Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Populisme og vaksiner


Anbefalte innlegg

Jeg slutter aldri å bli forundret over hvor opptatt folk er av kø og millimeterrettferdighet i dette landet. Man vil heller ha en "rettferdig" kø som gjør folk syke enn å bare sette så mange vaksiner som praktisk mulig.

Danmark og Norge får begge vaksiner gjennom samme EU-mekanisme som fordeler etter befolkning. Ta tallet for satte doser i Danmark (3 053 754) multipliser med forholdet mellom Norges og Danmarks befolkning (5.328/5.806). Dette gir tallet for hvor mange doser Norge burde ha satt hvis vi var like effektive som danskene (2 802 342). Trekk fra det Norge faktisk har satt (2 392 689) så får du antallet doser som akkurat nå ligger på fryselager hos FHI (409 653). (Alle dosetall fra VG)

Merk at beregningen bare tar utgangspunkt i hva danskene har greid å sette, de har også bufferlagre og doser under transport akkurat som oss. 

Så i korte trekk så er det moralsk forkastelig og førstesidenyheter at 169 personer som sitter på Stortinget skal få dose før en lærer eller sykepleier. Men at minst 400000 doser ligger ubrukt på lager, det er helt uproblematisk selv om de dosene hadde vært nok til å vaksinere alle sykepleiere og lærere.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det regjeringen har gjort er å følge denne planen, men etter at to politikere valgte å posere sine standpunkt i altruismens ånd, ble det umulig for mange å ta vaksinen i følge planene. De samme planene har personell som jobber med kraftforsyning, mat, redning, helse og omsorg mm. som kritisk personell. Stortinget, rettsvesenet og kongehuset er en del av det konstitusjonelle apparatet som utgjør Norge som stat. Det handler om stillinger og ikke personene som fyller disse stillingene. 

Enig eller ikke i planene og hvordan de har blitt fulgt og iverksatt, så setter jeg i alle fall pris på at slikt nå eksisterer. Planer og tiltak kan alltid diskuteres,  noe jeg mener bør gjøres etter evalueringer og ikke etter populistiske politikeres følelser og innslag for å markedsføre og posere seg selv. Nå er vel akkurat denne delen av iverksettelsen undergravd og ødelagt for denne ganen. Ingen går i stykker av dette fordi det er så langt ute i pandemien og vi langt på veg er på riktig spor. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...