Gå til innhold

Hva skal du stemme på i år?  

267 stemmer

  1. 1. Hvilket parti skal du stemme på?

    • Høyre
      23
    • Arbeiderpartiet
      37
    • MDG
      26
    • Liberalistene
      13
    • SV
      13
    • Venstre
      19
    • FRP
      33
    • KrF
      1
    • Rødt
      29
    • Demokratene
      15
    • Andre
      12
    • Senterpartiet
      26
    • Blank
      13
    • Skal ikke stemme
      7

Denne meningsmålingen er stengt for nye stemmer

  • Vennligst logg inn eller registrer deg for å stemme i meningsmålingen.
  • Meningsmålingen stengt 13. sep. 2021, 21:59

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
19 hours ago, Baranladion said:

ja, selvfølgelig bør de straffes, og det hardt siden man forvalter tillitt og tjener grovt på det, men uansett om Ropstad får en kjempestraff og må betale tilbake, alle jubler og rettferd skjer, så er det jo fortsatt et kjempeproblem at disse leilighetene kan disponeres.... Det er rett og slett dønn urettferdig, at man har krav på gratis bolig, fordi man jobber på stortinget.  

En slik mulighet, altså gratis bolig, lar deg lett spare 150 - 200.000 i året, hvorfor skal politikerne få dette? Det er der skoen trykker for min del, ikke at noen slimåler utnytter regelverket. Jeg mener det er det media bør klage på, og folk bli forbannet på, men er vel lettere å få folk fornøyd med brød og sirkus og at en eller annen blir tatt for å lure systemet ved å jukse med bosted, eller ringe spåtelefoner fra jobbtelefonen. 

Tja. Poenget er jo at en politiker skal kunne drive politikk i den valgkretsen han eller hun er valgt fra og samtidig arbeide på Stortinget. Det er jo ikke helt uhørt at arbeidsgiver spanderer bopæl for at den ansatte skal kunne utføre sitt arbeid borte fra hjemmet.

Sier ikke at det er rett som er skjedd her, bare at det er en grunn til at ordningen finnes. Kjedelig å måtte selge kåken sin i Alta fordi du er valgt inn på tinget for 4 år, liksom.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (2 timer siden):

Det tristeste med Tybring-Gjeddes trakassering synes jeg er at hun Fatima valgte å ikke gå ut med sitt fulle navn fordi hun er muslim og frykter konsekvensene. En 15-årig muslim tør altså ikke fordi hun har fått med seg hvor ille noen folk reagerer og ytrer seg rundt slike saker. Når en 15 år gammel norsk jente sier "folk liker ikke muslimer" så derfor tør hun ikke gå ut med navnet sitt, da blør faktisk hjertet mitt.

Ja, dette er et lavmål. Man kan jo lese det slik at "nordmenn" på ytterste høyre ikke har særlig høye tanker om robustheten til norsk kultur. Kan jo ikke være solid om den er truet av barn...

Forøvrig mener jeg at det er viktig å reagere strengt på slikt sett i et historisk perspektiv. Deres aner, Quislingene, var jo neglisjerbare mellom ca 1935 og 1940, og de var oppfattet som komiske figurer rundt omkring. Det som endret på dette var at de ble beskyttet av Himmler&Co. Klovnene fikk uniform, straffefrihet og beskyttelse. Da dukket det opp monstre overalt blant dem.

Så om de tas skikkelig uten å bli unnskyldt og uten straffefrihet, er de enkel å holde styr på. De er like komiske som Quislingene var. Man kan selvsagt ikke gardere seg 100% mot Breiviker og de som har tippet nok til å skyte søsteren sin, men man kan sørge for at de ikke finner støttespillere som kan bygge ut vrangforestillingene mer enn de får fra nettet.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
leifeinar skrev (2 timer siden):

Den var jo litt spesiell, rimelig ugunstig industri for det meste.

Ja, det er et stykke unna sjarkfiskere som vi visualiserer. Jeg tror de som faktisk tror på at soyaspisende rødfisk kommer til å gjøre det i landbaserte anlegg i fremtiden går på en smell.  Det kommer i tillegg vil få høyere kostnadsnivå, og da konker de fort når mærene fortsatt ligger som lusbelter ved innløpene til lakseelvene våre.

Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (2 timer siden):

Frp-politiker fikk etterlønn fra Stortinget – sa han var arbeidsledig mens han drev selskap (+)
https://www.dn.no/politikk/stortinget/frp-politiker-fikk-etterlonn-fra-stortinget-sa-han-var-arbeidsledig-mens-han-drev-selskap/2-1-1060941

Åpen sak:

DN: Tidligere Frp-profil drev eget selskap mens han mottok etterlønn fra Stortinget
https://www.aftenposten.no/norge/politikk/i/66oGdW/dn-tidligere-frp-profil-drev-eget-selskap-mens-han-mottok-etterloenn-f

Jesus...

....disse folkene har aldri nektet seg noe...

...men det jeg igrunn har reagert mest på er den kollektive unnfallenhet som respons til disse sakene blant Regjering, partiledere, stortingets presidentskap, andre stortingsrepresentanter +++

Det forteller meg at det ligger rikelig med grums som ikke er rotet opp i, og at nesten alle partier nå sitter og er livredde for å få klistret på seg slike saker. Cover-up kan gjerne være værre enn lovbruddene, og apatien blant resten av pampene lover ikke bra. De sitter alle innsmurt i den lorten der.

Lenke til kommentar
Haiku skrev (1 time siden):

Ja, det er et stykke unna sjarkfiskere som vi visualiserer. Jeg tror de som faktisk tror på at soyaspisende rødfisk kommer til å gjøre det i landbaserte anlegg i fremtiden går på en smell.  Det kommer i tillegg vil få høyere kostnadsnivå, og da konker de fort når mærene fortsatt ligger som lusbelter ved innløpene til lakseelvene våre.

Med fare for en god dose whataboutism så er det viktig å ha litt perspektiver på ting og gjerne sammenligne med rødt kjøtt som er flere ganger værre for klima, regnskoger og mangfold, og har et annet sett med etiske dillemmaer. Ikke at lakseindustrien er så fantastisk, men vi bør tross alt begynne i riktig ende og ta de største synderne først. Omtrent som å erstatte sigar med snus for å spare helsa. Starter man med å angripe snusen så fører det oss neppe i riktig retning totalt sett, selv om det isolert høres ut som en god sak.

Inntil vi får erstattet kjøttdeig med laks bør vi prøve å gjøre det beste ut av lakseindustrien og samtidig forsøke å minimere skadene den medfører.

Lenke til kommentar

Høyretopp innrømmer å ha brukt partikollegas historie som sin egen
https://www.nrk.no/tromsogfinnmark/anne-berit-figenschau-fra-hoyre-innrommer-a-ha-fortalt-en-annens-personlige-historie-som-sin-egen-1.15639814

Sitat

Stortingskandidat Anne Berit Figenschau (H) brukte personlig historie om en 13 år gammel gutt i valgkampen, som sin egen. – Det var dumt av meg, og jeg er lei meg.

På et valgseminar i Tromsø på fredag forrige uke fortalte 5.-kandidat for Høyre i Troms, Anne Berit Figenschau en historie fra valgkampen.

– Er det sant at Høyre bare bryr seg om de rike? Det var det en gutt som kom til meg, da jeg sto på stand forrige helg, og spurte. Jeg var litt overrasket fordi vi hadde stått og snakket en stund om klima, miljø og skole.

Figenschau skal videre ha spurt gutten hvor gutten fikk det fra. Gutten svarte at han hadde hørt det på Arbeiderpartiet sin stand.

Flere har i ettertid reagert på at de samme ordene har blitt brukt i et innlegg på Trønderdebatt tidligere i uka.

Innlegget tilhørte stortingsrepresentant Guro Angell Gimse fra Høyre. Hun skrev om en nærmest helt identisk episode i Trøndelag.

Figenschau sin appell ble senere lagt ut av Rødt sin gruppeleder i Tromsø, Bendik Hugstmyr Woie.

Sitat

Vil ikke stille til intervju

Høyrepolitikere har tidligere fått kritikk for å benytte samme leserinnlegg skrevet i jeg-person.

Likevel insisterer Figenschau per SMS på at Høyre sin kommunikasjonsavdeling ikke har vært involvert denne gangen.

NRK har i de siste dagene forsøkt å intervjue Figenschau, uten hell. På SMS har hun skrevet at hun har møtt flere personer gjennom valgkampen som har sagt lignende ting, men hun har ikke villet snakke med media.

Nå har hun publisert et innlegg på sin egen Facebook-side der hun legger seg flat. NRK har prøvd å få tak i henne etter at innlegget ble publisert, men hun har ikke tatt telefonen.

Hun skriver at hun brukte Angell Gimse sitt innlegg som manus siden hun ikke hadde tid til å skrive sitt eget.

Men hun mener fortsatt ikke at hun har løyet.

– Selvsagt er det ikke greit å ukritisk bruke deler av en kollegas innlegg uten å kreditere henne. Selvsagt er det ikke greit at tilhørerne ikke fikk opplyst at dette er en annen person sin historie, skriver Figenschau i innlegget.

– Det var dumt av meg, og jeg er lei meg for dette.

Sitat

– Bisarr sak

Egon Holstad, redaktør i iTromsø, publiserte mandag en kommentar der han gikk hardt ut mot Figenschau som han mente hadde havnet i klisteret.

Han mener dette er en bisarr sak, og at Figenschau burde lagt seg flat fra starten av.

– Jeg tror hun har skrudd seg fast i myra. Det styrker ikke hennes status som politiker når det kommer til troverdighet.

– Dette er en bisarr og skrudd sak, som i ytterst konsekvens er trist på hennes og partiets vegne, sier Holstad.

Han mener håndteringen av denne saken gjør at dette nok vil henge ved Anne Berit Figenschau sitt rykte som troverdig politiker i en god stund fremover.

– Det som gjør saken fortsatt trist, er at selv om hun nå sier hun beklager, så er hennes første forklaring direkte løgnaktig. Det var ikke «visse likheter», det var ren «ripoff», sier Holstad.

Sitat

– Burde lagt seg flat

Det klokeste i slike saker er jo å innrømme og beklage denne glippen med gang. Det sier medieviter og viserektor ved UiT, Campus Harstad, Bård Borch Michalsen.

Som stortingskandidat i Troms og ordførerkandidat i Tromsø er det ikke klokt å gjøre seg utilgjengelig for media, mener han.

– Det ser rett og slett ikke bra ut, sier Michalsen.

– At hun ikke gikk ut og beklaget og innrømmet dette med en gang, viser at også politikere er feilbarlige.

Kommentaren: Hvorfor ikke bare beklage, Anne Berit?

Endret av Snikpellik
Lenke til kommentar

Faktisk.no: Hvor mye tjener egentlig politikerne?
https://www.tv2.no/nyheter/14213297/

Sitat

(...) Legger man tallene fra lønnsutvalget til grunn, og ser på lønnsutviklingen siden 2000, er det faktisk gjennomsnittsnordmannen som har hatt den største lønnsutviklingen i prosent.

Der statsministeren, stortingsrepresentanten og statsråden har hatt en lønnsvekst på henholdsvis 102, 100 og 93 prosent, har gjennomsnittsnordmannen hatt en vekst på 113 prosent.

Ser vi derimot på utviklingen i kroner og øre, får vi et annet resultat. Da er det statsministeren, med 875 682 kroner mer i dag enn Stoltenberg og Bondevik hadde i 2000, som har hatt den største lønnsveksten.

I samme periode har statsrådene og stortingsrepresentantene hatt en lønnsøkning på henholdsvis 705 073 kroner og 471 071 kroner. Gjennomsnittsnordmannen har hatt en lønnsøkning på 314 800 kroner.

 

Endret av Snikpellik
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

Er det bare meg, eller har deler av media nå satt i gang et målrettet råkjør mot høyresiden og Ernas regjeringsprosjekt for å minimere mulighetene deres for gjenvalg?

Etter at SP begynte å falle på målingene, og AP plutselig var avhengig av hjelp fra ytre venstre for å dra i land flertallsregjering, virker det som om om deler av media-Norge nå har bestemt seg for å grave frem alt de kan finne av "grums" på høyresida:

https://www.aftenposten.no/norge/politikk/i/x8Pewn/ropstad-meldte-flytting-fra-gutterommet-foerst-i-fjor-derfor-fikk-han

https://www.dagbladet.no/nyheter/bondeviks-ukjente-saudi-kontakt/74189624

https://www.aftenposten.no/norge/politikk/i/5GbzOK/sveinung-rotevatn-fikk-gratis-stortingsleilighet-samtidig-som-han-var

https://www.dagbladet.no/nyheter/varsler-mot-frp-politiker/74141286

https://www.nrk.no/tromsogfinnmark/anne-berit-figenschau-fra-hoyre-innrommer-a-ha-fortalt-en-annens-personlige-historie-som-sin-egen-1.15639814

Kan ikke se at de har vært tilsvarende ivrige på å ettergå AP og resten av venstresida...? 🤔 For all del, det er veldig bra å ha fokus på liv og lære hos politikerne våre, men har vært i overkant ensidig i det siste synes jeg...

 

 

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det er vel fortsatt slik at en vekst på 100% utgjør 1 krone om man bare hadde 1 krone til å begynne med. Man kan godt bruke prosentregning og illustrere mye med det, men uten at det nødvendigvis har noen betydning. Når det gjelder utviklingen de siste 21 år har det jo også vært noen endringer i skattesystemet slik at skattetrykket har endret seg hit og dit over tid.

Vi får være glade for at politikerne har vært restriktive ovenfor minstepensjonistene og de uføre mm slik at disse har kunnet ta sitt samfunnsansvar og sinke lønningsinflasjonen og prisstigningen på varer av noe verdi 👍

Lenke til kommentar
Seyfert skrev (2 minutter siden):

Er det bare meg, eller har deler av media nå satt i gang et målrettet råkjør mot høyresiden og Ernas regjeringsprosjekt for å minimere mulighetene deres for gjenvalg?

Neida, dette går i hytt og pine og de sloss mellom seg også. DN hadde nylig et diskrediterende forsøk på å lime Slagsvold Vedum til Trond Giske. Det var visst noen svigerforeldre mm i familiene som bodde i nærheten av hverandre og en passiar på en hytte. Suspekt for noen og enhver.

Årsaken til at det bør ha et lite snev av interresse er at DNs politiske redaktør Fritjof Jacobsen kamperer sammen med APs Jette Christensen. Han måtte gå fra VG da dette ble kjent. Disse pressekretsene kan jo også assossieres til Tadja Hajiks krets, som jo var heelt uinvolvert i å skvise ut Trond Giske.

Jeg tror ikke du skal ha noen som helst illusjon om at noen sider av politikken er fulle av engler som avventer kanonisering til helgener. Hold unger unna politikk og idrett - det er noe av det mest råtne som finns.

Lenke til kommentar
Seyfert skrev (39 minutter siden):

Kan ikke se at de har vært tilsvarende ivrige på å ettergå AP og resten av venstresida...? 🤔 For all del, det er veldig bra å ha fokus på liv og lære hos politikerne våre, men har vært i overkant ensidig i det siste synes jeg...

Det handler nok kanskje litt om hva man ser og tilfeldigheter. Plutselig er det en avsløring av et eller annet med noen på den andre sida. Ikke bli overraska om det kommer en lei Støre-sak igjen med Lars Joakim Skravøy på byline i TV2 den kommende uka, for å si det sånn. Kanskje ligger det også en ekstra alvorlighet på saker som omhandler regjering og statsråder enn opposisjon, ref Ropstad-saken.

Både Aftenposten og Dagens Næringsliv er borgerlige/høyrelente aviser, spesielt sistnevnte, men disse skillelinjene er heldigvis som regel ganske lite betydelige i norske medier som som regel er balanserte i sin dekning av norsk politikk.

Det har vært flere avsløringer/saker om politikere i de borgerlige partiene de siste dagene, dermed blir det også nyhetssaker i mediene. DNs avsløring av Ropstad er fordi de ettergikk Stortinget, også er det jo tilfeldig at det er Ropstad og tildels Rotevatn de fant ut at har utnyttet systemet. Det kunne like gjerne vært politikere fra hvilke som helst andre partier. Gitt Ropstads profil både som partileder og Barne- og familieminister blir det mer føss, følgesaker med uttalelse fra statsminister etc.

Dagbladets avsløring om trakasseringssaken i Frp har fått veldig lite oppmerksomhet i de andre mediene, av en eller annen grunn - og den startet for lenge siden. Ellers er saken om Figenschau i Høyres falske historie en sak som startet i lokal/regional presse og som er plukket opp av de nasjonale, naturlig nok siden den er noe spesiell og har paralleller til den tidligere saken hvor flere i Høyre sendte inn den samme kronikken til forskjellige medier signert med eget navn.

Ellers er Tybring-Gjedde-saken noe han skapte selv, og som naturligvis blir til nyheter av sakens natur. 

Endret av Snikpellik
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Seyfert skrev (1 time siden):

Er det bare meg, eller har deler av media nå satt i gang et målrettet råkjør mot høyresiden og Ernas regjeringsprosjekt for å minimere mulighetene deres for gjenvalg?

Etter at SP begynte å falle på målingene, og AP plutselig var avhengig av hjelp fra ytre venstre for å dra i land flertallsregjering, virker det som om om deler av media-Norge nå har bestemt seg for å grave frem alt de kan finne av "grums" på høyresida:

https://www.aftenposten.no/norge/politikk/i/x8Pewn/ropstad-meldte-flytting-fra-gutterommet-foerst-i-fjor-derfor-fikk-han

https://www.dagbladet.no/nyheter/bondeviks-ukjente-saudi-kontakt/74189624

https://www.aftenposten.no/norge/politikk/i/5GbzOK/sveinung-rotevatn-fikk-gratis-stortingsleilighet-samtidig-som-han-var

https://www.dagbladet.no/nyheter/varsler-mot-frp-politiker/74141286

https://www.nrk.no/tromsogfinnmark/anne-berit-figenschau-fra-hoyre-innrommer-a-ha-fortalt-en-annens-personlige-historie-som-sin-egen-1.15639814

Kan ikke se at de har vært tilsvarende ivrige på å ettergå AP og resten av venstresida...? 🤔 For all del, det er veldig bra å ha fokus på liv og lære hos politikerne våre, men har vært i overkant ensidig i det siste synes jeg...

 

 

 

Føler ikke det er verre enn vanlig. Media har jo alltid gått litt hardere etter høyresiden enn venstresiden, spesielt i valgår og ukene/månedene før et valg.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hadde leilighet i Oslo – fikk pendlerbolig fra Stortinget
https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/8Q5yq2/hadde-leilighet-i-oslo-fikk-pendlerbolig-fra-stortinget

Sitat

Aps Tellef Inge Mørland bor i gratis pendlerleilighet fra Stortinget samtidig som han eier en egen leilighet i hovedstaden. Han synes at hans egen leilighet er for liten til å bo i over tid.

Endret av Snikpellik
Lenke til kommentar
1 hour ago, Snikpellik said:

Det er klart at det muligheter å kutte litt her i offentlig sløsinger, saker som dette viser jo at godene er svært bra, og reaksjonene fra folk viser jo at mange mener dette ikke er riktig, selv om det nå er svært spesielt å være registeret på gutterommet når man har familie. 

Til slutt så stemmer jo folk på partier som lar dette forsette, så man blir jo ikke kvitt sløsing med det første. 

Lenke til kommentar

Men mye valg i valgtråden! :)

Nå er resultatet av skolevalget klart.

Arbeiderpartiet størst i årets skolevalg - FRP har mest fremgang 
https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/x8Mq1X/arbeiderpartiet-stoerst-i-aarets-skolevalg-frp-har-mest-fremgang

Sitat

Arbeiderpartiet er vinneren av årets skolevalg, med en oppslutning på 23,34 prosent - tross nedgang på 4,42 prosentpoeng siden skolevalget i 2017. Fremskrittspartiet er valgets vinner med en oppgang på 3,66 prosent - partiet lander på 13,92 prosents oppslutning.

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...