Gå til innhold

Fri data til under kr. 400,-


Gjest Slettet+6132

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
10 hours ago, Kynxx said:

Meste jeg brukte i vinter var 840 GB, da hos Telia. Nå ligger jeg rundt 600 GB månedlig hos ice. Aldri fått noen klager fra operatørene.

Jeg har ikke turt å teste alt for mye, men jeg bruker nok uansett ikke mer enn litt over 100 GB med "fri bruk". Da vet jeg jo at muligheten finnes. 

Lenke til kommentar
4 hours ago, ProphetSe7en said:

Vi er alle ulike. For meg er det uaktuelt å måtte trikse slik frem og tilbake og konstant måtte overvåke at en er på riktig nett til en hver tid. Den dagen en ikke trenger å ta hensyn til disse tingene lenger kan ice være ett godt alternativ for meg også

Ulikheten ser ut til å bestå i hva det er man synes er "å måtte trikse fram og tilbake". Det forrige abonementet jeg hadde med 100 GB grense så synes jeg der var slik, ettersom jeg hele tiden måtte passe på hvilken dataforbindelse jeg brukte, slik at jeg måtte trikse fram og tilbake mellom flere forskjellige internettilkoblinger. Etter at jeg skiftet over til Ice så opplever jeg at alt kjører av seg selv og at det er slutt på behovet for å måtte "triske fram og tilbake".

Endret av arne22
  • Liker 2
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Oppdatering av opplevelse hos ice i sommer: Jeg har kjørt ruten Fredrikstad, Sarpsborg, Rakkestad, Askim, Mysen, Hobøl, Aurskog Høyland, Blaker, kløfta, E6 Gudbrandsdalen, Dombås, Dovre, E6 mot Trondheim, i Trondheim, retur til avkjøring mot Rv3 Østerdalen. Hele veien ned til Elverum, ned til Lillestrøm, så E6 til Fredrikstad igjen.

Hele veien har jeg hatt 2 nettbrett som har streamet YouTube osv via Wi-Fi hotspot på en telefon med ice abonnement. Totalt i juli og 1. August var det brukt 3.2 GB i telias nett. Alle innstillinger på auto, roaming på. Jeg vil påstå at ice har jobbet godt med utbyggingen av nettverket sitt, iallfall langs veiene og tettsteder. Hvordan det er med arealdekning og innendørs utenfor de store områdene jeg har kjørt, tør jeg ikke å snakke så høyt om enda 😅

 

På en annen side opplever jeg at hvis kvoten hos Telia er brukt opp, har jeg fortsatt 10 Mbit hastighet i ices eget nett. Aldri hatt noen ekstra kostnader eller andre utfordringer. Syns dere andre som bekymrer dere for hvilket nett telefonen henger i, kan roe dere litt ned da det ikke skjer noen konsekvenser foruten treg opplevelse av surfing i telias nett

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Jeg betaler 466,-/mnd for internett hjemme, Wi-Fi i bilen og mobiltelefonen totalt. Dette inkluderer 15 GB abonnement hos ice, tvilling og data sim. Jeg bryr meg katta i om kvoten i telias nett blir brukt opp, fordi det ikke går utover bruken min ellers i livet. Jeg skjønner heller ikke hvorfor folk irriterer seg over kvote-begrensningene i Hellas nett. Feks 15 GB for 300 kr hos ice er milevis bedre enn hva Telia selv tilbyr i eget nett.

Må også nevnes at BankID er raskere hos ice enn det jeg opplever hos mange andre virtuelle og fysiske operatører.

Eneste som frister meg vekk fra ice nå er at Telia tilbyr trillingsim og opp til 5 datasim oå et abonnement, som f.eks kan benyttes med Telia x. Er bare så synd Telia x kun gir 100 GB før hastigheten går ned til stusselige 3 Mbit 

Lenke til kommentar

Har en Netgear a810s aircard med ekstern antenne i bilen per nå. Aktiverer Wi-Fi så fort jeg vrir om tenningen da jeg har lader tilkoblet i 12v utgang i bagasjerommet. Wi-Fi skrur seg av innen 10 minutter om ingen enheter er tilkoblet. Sparer strøm og holder Wi-Fi ruter aktiv og med strøm over tid. Fungerer knall. Montert i går da jeg kom hjem.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
4 hours ago, Kynxx said:

Korrigering: Jeg har fikset meg 10 GB til 249,-/mnd inkludert fri data i 2 mnd nå, sparer 150,-/mnd. :)

Har bestilt full pakke, slik som deg, dvs 3 sim kort. Tror det blir 317,- til å begynne med og så senere 417,-

58 minutes ago, Kynxx said:

Har en Netgear a810s aircard med ekstern antenne i bilen per nå. Aktiverer Wi-Fi så fort jeg vrir om tenningen da jeg har lader tilkoblet i 12v utgang i bagasjerommet.

Det var en god ide. Har den samme problemstillingen for en båt som er laget av stål, altså et flytende faradeys bur med lite innendørs signal. Har løst det til nå ved å legge mobilen i en vanntett plastboks oppe på taket, og så brukt wifi inn i båten. Det fungerer helt greit men det er jo litt "hobbyaktig". En riktig plassert utendørs antenne i kombinasjon med et innendørs modem vil nok være en bedre løsning. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Det finnes antenner som er laget for montering på båt. Det koster gjerne litt mer, men da får du god dekning langt til havs om det skulle være sånn. Ei antenne fra eBay frarådes da de ruster i stykker tvert om de får smake luftfuktighet. Antenne-inngangene på en Netgear a810s er av typen ts9 (standard). Finner du ei antenne med TSA plugger, finnes det overganger. Det fine med Netgear a810s er at man faktisk kan låse nettet til å kun benytte ice's eget nett, i motsetning til hva man kan gjøre med en mobiltelefon. 😉 Må bare huske å ALDRI skru den av, for da forsøker den seg på telias nett....

  • Liker 1
Lenke til kommentar
9 hours ago, Kynxx said:

Det fine med Netgear a810s er at man faktisk kan låse nettet til å kun benytte ice's eget nett, i motsetning til hva man kan gjøre med en mobiltelefon.

Fikk til den samme låsingen med Samsung S9+ mobiltelefon, men fant også ut etter litt testing at det egentlig ikke er nødvendig. Tenker også at det er lurt å spille lojalt i forhold til leverandøren, slik at man ikke disabler, de kanskje nødvendige funksjonene som er der. (Nødvendig for at nettet skal fungere teknisk sett optimalt.)

Etter at jeg har satt det hele tilbake til "helautomatisk" så har det faktisk fungert helt fint.

Endret av arne22
  • Liker 1
Lenke til kommentar
arne22 skrev (På 15.7.2021 den 23.13):

Kjører nå med Network Cell Info Lite åpen hele tiden for å følge med. Regner med at man egentlig må følge med hele tiden hvis man skal "ta den tilbake til ice+" på denne måten.

Med vanlig utgave (den over Lite til 22 kr) kan du få notification med lyd ved "Cell ID changes" 

Endret av Komplett ubrukelig
Lenke til kommentar
11 hours ago, Komplett ubrukelig said:

Med vanlig utgave (den over Lite til 22 kr) kan du få notification med lyd ved "Cell ID changes" 

OK. Takker. Har betalt for den allerede slik at det bare gjelder å oppdage funksjonene.

En annen problemstilling:

Ice fungerer meget bra, men den har en "særegenhet". Hos Telia og Telenor så har man vel en "unik global ip", men det har man ikke hos Ice. Man deler en felles global IP med mange andre slik at det ikke er mulig å sette opp portforwarding fra internett og inn til eventuell serverfunksjon. (Vel, det er faktisk mulig ved hjelp av en VPN tunnell og forwarding gjennom tunellen, men det er tungvint og komplisert.) (Brukte ekstern global ip med portforwarding hos Telia tidligere og det fungerte ok.)

Muligheten for innående trafikk som settes opp eller initieres fra utsiden, det har man stort sett ikke.

Hva med utgående trafikk. Er det noen som har oppdaget noen restriksjoner der? Har ikke lagt merke til noe foreløpig, men har heller undersøkt den saken så nøe. Det jeg har testet ut det er IP telefoni via Ice 4G, og det ser jo ut til å fungere problemfritt.

Er det noen som har oppdaget noen restreksjoner eller filtrering av datatrafikken ut fra Ice 4G ?

Lenke til kommentar
23 hours ago, arne22 said:

(Vel, det er faktisk mulig ved hjelp av en VPN tunnell og forwarding gjennom tunellen, men det er tungvint og komplisert.)

Eller sjekk om ICE sperrer innkommende IPv6 og bruk det istedet for å rote med NAT? :D

Endret av Janvik
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...