Jump to content
Sign in to follow this  
Redaksjonen.

FN: Autonom kamikaze-drone kan for første gang ha angrepet et menneske

Recommended Posts

Litt vanskelig å vite helt hva man skal tenke om en slik sak. Dronen opererer jo etter gitte parametre som mennesker har lagt inn, man kan argumentere for at det vil bli færre sivile tap ved å bruke mindre mer målrettede våpen.

Frykten her tror jeg er veldig overdreven, for at det skal være en trussel mot menneskeheten må det mer til enn noen droner, da må vi jo ha en situasjon som i filmen Wargames https://www.imdb.com/title/tt0086567/

Så er spørsmålet hvor vil militærer verden over sette grensen og hvor avansert vil systemet bli, man har jo ikke noen dommedag over seg før slike systemer kontrollerer tilnærmet alt av våpensystemer og har evnen til å infiltrere andre systemer.

Share this post


Link to post

Dette er nok bare tull og lost in translation. Problemet ligger jo ikke i å programmere noe til å kjenne igjen mennesker, men å få den til å skille venn og fiende, kriger og sivil. Og den teknologien sitter i hvert fall ikke Tyrkia å ruger på. Kan godt være den ble sendt til å angripe et mål "autonomt" etter å ha blitt gitt målet av operatøren, men dette gjør jo allerede nesten alle former for moderne missiler og smarte bomber fra før.

Edited by likferd
  • Like 1

Share this post


Link to post

Stemmer godt med fremferden til de norske flyene som bomber alt sønder til stenalderen i Libya i sin tid.

Sen nekter norske myndigheter å forklare seg hva det var som de bombet på og hvilken årsak var til bombinga.

Norske flygere fikk rett og slett fritt frem med å velge sine mål uten omhu. det var kun å bombe i vei..... trolige til å forsterke demokratiske krefter i Libya vil eg tro.....

Det har vist seg en vellykket satsing i alle år sen dess..... og glem ikke alle de reisende med båt fra Libya til eks. Italia i alle år sen dess det var bombet der nede i Afrika. Fint at norske flygere fikk øve seg på å drepe og lemleste og ødelegge infrastruktur uten å trenge å svare på hva de gjorde av krigshandlinger der nede...... Noe som surrer i systemet her, kanskje!

Tyrkia er jo NATO land som Norge er......   

  • Like 5

Share this post


Link to post

En som undrer:

Sen nekter norske myndigheter å forklare seg hva det var som de bombet på og hvilken årsak var til bombinga.

Proton svar:

Blant bombemålene for norske F-16 var fabrikken som produserte store betongrør som inngikk i "Great Man-Made River Project" som Gadaffi satte i gang for å bringe enorme mengder grunnvann under Saharas sand til kysten for å skaffe Libya drikkevann, og vann for å dyrke mat der det tidligere var ørken. Det var på den tiden et av verdens største byggeprosjekter, og norske ABB var leverandør av kraftforsyningen.

Bombingen av GMMR var helt klart en krigsforbrytelse. Men så lenge forbrytelsen begås av oss selv, eller våre venner, så er det helt ok og vi glemmer det fort.

Når vi ser hva norske bomber gjorde i Libya, vår militære støtte til "moderate", muslimske grupperinger i Syria (som vår villfarne statsminister formulerte det), vanviddet i Afghanistan og Irak, så er det på høy tid at noen på Stortinget stiller spørsmål hva vi driver på med i verden.

 

  • Like 3
  • Innsiktsfullt 1

Share this post


Link to post

Nato osv.

Når det gjelder lydighet, og samhandling er det bare å hevde "andre hensyn".

Ikke alt som utføres er til nytte, hverken på kort eller lang sikt.

Mye virker sikkert også mot sin offisielle hensikt, om det var noen.

Men når "sjefen" sier hopp, så hopper du, selv om du står ved en landmine,...så egentlig vil

han kanskje teste om du hopper(?)

Share this post


Link to post

Denne dronen er vel mest å betrakte som en landmine med stor triggerradius. Tviler sterkt på at den skiller mellom venn og fiende.

  • Like 2

Share this post


Link to post

Det er i sammenhengen interessant at NSM/JSM i all hovedsak er et autonomt våpen. Det er avansert, det har et lass med sensorer og et stridshode på 125kg og kan ødelegge ganske mye. Du bare setter det til å blåse i filler noe spesifikt og det tutler av gårde, så å si usynlig fra radar. I test prøvde de å sette opp en konteiner og en bil og ba missilet treffe bilen. Så bytta de plass på de to og missilet traff like fullt bilen. Smarte våpen, ja, som denne her, men like fullt autonome.

Så skal man kritisere libyere eller tyrkere her, bør man kanskje begynne med å ta en tur til Kongsberg.

Share this post


Link to post

En flygende antipersonellmine. Litt mer teknologi enn den originale norske oppfinnelsen som ligger i bakken til noen tråkker på den, ofte lange etter at den militære konflikten er over.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...