Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Huseier skal selge


Anbefalte innlegg

Hei, prøver å hjelpe søstra mi her, men jeg har dessverre ikke så mye peiling på slikt.

Hun og en venn leier en leilighet i underetasjen av et hus i en by hun studerer i. I kveld fikk hun plutselig melding om at husvert har solgt huset (solgte det faktisk igår) og at de må flytte ut innen en måned. Er dette greit? 
Har ikke vært noe snakk om å selge huset tidligere fra huseigers side og leierene hadde planer om å bo der i minst 1 år til.

Personlig så syntes jeg det er dårlig gjort ettersom begge studentene har dratt hjem for sommeren og de begge bor en 8 timers kjøretur fra leiligheten...

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hva står i kontrakten?
Ny eier tar over den kontrakten de har i dag

Vanligvis er det 3 måneders oppsigelse, med mindre noe annet er avtalt.
Selger hadde stått sterkere om hen hadde levert oppsigelse før salg, nå som den er solgt, så har hen ikke gyldig grunn for oppsigelse.

Lenke til kommentar

Det at huset er solgt er ikke en oppsigelsesgrunn i seg selv. Ny eier trer inn i utleiekontrakten slik den var med gammel eier.

Ny eier kan benytte salget som en oppsigelsesgrunn vist h*n skal benytte arealene selv. Men må da følge oppsigelsestid som er i utleiekontrakten.

Lenke til kommentar
Big_JT skrev (12 timer siden):

Ny eier kan benytte salget som en oppsigelsesgrunn vist h*n skal benytte arealene selv. Men må da følge oppsigelsestid som er i utleiekontrakten.

For å nyansere litt så viser rettspraksis at salg også kan være sakleg oppseiingsgrunn der det å selge med leigetakar medfører lavare salgspris.

Hovudregelen er likevel at ny eigar trer inn i leigeavtalen, og at ny eigar eventuelt må seie opp leigeavtalen på sakleg grunnlag som då vanligvis vil kreve at den nye eifaren skal bruke arealet sjølv eller at det skal gjennomførast oppussing som gjer at leigetakaren ikkje kan bu der. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...