Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Montere trykkøkningspumpe (vann) i eldre hus


Anbefalte innlegg

Vi har et eldre fritidshus hvor vi sliter med dårlig vanntrykk. Slik det er i dag (slik det har vært i alle år på eiendommen) så er det en egen privat "brønn", som er en glassfiber/plast tank som er gravd ned i bakken i en skråning høyere enn huset. Tanken blir fylt opp med vann fra en liten bekk lenger opp i dalen. Avstand fra bekk og ned til tank er ca 400 m og fra tank og videre ned inn i bolig ca 100 m. Røret fra tank inn til bolig er bare noen få år gammelt, videre opp er av eldre år. Vi får som regel vann inn i huset i alle kraner, men det hender seg at det av og til "gror" igjen. Da blåser vi med trykkluft fra kjelleren i huset hvor vannrøret kommer inn for å rengjøre rør/tank. Er dårlig med filter på "linja", men dette skal vi prøve å få på plass. Tenker at et filter før tank vil være greit å ha, for å få vekk små sand og andre partikler som kommer ned fra bekken. Uansett, det vi ønsker å prøve nå for å få bedre trykk er å kjøpe en trykkøkningspumpe. Er det noen her som har peiling på hvilken type pumpe og rørdeler jeg trenger for å få montert denne, og om en slik pumpe vil være ok å bruke i dette tilfellet?

Jeg legger ved et par bilder som viser det nyere plastrøret som kommer inn i gjennom gulvet i kjelleren. Videre ser vi hovedkran (PN25), og gammelt rør som går videre opp til en tappekran i kjelleren og så videre opp til kjøkken:10.thumb.jpg.f263e07fe776ec2a393efd03e3033dd0.jpg

 

Slik ser det ut videre opp. Skur man ut den store mutteren, så sitter det en hjemmelaget sil bak der. Blir ofte smussete, men lett å rengjøre. Det svarte røret gå videre opp til kjøkken. Til høyre har vi tappekran røret samt rør som går opp til bad. Varmekabel på plass. Isolasjon tatt vekk, for bildene sin skyld. Varmtvannstank står på kjøkken.

11.thumb.jpg.a6eb9d141419de2ebdd2de50417e7a9f.jpg

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...