Gå til innhold

Hva skal du stemme på i år?  

267 stemmer

  1. 1. Hvilket parti skal du stemme på?

    • Høyre
      23
    • Arbeiderpartiet
      37
    • MDG
      26
    • Liberalistene
      13
    • SV
      13
    • Venstre
      19
    • FRP
      33
    • KrF
      1
    • Rødt
      29
    • Demokratene
      15
    • Andre
      12
    • Senterpartiet
      26
    • Blank
      13
    • Skal ikke stemme
      7

Denne meningsmålingen er stengt for nye stemmer

  • Vennligst logg inn eller registrer deg for å stemme i meningsmålingen.
  • Meningsmålingen stengt 13. sep. 2021, 21:59

Anbefalte innlegg

Atib Azzad skrev (4 timer siden):

Nei, sorry om jeg var uklar.

Jeg refererte bare til tendensen av økende ekstremisme generelt. Det virker ikke som ignorering og latterliggjøring har noen konsekvens for dens vekst eller fall.

edit: La merke til at du redigerte et tidligere svar.
Jeg vet ikke hvorfor du stadig inkluderer det religiøse aspektet ved problemstillingen, en religiøs ekstremist er da en like stor trussel som en ateistisk.
Og dersom man skal lese MDG som fanatikere, fordrer vel det at den globale oppvarmingen er en fabrikasjon i en eller annen grad. (Og i teorien kan jeg jo gå med på det, men da er man jo i massiv-global-konspirasjon-land samtidig?)

Inkludert det religiøse aspektet fordi diskusjonen som jeg kan se handlet først om det og utviklet seg til generelle ideologier. (trodde også du skrev om religiøse ideologer, og forandret mitt innlegg når jeg skjønte at det ikke bare var om religiøse ideologier du snakket om).  

MdG er fanatikere ikke bare for deres miljøhensyn, men hvor mye de skal gripe inn i folks hverdag. Er ikke slik at ekstreme og radikale holdninger forsvinner med latterliggjøring, men det kan være med å uskadeliggjøre dem. 

Endret av Mr.Duklain
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Snikpellik skrev (På 18.7.2021 den 13.56):

Alliansen (Lysglimt) har sagt langt verre ting enn dette, for å si det sånn. Jeg vet ikke hvor jeg skal begynne om jeg skal lenke til eksempler på hva et selverklært nazistisk parti som samarbeider med Den nordiske motstandsbevegelsen har sagt. Det er så mye. Her er et eksempel.

Folk som bruker motbydelig retorikk og terror har ødelagt for legitim konservatisme.
Vedder på at vi ville vært der DK er i dag om ABB aldri skjedde.
Det er så irriterende at såkalt innvandringskritiske alt for ofte har idiotiske tanker ved siden av, som jødehat, antivax, total klimafornektelse, en total mangel på kunskap eller evne til å kommunisere, osv...

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ja det har vært sterk vekst av ekstremisme i eks. Oslo. Jeg bodde før ca. 15-20 år siden på Grønland hadde bla. en marokaner bosatt på tøyen som nær venn i de årene jeg bodde der.

Men jeg kjenner meg ikke igjen lenger og hører stadig om homofile som er redde og sliter med ekstreme holdninger, særlig på Grønland. Det kan være alt fra vold eller trusler om vold til å bli bedt om å gå.

Quote

En svært stor andel av beboerne på Grønland tolererer ikke skeive | Nina Hjerpset-Østlie

https://www.aftenposten.no/meninger/debatt/i/8mxMbx/en-svaert-stor-andel-av-beboerne-paa-groenland-tolererer-ikke-skeive-ni

 

Quote

Negative holdninger til homofile

Delbydelen Grønland hadde i 2016 en innvandrerandel på 56 prosent. De største gruppene er somaliere og pakistanere. Hva slags holdninger har de til homofile?

Det kartla Fafo i 2017, og andelen som mener at homofili aldri er ok, er svært høy. Andelen unge som mener homofili aldri er akseptabelt er 44 prosent (somalisk bakgrunn), 42 prosent (marokkansk bakgrunn) og 41 (pakistansk bakgrunn). For de eldre er tallene enda verre.

Det er fort gjort ikke å føle seg nevneverdig velkommen i dette selskapet. Ikke minst fordi en stor del er unge menn, som uansett bakgrunn, er den mest voldstilbøyelige gruppen på kloden.

 

Det er trist å se denne utviklingen og ikke minst at den aksepteres av de sterke organisasjonene som jobber mot slik diskriminering.

At man kan bli utsatt for vold, trusler og hets på Grønland av våre nye landsmenn fordi man er homofil er bare helt absurd i 2021.

Personlig håper jeg ingen homofile er redde for å bevege seg fritt på Grønland som de kan gjøre i alle andre bydeler. I så fall er det på tide at vi gjør noe med dette.

Endret av Theo343
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Theo343 skrev (7 timer siden):

Forstår godt hvorfor vi har regelen. Men etter et hvist antall år som skattebetaler (si 40-45 år for å beholde ytelsene) synes jeg man burde hatt muligheten.

Dette var ikke realistisk politikk da vi hadde 6 arbeidere bak hver trygd-mottaker, og det vil absolutt ikke være det nå som vi har 2.
Jeg syns det er egoistisk og naivt. 

Lenke til kommentar
Theo343 skrev (1 minutt siden):

Ja det har vært sterk vekst av ekstremisme i eks. Oslo. Jeg bodde før på Grønland men kjenner meg ikke igjen lenger og hører stadig om folk som er homofile som sliter med ekstreme holdninger mot disse. Det kan være alt fra vold eller trusler om vold til å bli bedt om å gå.

 

Det er trist å se denne utviklingen.

Ja, i disse folkenes hjemland er religiøs fanatisme dagligdags. Er forkastelig at noen folk har slike holdninger i 2021. men ikke overasket at ghettoene i Oslo øst har problemer med dette. Ironisk så tror jeg at hadde dette vært kristne fanatikere så hadde dette blitt tatt hånd om og blitt fordømt av politikere, men siden venstresiden har funnet ut at muslimsk religiøs fundamentalisme skal beskyttes for en hver pris så vokser problemet. 

Karikaturstriden i norske medier

Synes han her burde henge på hvert gatehjørne på Grønland. Så kan disse idiotene bli så krenket de vil, også kan sosialistene bli krenket på deres vegne, 

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Theo343 skrev (2 timer siden):

Ja det har vært sterk vekst av ekstremisme i eks. Oslo. Jeg bodde før ca. 15-20 år siden på Grønland hadde bla. en marokaner bosatt på tøyen som nær venn i de årene jeg bodde der.

Men jeg kjenner meg ikke igjen lenger og hører stadig om homofile som er redde og sliter med ekstreme holdninger, særlig på Grønland. Det kan være alt fra vold eller trusler om vold til å bli bedt om å gå.

Likevel fortsetter folk å stemme på de som elsker denne utviklingen, og fortsetter å prakke det på, inkl Høyre, SP, og FRP. 😕 
IRONISK NOK ER DET PRIDE + FEMINISTER SOM ELSKER DETTE MEST. 😂
Leksa læres aldri, og folk vil ikke akseptere ubehagelige sannheter.

Theo343 skrev (2 timer siden):

På hvilken måte er det egoistisk og naivt?

Naivt fordi det er veldig langt fra økonomisk bærekraftig. Du sa selv at du forstod hvorfor.  
Egoistisk: ''Det er så kjedelig i Norge, jeg vil ha 30 års ferie på samfunnets regning'', sier det samme om NAVere som vil ha det samme, bare at de vil ha mye lengre ferie.
Du ber om veldig mye mer enn du har betalt for, trenger ikke ta en debatt om hvorfor det er sånn, eller hvorfor det ikke er greit.

Endret av Alexander4840
Lenke til kommentar
2 hours ago, Mr.Duklain said:

MdG er fanatikere ikke bare for deres miljøhensyn, men hvor mye de skal gripe inn i folks hverdag. Er ikke slik at ekstreme og radikale holdninger forsvinner med latterliggjøring, men det kan være med å uskadeliggjøre dem. 

Jeg er ikke nødvendigvis enig i mdgs metoder, det er jo ikke egentlig enkeltindividet som har makt til å gjøre de fundamentale endringene som er nødvendig.
Samtidig trenger man jo folkets hjerter og hoder for enhver politisk endring, og da er kanskje tanken at dersom folk deltar med disse mindre bidragene vil de være forberedt når de større endringene intreffer, ikke vet jeg egentlig, men jeg mener likevel at det blir uriktig å kalle dem fanatikere når anklagen går på utøvelsen av deres politikk, er de vel i værste fall bare dårlige politikere.
Om man forholder seg til menneskeskapt global oppvarming som en reell ting, med potensielt katastrofale konsekvenser, er det jo ikke fanatisk å forsøke minimere dette, bare fremtidsrettet. (selv om man skulle feile med forsøket.)

Angående den såkalte venstresidens påståtte berøringsangst ovenfor Islam, dreier det seg kanskje om at
såkalte innvandringskritiske argumenterer for at disse menneskene ikke skal få bo i landet, og man frykter kanskje at konsekvensen ved å annerkjenne noen av poengene deres innebærer at man har tatt et skritt i retning tvangsutkastelse, eller legitimert (kanskje særlig den mest irrasjonelle og ekstreme) fremmedfrykten deres ytterligere, og at det igjen fremstår som om landet som helhet nærer en motvilje mot de såkalte innvandrerne, som igjen vil vanskeliggjøre en gradvis oppmykning av de eventuelle holdningene de har tatt med fra gamlelandet.
Tror du egentlig det er løsningsorientert å krenke holdningene ut av muslimer ved å klistre opp tegninger det er etablert at virker sårende?

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Jeg vil begrense innvandring fra ikke-vestlige land. Dvs. mindre asylsøkere og flykninger.

Vi må videre satse på nye næringer, og stimulere mer innovasjon og entreprenørskap her til lands. Olje og gass er ikke alt, og selv om vi kanskje ikke ønsker det så er det en næring som vil bli faset ut ila. de neste tiårene.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Pizza3333 skrev (På 19.7.2021 den 8.16):

Det er vel en av de få partiene som er "bil vennlige" & som ikke vil skatte meg i hjel. Man har forskjellige meninger & livserfaringer i livet.

Vi ar jo en ganske snill beskatning/avgiftspolitikk mot hybrid- og el-biler. At bensin og diesel fases ut er helt greit, iom. at el-biler faktisk er bedre og mer energieffektive biler. Jeg har faktisk aldri hørt om noen som har vært misfornøyd etter å ha byttet fra fossilt til elektrisk.

FrP skal vel i utgangspunktet være markedsliberalister, men akkurat på økonomisk styring tror jeg at Høyre er langt foran.

Høye skatter er forresten ikke et problem for meg, så lenge pengene forvaltes godt. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Just now, Mr.Duklain said:

Ja, jeg synes det å gjøre narr av rabiat religiøs tankegang er helt innenfor. 

Men fører det til endringene du ønsker deg?
Og tror du ikke du rammer flere som mangler dette rabiate i tankegodset sitt?

Hvis norske muslimer avbildet kongen på en eller annen sårende måte, tror jeg det ville krenket langt flere enn rabiate monarkister.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Atib Azzad skrev (Akkurat nå):

Men fører det til endringene du ønsker deg?
Og tror du ikke du rammer flere som mangler dette rabiate i tankegodset sitt?

Hvis norske muslimer avbildet kongen på en eller annen sårende måte, tror jeg det ville krenket langt flere enn rabiate monarkister.

Nei, det vil det ikke akkurat som når rabiate muslimer tenner på norske flagg og kirker. Venstresidens lay-back holdig til denne gruppen er bevist at den ikke fungerer. Vi har fått mer ghettofisering, og vi har fått en større vekst av slikt gammeldags og idiotisk tankegods som disse idiotene representerer. Radikal islam er mer utbredt i Norge i dag enn radikal kristendom er. Nei, disse tullingene skal ikke vises aksept eller nestekjærlighet, men å bli latterliggjort, og stilt til veggs. 

Lenke til kommentar
1 minute ago, Mr.Duklain said:

Nei, det vil det ikke akkurat som når rabiate muslimer tenner på norske flagg og kirker. Venstresidens lay-back holdig til denne gruppen er bevist at den ikke fungerer. Vi har fått mer ghettofisering, og vi har fått en større vekst av slikt gammeldags og idiotisk tankegods som disse idiotene representerer. Radikal islam er mer utbredt i Norge i dag enn radikal kristendom er. Nei, disse tullingene skal ikke vises aksept eller nestekjærlighet, men å bli latterliggjort, og stilt til veggs. 

Jeg observerer at slike hendelser får temmelig store konsekvenser, for er det er jo også sant at høyreekstremisme er økende, samt en økt aksept for ganske ytterliggående retorikk.
(Ghettofisering dersom det forekommer er vel også et økonomisk spørsmål, som ikke kun kan tilskrives venstresidens påståtte apati.)
Det jeg stillte spørsmål ved her var vel bare at du risikerer å ramme de som faller innenfor gruppen muslimer, men ikke er radikale. Muligens med den effekten at disse i større grad risikerer å bli radikale hvis de opplever at landet som har tatt dem imot ikke er villige til å respektere dem.
Altså at effekten av en slik kampanje kan ha motsatt effekt av det du ser ut til å ønske deg.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Resultatet av akkurat dette valget virker ganske klart: En ny rødgrønn regjering med Ap, Sp og SV, men jeg er veldig spent på hvor Norge er på vei på sikt.

  • Vil et Rødt over sperregrensa bli normalen?
  • Vil Sp og SV klare å leke fint sammen?
  • Vil de rødgrønne oppleve den evinnelige regjeringsslitasjen, slik at vi får en ny borgerlig regjering om fire–åtte år?
  • ... eller vil venstresiden fortsette å vokse og skape grobunn for en regjering uten Sp?
  • Og vil egentlig Ap ha en regjering uten Sp? De er vel ikke sånn supergira på verken Rødt eller MDG i dag.
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Atib Azzad skrev (På 2021-7-20 den 19.30):


Det jeg stillte spørsmål ved her var vel bare at du risikerer å ramme de som faller innenfor gruppen muslimer, men ikke er radikale. Muligens med den effekten at disse i større grad risikerer å bli radikale hvis de opplever at landet som har tatt dem imot ikke er villige til å respektere dem.
Altså at effekten av en slik kampanje kan ha motsatt effekt av det du ser ut til å ønske deg.

Det er vell de som kommer hit som skal respektere de som allerede er her? I hvert fall når det er vi som har tatt dem imot? 

Jeg tror faktisk at moderate muslimer bryr seg lite om en tegning. De radikale derimot.. Det som nok vil føre til latterliggjøring er at flere muslimer bryter ut av radikale miljøer, da dette blir sett på som rart og feil. 

https://www.exmuslimsofnorway.com/single-post/jo-mere-blasfemi-jo-mindre-negativ-sosial-kontroll

Tror ikke de fleste kristne blir nevneverdig støtt av Piss Christ heller 

Piss_Christ_by_Serrano_Andres_%281987%29.jpg

https://en.wikipedia.org/wiki/Piss_Christ

Endret av Mr.Duklain
Lenke til kommentar
12 minutes ago, Mr.Duklain said:

Det er vell de som kommer hit som skal respektere de som allerede er her? I hvert fall når det er vi som har tatt dem imot? 

Jeg tror faktisk at moderate muslimer bryr seg lite om en tegning. De radikale derimot, det som nok vil føre til latterliggjøring er at flere muslimer bryter ut av radikale miljøer, da dette blir sett på som rart og feil.

Jeg tror tegningen er blitt mer et symbol som representerer et bevisst ønske om å krenke muslimer som gruppe.
Men kanskje jeg tar feil.
Men ja, da har vi vel bare ulike visjoner om hva en slik kampanje ville ført med seg..

Forskjellen ved å krenke kristne i norge er at det ikke implisitt innebærer en trussel om at du ikke lenger skal få bo i landet.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Atib Azzad skrev (19 minutter siden):

Jeg tror tegningen er blitt mer et symbol som representerer et bevisst ønske om å krenke muslimer som gruppe.
Men kanskje jeg tar feil.
Men ja, da har vi vel bare ulike visjoner om hva en slik kampanje ville ført med seg..

Forskjellen ved å krenke kristne i norge er at det ikke implisitt innebærer en trussel om at du ikke lenger skal få bo i landet.

Ja, vi er uenig der. Jeg kan være enig at noen kan bruke karikaturen for å angripe alle muslimer som grupper, men det var ikke tegneren eller de fleste sin hensikt med den. Krenking av kristne i Norge og muslimer er mye av det samme. "Krenkingen" av muslimer er som oftest at man latterliggjør deres rabiate syn, samme som man gjør med kristne. Latterliggjøring av muslimer er ikke det samme som man vil ha dem ut av Norge. 

Men nå har denne diskusjonen gått litt lengre enn trådens tema så dette blir mitt siste innlegg om saken. 

Endret av Mr.Duklain
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...