene var fra da. Nå er det faktisk forbudt å innta alkohol i parkområder, men reglene har aldri blitt håndhevet. Kanskje på tide å gjøre nettopp det.

Lenke til kommentar
KarvaBlad skrev (4 minutter siden):

Hvorfor settes det ikke opp flere søppelkasser? Når det er 25 grader i Oslo på en lørdag etter femten måneder med av-og-på lockdown, så burde politikerne skjønne at det blir mye folk. Alle folk produserer søppel, og det er ikke nok med en håndfull sylinderformede søppelspann som knapt rommer en halv kubikkmeter.

Man kan sikkert argumentere for at folk burde ta med seg søpla hjem, men det er en urealistisk ønskedrøm. Skulle satt opp fire-fem containere der.

Har sett folk 5 meter fra en søppelkasse forlate søppelet, og folk som kaster fra seg søppel mens de går mot en søppeldunk..

Avstand er ikke så viktig.
De som bryr seg kan gå langt med søppelet.
Dunkene bør stå langs veien mot utgangen.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
KarvaBlad skrev (4 minutter siden):

Man kan sikkert argumentere for at folk burde ta med seg søpla hjem, men det er en urealistisk ønskedrøm. Skulle satt opp fire-fem containere der.

Jeg skjønner poenget ditt, men etter å ha sett hvor søppelfrie en del steder er som har mange gjester og få søppeldunker (diverse strender hovedsakelig) så mener jeg at det er langt fra umulig å få folk til å ta med seg søppla si.

Hvis vi ser på det som urealistisk og umulig så har vi jo heller ikke noe utgangspunkt for å prøve, det er dumt.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Når alkoholen inntas er det ikke å kaste søpla man tenker på... Enig med KarvaBlad om at det ikke er nok søppelkasser. På St. Hanshaugen er det faktisk en del, og det er også noen større dunker men disse er plassert nederst over asfaltplassen. De blir fort fulle. Sett opp flere dunker og et svært skilt med påminnelse om å kaste søpla, kanskje det hjelper litt.

Likevel, man kunne forvente mer selv av fulle ungdommer. Bryr man seg så tar man med seg søpla til man finner en søppelkasse på veien hjem. Sett gjerne opp noen flere på stiene ut mot krysset der de fleste går hjem.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (1 minutt siden):

Likevel, man kunne forvente mer selv av fulle ungdommer.

Enig. Det er en dårlig holdning til forsøpling som er rotårsaken. Men jeg tror massepsykologien gjør at hvis folk først ser en del søppel på bakken, samt flere fulle søppelbøtter, så går rullegardina ned, og man får en gi-faen holdning. "Det er allerede så forsøpla her at min snuseske gjør lite fra eller til". Så mangel på søppelbøtter gir nok en nedadgående spiral. Man blir likeglad.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Morromann skrev (16 minutter siden):

Vel, klimastreik og klimabrøl

Det låg vel haug med søppel etter klimasteik. Plakater, cola flasker o.l. Streiken handlet om å få fri dag fra skulen.
Enig at parker burde stenges. Offentlig park er ikkje party-plass. Det finst klubber, lokaler som folk kan leie. Forsøple byen og forstyrre naboer bør ikkje være akseptabelt.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
aomt skrev (Akkurat nå):

Det finst klubber, lokaler som folk kan leie. 

Litt pirk, men det gjør det altså egentlig ikke nå på grunn av pandemien. Man kan maksimalt være 10 på innendørs arrangement, og 20 utendørs i Oslo. Og det er derfor man samles ute i parkene. Ungdommer er nok heller ikke den største kundegruppa når det kommer til å leie festlokaler...

Mangel på alternativ er årsaken til disse store ansamlingene, men så har man et annet alternativ igjen hvis man stenger parkene om natta: at det blir flere hjemmefester og samlinger innendørs, og det er ikke ideelt med tanke på smitterisiko. Men ja, enig i at det ikke parkene er party-plass.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det er nok lettare sagt enn gjort å stenge parkane. Ettersom dei fleste parkar ikkje er innegjerda og med portar som kan låsast så må stenging av parkane gjerast i form av eit ferdselsforbod. 

Her meinar eg at det er betre med tilrettelegging og ikkje minst at politiet nyttar eksisterande lover til å holde kontroll. Både forsøpling, drikking på offentleg stad og offentleg urinering er forbudt. Sjølv om politiet ikkje har ressursar til å ta alle så kunne dei spasert gjennom parken på kvelden og anmeldt dei 10 fyrste dei ser som bryt lova. Det ville hatt ei prevantiv virkning om det i alle fall var ein liten risiko for straff. 

I tillegg burde ein jobbe med tilrettelegging. Søppelkontainere er nemnt men også belysning er viktig. Det er lettare å forsøple når ingen ser deg forsøple, og det er lettare å ta dei som forsøpler når politiet kan sjå dei forsøple. 

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Straff heller de som forsøpler og gjør det enklere å kaste søppel ved å sette opp flere søppelbøtter og sørge for å tømme dem regelmessig. Det er åpenbart ikke bra om folk bare slenger søppel fra seg, men i en del tilfeller handler det kanskje også om både tilgjangelighet og "fyllingsgrad" på søppelbøtter, og vind eller dyr kan få området rundt en full søppelkasse til å se ganske ille ut. 

Lenke til kommentar

Litt pedantisk kanskje, men man bør være oppmerksom på at ungdommen er en like lite homogen gruppe som fks. muslimer, eller homofile, eller damer, eller et like vilkårlig annet eksempel..
Jeg har en haug anekdoter om ungdom som faktisk er bevisste, tar med søpla helt hjem, dersom det ikke finnes ledig plass i søppeltønnene, uten at jeg dermed konkluderer med at all ungdom oppfører seg på den måten.
Jeg vet også om masse ungdom som oppriktig bekymrer seg for klodens tilstand, og gjør alle sine valg med et såkalt klima-perspektiv, uten at jeg dermed fornekter at det var deler av de oppmøtte under det såkalte klima-brølet som ikke helhjertet oppførte seg i henhold til saken som frontes.
Å bruke denne saken for å delegitimere engasjementet til klimabevisst ungdom blir bare flåsete og tendensiøst.

Samtidig er det ikke kun ungdommer det er snakk om, såfremt man ikke er en del av ungdommen langt inn i tyve-årene..

Forøvrig er jeg helt enig i at dette er u-akseptabel oppførsel av denne gruppen, og at folk trenger å bli langt mer bevisste på effekten av deres handlinger, særlig i et klima & miljøperspektiv.
Uten å dermed mene man bør stenge parkene, da jeg anser det som borgernes eiendom.
(En felleseiendom det selvsagt ikke er greit at et fåtall legger øde.)

Jeg tror ikke det skulle være så vanskelig å holdings-kampanje-re dette problemet?

Avsluttningsvis synes jeg det er positivt at kommunen har rutiner på dette, og at parkene til slutt ryddes.
(Selv om det er en gruppe som forsøpler, og en annen som må rydde.)

  • Liker 5
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...