Gå til innhold

Hva skal du stemme på i år?  

267 stemmer

  1. 1. Hvilket parti skal du stemme på?

    • Høyre
      23
    • Arbeiderpartiet
      37
    • MDG
      26
    • Liberalistene
      13
    • SV
      13
    • Venstre
      19
    • FRP
      33
    • KrF
      1
    • Rødt
      29
    • Demokratene
      15
    • Andre
      12
    • Senterpartiet
      26
    • Blank
      13
    • Skal ikke stemme
      7

Denne meningsmålingen er stengt for nye stemmer

  • Vennligst logg inn eller registrer deg for å stemme i meningsmålingen.
  • Meningsmålingen stengt 13. sep. 2021, 21:59

Anbefalte innlegg

6 hours ago, Atib Azzad said:

Filter nyheter har også gransket hvordan alliansen visstnok radikaliserer kids på nettet, introduserer dem for organiserte nazister, og ytterliggående konspirasjoner alá the great replacement, som ble antydet på forrige side her.
Det er en oppsiktsvekkende reportasje.

Jeg visste ærlig talt ikke at partiet fantes en gang så det var nesten et sjokk at noe slik har fått etablert seg. Enda godt de har få stemmer blant nordmenn og ikke utgjør noen reell fare.

  

6 hours ago, Snikpellik said:

Ikke som jeg har fått med meg.

 

Quote

KrF-topp: – Å forby konverteringsterapi for homofile blir et overtramp mot trossamfunn

Et forbud er å gå for langt i et liberalt demokrati, mener KrFs Hans Fredrik Grøvan.

https://www.dagsavisen.no/nyheter/innenriks/2019/06/15/krf-topp-a-forby-konverteringsterapi-for-homofile-blir-et-overtramp-mot-trossamfunn/

Samt generelt syn på homofile fra KRF.

KrF-strid om homofili – et evig spørsmål
https://www.nrk.no/norge/krf-strid-om-homofili-_-et-evig-sporsmal-1.14170119

 

Quote

 

Ordfører kan vie men ikke prest

I sum viser denne saken at:

  • Store deler av KrF akspeterer i praksis ikke det skillet mellom politikk og menighet/religon som ble etablert under Valgerd Svarstad Haugland.
  • Partiets ledelse har gjort en dårlig jobb med å forankre dette skillet i hele partiet.
  • Partiledelsen har også unnlatt å forankre det synet KrF har samlet seg om godt nok, nemlig at partiet må leve med ulike syn på homofili-spørsmålet i egne rekker.

 

Det ser ut for meg som KRF er mer kritikkverdig her enn FRP på dette området.

Endret av Theo343
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
On 7/8/2021 at 5:08 PM, Imariuz said:

Blir Partiet De Kristne i år. Vi trenger noen som vil kjempe for de gode tradisjonelle verdier landet vårt ble bygd på: retten til liv, det tradisjonelle ekteskapet og to kjønn. Stortinget er kuppet av abortliberale ekstremister og homolobbyens, og deres ekstreme identitetspolitikk truer Norges eksistens og må stanses før det er for sent og det er den viktigste saken.

PDK har også annen god politikk slik som en streng innvandringspolitikk, nei til EU, EØS og Schengen, skatte og avgiftskutt, mindre byråkrati og kutt i offentlig sektor. Skulle helst sett de var tøffere når det gjaldt å bruke kjøttøksa på offentlig sektor og desentralisering av makt, men synes likevel de har den beste politikken.

Jeg synes nå det er rart at vi bor i 2021, og folk ennå tror på eventyr for voksne. Men jeg er for din frihet til å tro på det. 

Det er vel ikke noe annet å forvente fra kristen konservative at man er imot folks rettigheter. 

Gøy da at dere bruker teknologi homofile var med på finne opp med folk som Turning. 

Kan derimot være enig i at man bør se mer på offentlig sløsing, som til støtte til religion f.eks. 

 

  • Liker 2
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
On 7/17/2021 at 2:02 PM, Comma Chameleon said:

Jeg synes det er vanskelig å respektere Frp velgere. Respekterer du de som stemte på Boris Johnson?

Stemmer selv FRP.
Skjønner virkelig ikke hatet, de kjører politikk som jeg er opptatt av & som kommer meg til gode. Det er vel en av de få partiene som er "bil vennlige" & som ikke vil skatte meg i hjel. Man har forskjellige meninger & livserfaringer i livet.

Og de ultra konservative velgerne har for lengst skiftet beitemarker til enten Demokratene, PDK eller Alliansen.

Lenke til kommentar
Theo343 skrev (På 17.7.2021 den 11.59):

Mange stemmer også på enkelte partier fordi de føler det er mer "sosialt akseptabelt" å stemme på partiet.
Eks. hører jeg ofte folk si at de stemmer på MDG for å male seg selv med det "grønne skiftet" men jeg hører aldri folk fortelle at de stemmer AP, Høyre, SP osv.

Og veldig få med utdannelse forteller at de stemmer FRP (fordi de kjenner til stigmaet det fører med seg) ei heller på spørreundersøkelser. Selv kjenner jeg til flere med både bachelor og master samt 1 med doktorgrad som gjør det - i min omkrets. Jeg lar ikke hva venner stemmer være avgjørende for vennskap og noen av disse jobber i politiet eks.

Det er synd når peer pressure og behovet for sosial aksept (ikke nødvendigvis dine egne standpunkter) styrer hvilket parti du stemmer på. I mine øyne bør det være din egen overbevisning som gjør dette. Man ser også at folk stemmer nærmest på hva som har mest "positiv vind i seilet" og nærmest smykker seg med "Jeg stemmer MDG". Jeg forstår ikke helt denne mentaliteten. Ikke stem på et parti fordi det virker "politisk korrekt".

Dette ser man også i mange andre sammenhenger, folk tør omtrent ikke ha egne meninger og hvertfall hvis de ikke er i harmoni med flertallet i samme rommet. Diskusjoner kan ofte preges av en slags "jerkcircle" hvor den ene forsterker den andre for å oppnå high-five.

Mitt ønske for dette valget er at folk tør å stemme på den endringen de ønsker - for samfunnet i Norge.
Selv er jeg ute av Høyre som jeg har nevnt tidligere og har fått nok av blått styre. De har gjort en stor innsats i justis og vei sektoren men nærmest ruinert andre områder. Mine verdier stemmer ikke overens med deres.

Jeg respekterer MDG velgere på samme måte som en FRP velger så lenge de faktisk selv står inne for sakene.
 

Jeg tror folk stemmer på det partiet dem vil stemme på uansett hva dem føler dem må gi uttrykk for utad. Når du står i boksen helt alene og avgir din stemme så er det ingen som vet hva du stemmer. 

Er nok mange som sier at de ikke stemmer FRP eller MDG nettopp på grunn av at dem føler et press fra andre eller at det ikke er akseptert i det sosiale rundt dem men jeg tror ikke det betyr noe særlig for valgresultatet.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Prisen på Frps valgløfte: 10,6 milliarder
https://www.nrk.no/norge/prisen-pa-frps-valglofte_-10_6-milliarder-1.15575014

Sitat

Fremskrittspartiet spurte hva det ville koste å innfri egne valgløfter om avgiftskutt på blant annet alkohol og tobakk. Svar: 10,6 milliarder kroner årlig i tapte inntekter for staten.

Alliansepartner Høyre vender tommelen ned for Frps krav om nye og kraftigere kutt i avgiftene på såkalte grensehandelsvarer.

– Over 10 milliarder kroner er mye mer enn det som vanligvis flyttes på i en budsjettforhandling, så det er store summer. Vi vil heller bruke disse pengene på andre ting enn å fjerne avgiftene på alkohol og tobakk, sier Høyres helsepolitiske talsperson Sveinung Stensland til NRK.

Det er Finansdepartementet som står bak det ferske regnestykket. Bestillingen kom fra Fremskrittspartiets stortingsrepresentant Erlend Wiborg. Han ville vite hva det koster å senke avgiftene på alkohol og tobakk til svensk nivå samt fjerne helt den særnorske emballasjeavgiften på drikkevarer.

Svaret har mange nuller: 10 600 000 000 kroner.

Sitat

10,6 milliarder er fire ganger så mye som Frp klarte å flytte på i hele revidert nasjonalbudsjett før sommeren. Da ble det gjort omdisponeringer for i alt 2,6 milliarder kroner.

Og en slik prioritering vil spise opp mye av det frie økonomiske handlingsrommet i statsbudsjettene for neste stortingsperiode, ifølge regjeringens egen perspektivmelding. Der står det at dette handlingsrommet vil krympe til rundt 4 milliarder kroner årlig i gjennomsnitt fram mot 2030.

Vet at dette alltid er en valgflesk-sak fra Frp som ikke vil få gjennomslag, men jeg spør meg: hvorfor er det så viktig å skulle kutte avgifter på alkohol og tobakk så mye? Ja, prisene er ganske høye her i Norge, men det er også det farligste mot folkehelsa. Folk drikker og snuser som bare rakkern uansett. Om noe ville det kunne redusert handelslekkasjene til Sverige litt, men som samfunn vil vi gå i minus. 

Endret av Snikpellik
  • Liker 4
Lenke til kommentar
16 hours ago, Theo343 said:

Jeg visste ærlig talt ikke at partiet fantes en gang så det var nesten et sjokk at noe slik har fått etablert seg. Enda godt de har få stemmer blant nordmenn og ikke utgjør noen reell fare.

Ja, det er kanskje ikke i mengden stemmer de utgjør størst fare, men det er jo likevel bekymringsverdig at den slags retorikk og tankegods lar seg spre med relativ lett-het.
Risikoen er vel at de kan lykkes med å forskyve det såkalte overton-vinduet i en mer ekstrem retning.
 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Atib Azzad skrev (5 timer siden):

Ja, det er kanskje ikke i mengden stemmer de utgjør størst fare, men det er jo likevel bekymringsverdig at den slags retorikk og tankegods lar seg spre med relativ lett-het.
Risikoen er vel at de kan lykkes med å forskyve det såkalte overton-vinduet i en mer ekstrem retning.
 

At det finnes religiøse fanatikere i Norge overrasker vell ingen. Det eneste man kan gjøre med slike er å latterliggjøre. men helst ignorere.   

Når det kommer til overton-vinduet teorien så mener jeg at ja vi kan se spor av dette i Norge, som jeg allerede har sagt (i et tidligere innlegg) ville det for få år siden være utenkelig at Rødt, MdG og Demokratene skulle få mange stemmer ved et valg. Disse partiene har blitt mer akseptert av velgermassen på en måte som bare for lå oss si 10 år siden ville vært helt utenkelig. Nå er ikke jeg spåmann, men selvfølgelig kan PDK bli et stort parti om noen år ved at konserativ kristendom blir hipt igjen  (håper personlig ikke det). 

Endret av Mr.Duklain
beklager misforstod innlegget ditt.
Lenke til kommentar
Pizza3333 skrev (7 timer siden):

Stemmer selv FRP.
Skjønner virkelig ikke hatet, de kjører politikk som jeg er opptatt av & som kommer meg til gode. Det er vel en av de få partiene som er "bil vennlige" & som ikke vil skatte meg i hjel. Man har forskjellige meninger & livserfaringer i livet.

Og de ultra konservative velgerne har for lengst skiftet beitemarker til enten Demokratene, PDK eller Alliansen.

De er bilvennlige, i teorien. Men hvorfor stoler du på at det finnes folk blant dem kompetente nok til å gjennomføre politikken deres uten at det går på bekostning av noe annet ELLER saken i seg selv..?

Deres skatteletter har ført til økning i bompenger.

Og det er litt deres natur:

Kjempe mot vindmøller de selv har bygget, og eskalere problemene de selv ikke evner å gjøre noe med, slik at de får forsterket folks inntrykk av at problemet de selv har bidratt til å skap trenger å løses, selv om folk som følger med på politikken vet at FrP ikke er kompetente til å bidra til å løse noe problem i samfunnet, og at de tvert i mot skaper problemer og tap.

Endret av Red Frostraven
  • Liker 5
Lenke til kommentar
Atib Azzad skrev (3 timer siden):

Tja, etter å ha observert sistetidens USA er jeg ikke helt overbevist om at det er beste taktikk.

9/11 du tenker på? Nå er vell problemet at folk har mistro til staten der borte som er hovedproblemet (dog ikke helt uforståelig) , ikke at folk roper og skriker om Muhammed og Jesus. 

Men ja under Trump har vi sett et skifte både i politisk retorikk, og også et større sprik mellom de politiske leirene, som igjen blir reflektert i velgermassen. 

Endret av Mr.Duklain
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Rettelse: misinformasjon er roten til problemene, pluss sabotasje av myndigheter og offentlige organer koordinert med musinformasjonen.

Påstandene om valgjuks fra aktørene som selv ønsker å jukse for å vinne, voter supression og gerrymandering, anklager sine motstandere for å jukse for å senke tilliten til valgene...

Påstander uten hold, som blir gjengitt av useriøse propagandanettverk.

Mangel på vedlikehold fra politikken til aktørene som tjener på mistillit til myndighetene sørget for strømkrise i Texas.

Propagandanettverk anklagede vindkraft og partiet som var skyld i mangel på vedlikehold sine politiske motstandere for krisen.

...

Og en majoritet av republikanere tror på grov misinformasjon om valget.

...

Norge har vært relativt skånet, men vi ser misinformasjon fra USA / Russland spres her på forumet flere ganger daglig på denne delen av forumet, og har også MIFF og et par andre konservative spredere av misinformasjon, Document, HRS, og Resett, dog ikke av helt total anti-demokratiske natur.

 

Endret av Red Frostraven
  • Liker 3
Lenke til kommentar
7 hours ago, Snikpellik said:

Det er utrolig rart at det er problem å gi noe til nordmenn, mens det å kaste 10 mrd til klimatiltak i utlandet er null problem: https://www.nrk.no/vestland/regjeringen-skal-bruke-10-milliarder-pa-a-kutte-utslipp-i-utviklingsland-1.15567348
 

Parisavtalen er en dårlig unnskyldning for å gjøre noe slikt da det er en frivillig avtale av politikerene selv.

Lenke til kommentar
13 hours ago, Red Frostraven said:

De er bilvennlige, i teorien. Men hvorfor stoler du på at det finnes folk blant dem kompetente nok til å gjennomføre politikken deres uten at det går på bekostning av noe annet ELLER saken i seg selv..?

Deres skatteletter har ført til økning i bompenger.

Og det er litt deres natur:

Kjempe mot vindmøller de selv har bygget, og eskalere problemene de selv ikke evner å gjøre noe med, slik at de får forsterket folks inntrykk av at problemet de selv har bidratt til å skap trenger å løses, selv om folk som følger med på politikken vet at FrP ikke er kompetente til å bidra til å løse noe problem i samfunnet, og at de tvert i mot skaper problemer og tap.

Nå er det flere grunner til at det har blitt sånn. Har uansett et håp om at ting har blitt annerledes under Sylvi. Det er ingen andre partier som tar for seg sakene som jeg er opptatt av. Eneste må være Demokratene ..men det blir litt mye å svelge for min del.
Jeg vet ikke hva slags problemer & tap du snakker om. Personlig hadde jeg hatt god gevinst av FRP sin politikk.

Endret av Pizza3333
Lenke til kommentar

Har bestemt meg for at hvis et parti lover å innføre regler om at man har lov å bosette seg i utlandet hele året som pensjonist og beholde statsborgerskap i Norge og slippe denne "du må bo litt i norge hvert år" idiotien som pensjonist så får de min stemme.

Hadde håpet minst 1 parti skulle ha dette som flaggsak til valget.

Man har jo tross alt betalt skatt for alle rettighetene og pensjonen i Norge i føkkings 40+ år når man går av med pensjon. Ha det gjerne som tilleggsregel at man må ha betalt skatt til Norge i minst 20 år for å kunne gjøre det.

Er ikke lei av Norge, elsker landet vårt, men kroppen er lei av pollen og frost og ikke alle har råd til bolig i 2 land.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar
Theo343 skrev (26 minutter siden):

Har bestemt meg for at hvis et parti lover å innføre regler om at man har lov å bosette seg i utlandet hele året som pensjonist og beholde statsborgerskap i Norge og slippe denne "du må bo litt i norge hvert år" idiotien som pensjonist så får de min stemme.

Hadde håpet minst 1 parti skulle ha dette som flaggsak til valget.

 

Tror du må da stemme liberalistene, ikke at de har det som flaggsak, men sånt ligger litt i partiets politikk. Jeg skjønner litt hvorfor vi har denne regelen, men dessverre går den utover folk som  har hatt et langt arbeidsliv i Norge. 

Endret av Mr.Duklain
Lenke til kommentar

Forstår godt hvorfor vi har regelen. Men etter et hvist antall år som skattebetaler (si 40-45 år for å beholde ytelsene) synes jeg man burde hatt muligheten.

Med krav til antall år med opptjening og skatt ivaretar man hvorfor vi har "forbudet" uten at det går utover de med et langt arbeidsliv i Norge. Dette vil også gavne de som  kommer fra andre land og har jobbet hele livet i Norge men ønsker å pensjonere seg i hjemlandet.

Samt at med færre "gamliser" som bor i og eier store hus, leiligheter og rekkehus i Norge gir man bedre rom til yngre etablerende i boligmarkedet.

Årsaken til at det er viktig å kunne beholde ytelsene man har betalt for hele livet er også fordi når man blir for gammel til å ta vare på seg selv trenger den siste tiden i ordningen vi har betalt for.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar
20 hours ago, Mr.Duklain said:

9/11 du tenker på?

Nei, sorry om jeg var uklar.

Jeg refererte bare til tendensen av økende ekstremisme generelt. Det virker ikke som ignorering og latterliggjøring har noen konsekvens for dens vekst eller fall.

edit: La merke til at du redigerte et tidligere svar.
Jeg vet ikke hvorfor du stadig inkluderer det religiøse aspektet ved problemstillingen, en religiøs ekstremist er da en like stor trussel som en ateistisk.
Og dersom man skal lese MDG som fanatikere, fordrer vel det at den globale oppvarmingen er en fabrikasjon i en eller annen grad. (Og i teorien kan jeg jo gå med på det, men da er man jo i massiv-global-konspirasjon-land samtidig?)

Endret av Atib Azzad
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Jeg stemmer Demokratene. Jeg er for norsk selvråderett og er i mot overnasjonalitet(Nei til EØS, EU, Marrakech-avtalen, Paris-avtalen mm). Jeg er for hyppige og bindende folkeavstemninger - direkte demokrati, for styrking av borgerrettigheter, nei til vindkraft- og monopolprofitt på strøm, nei til klimahysteri og vil erklere Islam som politisk idesystem.

Jeg vil også styrke velferdsstaten ved at vann, strøm, veier, jernbane, post, medisiner og helsetjenester skal kontrolleres av staten. Kommersielle aktører skal holdes unna disse viktige områdene.

Jeg er nalsjonalkonservativ og antiglobalist. Jeg vil at Norge skal prioriteres av våre politikkere. Andre land har sine egne politikkere.

Og en liten påpekning til pollen her. Alle partiene som deltar i Stortingsvalget 2021 bør være med på listen over alternativ. De bør ikke sluses inn under "Andre".

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Pizza3333 skrev (7 timer siden):

Nå er det flere grunner til at det har blitt sånn. Har uansett et håp om at ting har blitt annerledes under Sylvi. Det er ingen andre partier som tar for seg sakene som jeg er opptatt av. Eneste må være Demokratene ..men det blir litt mye å svelge for min del.
Jeg vet ikke hva slags problemer & tap du snakker om. Personlig hadde jeg hatt god gevinst av FRP sin politikk.

...

Neste gang du skal fikse bilen din, så kan jeg gjøre jobben dobbelt så bra for halve prisen av den du får hos det billigste verkstedet.
Jeg er ikke mekaniker og har ikke peiling på bil eller motorer.
...hvorfor ville du ikke latt meg reparere bilen, når jeg lover halv pris og bedre arbeid..?

...

Du ville ikke valgt meg, fordi du har peiling på bil.
Finn.no ville ikke latt meg annonsere reparasjon, fordi jeg ville vært for useriøs.
Jeg ville blitt holdt ansvarlig om jeg gjorde arbeid som ikke var utført forsvarlig, og ville måttet betalt erstatning.

Slik er det ikke for politikk.
Hvem som helst kan bli politikere. Og i de mer useriøse partiene, så teller bare det å ha populære meninger -- ikke det å faktisk ha evner til å løse problemer.
Derfor er FrP best i opposisjon; De har sterke meninger om hva som ikke bør gjøres, uten å faktisk ha folk med evner og innsikten som kreves for å produsere politiske løsninger som fungerer.
De er som lekfolk uten erfaring med bilmekanikk som tilbyr deg å få bilen din reparert billig.

I beste fall outsourcer de prosessen til kompetente mennesker.
I verste fall så fører deres service til at du sitter igjen mer skadelidende.

De fungerer helt greit i opposisjon den måten at de kritiserer andre for politikken de ikke liker, og på den måten bidrar til at kompetente politikere gjennomfører løsninger som gjør klagekoret mindre høylytt.
De er best i opposisjon.
Både for seg selv, og for sine velgere, og for samfunnet.

Om du spør folk med utdannelse relevant for samfunnets økonomi, historie, informasjonsflyt, og samfunnets mekanikker hvem de stemmer på, så vil du knapt finne noen som stemmer FrP.

https://www.forskerforum.no/slik-stemmer-norske-forskere/

Da vil FrP og deres følgere umiddelbart klage på bias.
Men det er ikke bias. Biaset til akademia er en myte, og kan best sammenlignes med at mekanikere i samfunnet er minst sannsynlig å benytte seg av dårlige eller totalt useriøse verksteder når de skal reparere bilen sin; Det er heller ikke bias mot billige verksteder eller fetteren din sin onkel som fikser biler svart.

 

Endret av Red Frostraven
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...