Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Dårlig vannkvalitet finnes det mulig å løse?


Anbefalte innlegg

Hei lurer på når man må vannet renne i par minutter for det skal smake best mulig, er det tegn på vannrør (metal muligens aliminum) begynner å ruste?

Finnes det noe rensegreier man kan bruke? eller blir løsningen i så fall å bytte over til plastrør?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
freddy85 skrev (15 timer siden):

Hvis det er rust så er har du mest sannsynlig galvaniserte stålrør, noe som var veldig vanlig å bruke på 50 og 60 tallet.

Nei det smaker ikke særlig godt hvis det renner i lengere perioder huset er fra 1999 så er ikke så gammelt. Men er usikker om i 2010 eller senere brukte plastrør før det var aliminium. Men er ikke 100% sikkert hvor dårlige vannet kommer fra kan være utdaterte rør lengere uten for huset også.

Hvor plasser man Karbonfiltre/kullfiltre?

Sitat

Men hvis det er så ille at du kan smake det så burde du også se misfarging på f.eks dusjforheng og eller se små biter av rust når du f.ekw fyller et badekar

Er ikke så ille men smaker ikke godt for drikkevann hvis man ikke lar det renne en stund i noen minutter. Men vet det finnes verre tilfeller også.

Endret av LMH1
Lenke til kommentar

hardt vann kanskje?er det mye kalk i vannet,så vil det påvirke smaken,men er ganske kostbart de anleggene,starter vel på 16k kun for de som er beregnet for en person,så kommer montering i tillegg,og salt for bruk på anlegget

men kjøp et test sett,og send inn,så får du svar

Lenke til kommentar

Det som er mest sannsynlig er at du synes vatnet smaker betre etter nokre minutt fordi du då tapper av vatnet som har stått i røra mellom hovudledninga og krana og at dette vatnet er litt varmare. Som kontroll kan du prøve å tappe vatnet over i flaske eller kopp med lokk og la vatnet stå i kjøleskap til det blir kaldt. For enda større nøyaktigheit bør du også måle temperaturforskjellen mellom vatn som du tapper direkte og vatn som du tapper etter å ha latt vatnet renne ei stund. 

Omtrent stilleståande vatnet i røyrsystemet kan få dårleg kvalitet, men det er vanlegvis ikkje eit stort problem i bebudde hus der du tappar vatn regelmessig. 

Det skal mykje til for at problemet ligg i røra ettersom røret ikkje blir reinare av at du tapper ei stund. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...