Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Bivirkning etter pfizer / Moderna corona vaksine??


Anbefalte innlegg

Gjest Slettet+6132

Jeg er bra og har vært det siden 2 uker etter 1. dose Pfizer. Armen var vond å løfte høyt den første uka.

Interessant å oppleve all mistenksomheten mot vitenskap og myndigheter, samt all misbruken av statistikk, og skepsisen til alle forandringer, og skadefryden når det oppdages mulige bivirkninger. Det ser ofte ikke ut til at vi alle er i samme båten. Halve det naturvitenskapelige miljøet påstås å ha sammensverget seg for å skade oss og presse oss for alle penger før vi alle dør. Eller så er alt bløff for å presse oss for penger eller utøve en generell personlighetsforstyrrelse og generell psykopati hos hele det medisinske verdensmiljøet.

Det er ikke naturlig for oppegående mennesker å bli livredde for en risiko som ligger på en av hundre tusen vaksinerte. De vet ikke at mange med ugunstig livsstil lever mye farligere når de sitter stille, er overvektige, drikker og røyker for mye. Så en som er redd for moderne vaksiner virker litt patetisk når de ellers lever risikabelt av egen fri vilje, særlig når de er en fare for andre også, og nekter å bidra til at andre holder seg friske.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg trodde jeg også var tilbake til normalen på andre dagen etter andre dosen. Men så begynte lymekjertlene på halsen å hovne noe voldsomt. Det gikk over etter ca. 2 uker. Siden jeg var mye i ro merket jeg ikke så godt hvordan det påvirket formen men kjenner i ettertid at den nok var nedsatt.

Lenke til kommentar
37 minutes ago, Theo343 said:

Jeg trodde jeg også var tilbake til normalen på andre dagen etter andre dosen. Men så begynte lymekjertlene på halsen å hovne noe voldsomt. Det gikk over etter ca. 2 uker. Siden jeg var mye i ro merket jeg ikke så godt hvordan det påvirket formen men kjenner i ettertid at den nok var nedsatt.

Jeg har vært tilbake i normalen godt over en uke nå :)

Lenke til kommentar

Var og trente dagen før, samma dag, og dagen etter, følte meg fin i formen. Merket kun litt stivhet på stikkstedet i noen få dager. Merket mest rett etter stikket, ble nummen i armen i noen timer, kjente at det strålte bittelitt en kort tid rett etter stikket. Håper at andre dose ikke blir noe særlig verre som jeg har hørt fra andre. 

Lenke til kommentar

Litt vondt på stikkstedet i et par dager, ellers ingenting. Det er nå tre uker siden. Venter dog på dose 2 i september, som skal gi mer bivirkninger i følge hva jeg har lest.

Mulig de som blir mest påvirket av vaksinene, også ville merket korona hardest ved infeksjon uten vaksiner? Noe jeg har fundert litt på.

Lenke til kommentar

Det er helt umulig å forutsi om akkurat du får bivirkninger. Dette er helt individuelt, de aller fleste får ufarlige og forbigående bivirkninger. Men både Pfizer og Moderna sine har et spesielt symbol  i Felleskatalogen som gjør at de overvåkes spesielt for bivirkninger av Legemiddelverket, da er man oppfordra til å melde inn om man får noe litt utenom de vanlige. 

Lenke til kommentar
tigerdyr skrev (På 20.7.2021 den 2.02):

Neppe noen sammenheng siden den vaksinen ikke inneholder noe av virusset.

Nei, men det vet ikke immunforsvaret ditt, er jo laget slik at det skal lures til å tro at man har fått COVID-19 uten at man har fått det, så jeg tenker også at de som opplever det Værst hadde fått det værst om det var ekte vare.

 

Jeg skal forøvrig få min første dose i morgen, så blir jo spennende å se hva som skjer, har i utgangspunktet ett bra immunforsvar og har vel ikke vært borte fra jobb de siste 20 årene pga egen sykdom.

Men alt er mulig, kanskje jeg kreperer helt av vaksinen😂

  • Liker 1
Lenke til kommentar
30 minutes ago, Evil-Duck said:

Fikk andre dose av Pfizer i dag for 6 timer siden. Siste timen har jeg følt meg ganske tong i hodet å veldig sliten, litt verk i hånden å noen frysninger som kommer og går. Irriterende men helt overkommelig, så for en se hvordan det utvikler seg videre iløpet av natten 🥴

Omtrent som meg. Jeg følte meg frisk og syk samtidig, frysninger, og veldig lite energi. Greide kun jobb i to dager før ting normaliserte seg alt annet på fritiden var det bare å glemme.

Lenke til kommentar
On 7/19/2021 at 3:08 PM, Gibblay said:

Mulig de som blir mest påvirket av vaksinene, også ville merket korona hardest ved infeksjon uten vaksiner? Noe jeg har fundert litt på.

Det skal man vel ikke utelukke. Vaksinen innehoder jo ikke Korona cirus, men noe som skal trigge de samme reaksjonene som Korona virus, slik at kroppen skal være forberedt.

 

On 7/16/2021 at 2:12 PM, Dart said:

Det er ikke naturlig for oppegående mennesker å bli livredde for en risiko som ligger på en av hundre tusen vaksinerte. De vet ikke at mange med ugunstig livsstil lever mye farligere når de sitter stille, er overvektige, drikker og røyker for mye.

Helt enig i den vurderingen. Man må vurdere risoko ved vaksine på samme måte som for bilkjøring, stress, lite søvn, mangel på mosjon, alkohol, og alt annet som medfører risiko. Da kan det være slik at en risiko på 0,01 promille er en del mindre risiko enn det vi utsettes for til daglig.

Hvis man sammenligner antallet døde som følge av vaksine med antallet døde som følge av trafikkulykker, brann, selvmord, overvekt, brann, røyking, junkfood, takras, ståbrett, drukning, mangel på mosjon og alt det andre som folk dør av, så er vel ikke død som følge av vaksine, det som er det aller mest vanlige.

Ikke minst så må man risikovurdere rissiko ved vaksine opp mot risiko for død når man en gang til sist blir smittet uten å ha fått vaksine.

Enkel prosentregning skulle gjøre vaksinen til et godt alternativ.

Har tatt to doser med Pfizer. Merket nesten ingent ing til hverken sprøyte en eller to. Ble overrasket over hvor ekstremt lite dette var i forhold til diskusjonene som er rundt bivirkninger. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Interssant å høre om det er noen som har fått noe som kan virke som "senvirkninger" av andre dose eller kjenner noen som har nevnt at de nå sliter med det samme. Kameraten sliter nå med søvn og det kom helt ut av det blå da både aktivitet, mat og sommer/sol utetid har vært på stell en stund. 

Han sendte meg en SMS i natt (vet jeg har ferie) og var litt fortvila da han bare har fått 2-3 timer søvn per natt siste uken. Han har klart å holde seg våken om dagen men likevel våkner alltid etter 3 timer på natten uten å få sove igjen. Han har aldri opplevd noe slik før og naturlig nok lurer han på om dette kan være noe man kan oppleve i sammenheng med vaksinen eller viruset.

En annen årsak til at han tenker vaksine er at han var veldig trøtt 2-3 uker etter andre dose. Han sov mer enn han normalt sett ville gjort. Sto opp først i 9-10 tiden som er veldig ulikt han. Og nå denne merkelige insomnia greia i over 1 uke.

Det er vel nå en 6 uker siden han fikk andre dose.

EDIT:
Eneste gangen han ellers har slitt med søvn har vært under ekstremt jobbpress over lang tid og da midt i mørketiden på vinteren samt også lange tider med lite uteaktivitet i dagslys. Aldri midt på sommeren med en ganske avslappet jobbsituasjon.

Klar over at dette virker veldig obskurt men slo meg at uregelmessigheter rundt søvn er en av tingene rundt covid-19 om jeg ikke husker feil.

EDIT2:
Fant også dette. Kan være det er en reaksjon etter lang tid med mye hjemmesitting i pandemien.
https://journals.lww.com/neurotodayonline/fulltext/2020/07090/sleep_neurologists_call_it.1.aspx
 

Quote

Vi bare forstår ikke hvorfor det skal komme nå etter 1 år med hjemmekontor midt i beste tiden av året. Han har ikke brukt sovemedisin og har hatt mye sosial kontakt siste par uker. Begynt å få litt farge også etter mer utetid i sola.

EDIT3:
Her fant jeg det som er årsaken til vår undring.
https://www.news-medical.net/health/COVID-19-and-Sleep.aspx

Quote

 

Discovering a link between melatonin and COVID-19

After witnessing similar coronaviruses perpetuate through China and Saudi Arabia previously, Feixiong Cheng of the Lerner Research Institute, Cleveland Clinic, understood the power of coronaviruses to transmit rapidly - ruining economies and threatening human health. So when COVID-19 began spreading, Cheng instantly began exploring the structure of the COVID-19 virus to predict how it invades human cells with the help of artificial intelligence (AI). Quickly, Cheng and his team uncovered an interesting link, that melatonin, the hormone responsible for regulating sleep, may have the power to block the virus.

 

Quote

 The disease, which affects the central nervous system, has been inducing a multitude of symptoms in those who have recovered, including brain fog, changes in attention, debilitating headaches, muscular weakness, and most often, insomnia.

Spørsmålet er om dette også kan trigges av vaksinene.....

EDIT4:
Og her fant jeg noe som sier at Moderna og Pfizer kan gi insomnia som bivirkning!
https://abc7ny.com/covid-19-vaccine-side-effects-pfizer-moderna-covid-19/10521642/

Quote

Dr. Wachter: "The younger is easier than the women. The answer to women I don't think I know and I don't think we know. The answer to older vs. younger is younger people have a stronger more exuberant immune system. So the vaccine can induce what is called immunogenicity. Meaning your immune system kind of reacts and if you have a more powerful immune system which you do if you're younger."

Another side effect is insomnia. "I've heard of it. If system is revved up, could happen," said Dr. Wachter.



Ingen av oss var klar over at dette var en kjent bivirkning men sjekket pga. gut feeling. Det er i såfall en stor strek i regninga siden han må fysisk på jobb til uka fordi han er vaksinert. Akkurat nå er han så sliten  og ufokusert at han ikke tør kjøre bil.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar
Evil-Duck skrev (14 timer siden):

Fikk andre dose av Pfizer i dag for 6 timer siden. Siste timen har jeg følt meg ganske tong i hodet å veldig sliten, litt verk i hånden å noen frysninger som kommer og går. Irriterende men helt overkommelig, så for en se hvordan det utvikler seg videre iløpet av natten 🥴

Liten oppdatering nå 17 timer etter vaksinen ble satt, mye samme symptomene, svak feber på 38,3 i dag lite søvn gjennom natten grunnet problemer med å regulere kroppstemperatur med en del fryse og hete tokter, sikkert som et resultat av feberen. Greit å vite at kroppen jobber med noe da vertfall ☺️ 

Lenke til kommentar
  • Gjest endret tittelen til Bivirkning etter pfizer / Moderna corona vaksine??

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...