Gå til innhold

Har ingen tilbakerullings­plan etter omfattende IT-sammenslåing [Ekstra]


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Å reversere denne sammenslåingen er med andre ord helt unødvendig, da det kun vil føre til ekstremt økte kostnader og generell misnøye. Hadde egentlig vært fint om Ap & co kunne akseptere lovlig vedtatte endringer i stedet for å lage unødvendige omkamper i årevis etterpå. Ser ikke akkurat fram til å måtte betale ekstra skatter på alt for at det skal bli midler til å opprette mer administrasjon for å gjøre mer ingenting.

Endret av eDooku
  • Liker 3
Lenke til kommentar

I praksis tror jeg her vil fleste kommunene vil se en del av fordelene med sammenslåingene og kostnadsreduksjonene. I den grad en del kommuner skulle komme til å "skille lag" igjen, vipper jeg man i etterkant ville sett et økt samarbeid og "interkommunale selskaper".

I praksis ender man nok fort opp med en del "proformaskilsmisser", der man nok på en del områder vil se mer på det å samarbeide og beholde felles tjenester.

Jeg er ellers egentlig litt fasinert av hvor "prinsippmessig uenig" en del kommuner i utgangspunktet skulle være, men så ser det ut til å ha gått temmelig greit. Men det er en del nabokommuner der ute som bare "hater hverandre". I mange tilfeller vet de nok egentlig ikke hvorfor. Inntrykket er vel at det fort kan være fordi en av kommunene på et tidspunkt "fikk noe fra det offentlige" - et offentlig kontor av et slag, et sykehus, en flyplass eller hva det måtte være.

Lenke til kommentar
39 minutes ago, -Night- said:

Monopol penger i staten. hvor det ikke lenger handler om landests beste men heller hvem kan ansatte flest venner  i lokale fylker ingen har hørt om. 

Nå er det vel ikke direkte monopolpenger i denne sammenheng - det har en betydning for hvordan de brukes i praksis. Og brukes de effektivt kan det være penger til andre ting/tjenester. 

Lenke til kommentar
  • 3 måneder senere...
  • 4 uker senere...
oledoledoffen skrev (På 1.9.2021 den 19.12):

Man kan vel drifte IT felles for fylkene og fordele kostnadene.

Absolutt. Enkelte systemer, f.eks. arkivløsninger, burde være så felles at de var driftet som statlige fellesløsninger. Så kunne statlige virksomheter, fylker og kommuner samarbeide om forskjellige saksbehandlingssystemer som knyttet seg til Statsarkivet.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
HK76 skrev (På 1.6.2021 den 10.07):

Det vil være en helt grusom misbruk av ressurser å splitte disse regionene og dermed it-systemene igjen. Fullstendig unødvendig, uten noen reell gevinst annet enn en ideologisk "seier" for Senterpartiet.

Grusomt misbruk av ressurser er noe av det vi er best på, så dette må du regne med at mange nordmenn er svært positiv til.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...