Jump to content
Nimrad

Hva gjør bedriftene deres med hjemmekontor nå etter gjenåpning?

Recommended Posts

Nå etter halvannet år med hjemmekontor har vi fått beskjed fra ledelsen på at det blir nye retningslinjer innført før sommeren hva gjelder hjemmekontor og reising fremover. Foreløpig er det blitt gitt et par indikasjoner:

  • Større frihet og aksept for å jobbe mer hjemmefra
  • Ikke åpning for 100% fast hjemmekontor
  • Strengere reiseregler ved korte møter, spesielt interne møter

Siden vi kan komme med innspill i starten er jeg litt nysgjerrig på hva dere andre har fått vite så langt? Er det forventet samme praksis som før korona eller hva?

Share this post


Link to post

Vi er nesten allerede tilbake til sånn det var før corona. Det er noe mer frihet for å ta en fredag på hjemmekontoret, men slik jeg opplever det så foretrekker de fleste som ikke har barn å jobbe på kontoret. På sikt tror jeg også at mye av reisevirksomheten vår blir tatt opp igjen. Personlig er jeg ikke spesielt begeistret for hjemmekontor, og synes at det ødelegger for både læring og kulturen, spesielt blant de yngste ansatte. 

  • Like 1

Share this post


Link to post

Ny jobb og ganske strengt så langt. Vi får lov å være 2-3 uker på kontoret under opplæring, etter dette skal vi i utgangspunktet ha hjemmekontor.

Inntrykket så langt er at de fleste ønsker seg tilbake, og vi snart vil åpne opp for dette. Dette er i Bergen.

Personlig ønsker jeg hjemmekontor grunnet tidsbesparing på reise til jobb etc. Men dette er personlige preferanser.

Håper ledelsen vil være fleksibel på dette med hjemmekontor om man ønsker det i fremtiden :)

Share this post


Link to post

Jobber i ett mindre selskap med kontor i norge og øst-europa. Har fått signaler på at det blir større fleksibilitet mtp hjemmekontor. Det blir trolig sterkt ønsket oppmøte tirsdager og torsdager. Men friere de andre dagene. Det kan gi en behagelig fleksibilitet, selv om jeg foretrekker kontor. 

Share this post


Link to post

Bilde

 

Jeg jobber som konsulent så det er ikke bedriften som bestemmer hvor jeg "sitter" men så lenge jeg er i prosjektet jeg er i nå, ihvertfall frem til nyttår så satser jeg på å sitte hjemme. Og kommer til å ivre for å fortsatt kunne sitte hjemme så mye som mulig fremover.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Vi har foreløpig en turnusordning hvor hvert team får være inne på kontoret et par dager i uken (frivillig). Det jobbes selvsagt med hvordan ting skal bli "etter koronaen", og signalene så langt er at man vil få muligheten til å ha to hjemmekontor-dager i uken. Hvorvidt dette blir frivillig, og om dagene blir valgfrie vet jeg ikke. Avtalt, unntaksmessig hjemmekontor vil være mulig på lik linje som før slik jeg har forstått.

Synes det høres ut som en fornuftig løsning så lenge man selv velger hvilke dager som er hjemme. Mitt generelle inntrykk er at de aller fleste ønsker seg tilbake til kontoret, inkludert de fleste av dem som opprinnelig jublet over hjemmekontoret. 

Share this post


Link to post

Ikke sagt så mye foreløpig, men ligger nok an til mer aksept for hjemmekontor under visse forutsetninger.

Jeg kommer til å benytte meg av det ofte,har over 2 timers reisevei så det gjør valget enkelt. Jobben min er ikke kompatibel med fulltid hjemme, men ser for meg ca 50/50 løsning som jeg tror blir bra.

Edited by Niram

Share this post


Link to post

Først og fremst så er en diskusjon om hjemmekontor som å diskutere epler og planeter. Jeg ser kollegaer som har hjemmekontor kun med laptop i sofaen, mens de har flere skjermer og stol til 10-15'000kr på kontoret. Det er soleklart at hjemmekontoret da er mye dårligere. Disse menneskene har dermed ingen troverdighet i diskusjonen, når de overhode ikke har forsøkt å ha et "ekte" hjemmekontor.

Et hjemmekontor skal være et fullverdig kontor. Like mange skjermer, like god stol, en dedikert arbeidsplass++ Da først kan man diskutere hjemmekontor vs felleskontor.

For min del så er jeg veldig glad i fleksibiliteten. Jeg føler en mye mer nærhet til massene av kollegaer, litt mindre nærhet til de jeg sitter/satt ved siden av. Jeg er ekstremt mye mer negativ til trafikk nå, ettersom det føles fullstendig unødvendig å sitte i kø.

Signalene er mer hjemmekontor, men toppledelsen gleder seg hele tiden til at ting blir normalt og det er folk på kontoret igjen. Vi får derfor litt forskjellige signaler. "Oppmøte" kontoret bør være for idemyldring, kick off og for å få en variasjon når det er behov for det.

Share this post


Link to post

Slik jeg har forstått det vil det hos oss være tilbake fast på kontoret for alle mann. Ser at omtrent halve firmaet liker å være hjemme og resten liker å være på kontoret, så jeg synes jo det er litt synd at ledelsen er så fast bestemt på å tvinge folk tilbake på kontoret - særlig når det har fungert veldig bra. 

Samtidig skjønner jeg argumentet med å ha et sosialt miljø og at det skal være enklere for nyansatte å ha kolleger og folk å spørre, men det er noe med det å tvinge folk også som jeg misliker på et fundamentalt nivå.

Uten å gå i detaljer har jeg kontraktfestet hjemmekontor så for min del blir det nok ikke tilbake til kontoret, men jeg kjenner jo at det kanskje kan bli litt sært i lengden å aldri være der.

I et annet firma jeg kjenner til går de inn for at de ønsker å ha de ansatte hjemme 3 dager i uken og 2 dager på kontoret. Andre jeg kjenner til legger opp til en mellomting.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...