Gå til innhold

Ambulansekaprer dømt til 12 års forvaring


Anbefalte innlegg

Budeia skrev (4 timer siden):

Det er forståelig at de ikke ønsker denne personen tilbake til samfunnet med det første. Samtidig har han ikke gjort dette mer enn en gang, og han drepte ikke noen. 

https://www.tv2.no/nyheter/14011222/

Han siktet på offentlig ansatte utrykningsfolk med avsagd hagle, og kapret et offentlig kjøretøy. Som definitivt er crazy.. han kunne heller ha kapret et annet kjøretøy. Hvis han hadde tatt en privatbil, tror jeg straffen ville blitt en del mindre! 

 

Kris85 skrev (1 time siden):

De fleste drap/drapsforsøk er skjer mellom bekjente som har en eller annen relasjon. Det er ikke ofte at tilfeldige blir offer for drap/drapsforsøk i Norge. Har selv jobbet med folk som er dømt til tvunget psykisk helsevern - noen av dem har tvunget følge. Det vil si; de får gå fritt ute etter avtale - men med følge. Disse er potensielt i stand til å drepe. Det er urovekkende mange slike "tikkende bomber" rundt omkring i Norges land. Ofte skjer dette i rusutløsende psykose / paranoia. 

Skal jeg tippe - så følte ambulansekapreren en intens paranoia om at han ville dø / bli utsatt for en grusom hendelse; dersom han ikke gjorde alt i sin makt i å få fullført "oppdraget". Da forsvinner absolutt all rasjonell fornuft, og man tror helt seriøst at man dør dersom man ikke får gjennomført osv... Så skal man forebygge at slikt skjer igjen, så bør man fokusere mer på psykiatri og rus (ROP-lidelser).

Den beste medisin er hard straffarbeid i noen år og noe juling så er man kurert ,nytt menneske,billig og effektivt.Glem det der psykologi tullet. Både dyrt og ineffektivt.Det er bare for og holde folk i arbeid.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Kris85 skrev (1 time siden):

så følte ambulansekapreren en intens paranoia om at han ville dø / bli utsatt for en grusom hendelse; dersom han ikke gjorde alt i sin makt i å få fullført "oppdraget". Da forsvinner absolutt all rasjonell fornuft, og man tror helt seriøst at man dør dersom man ikke får gjennomført osv...

Som det heter "Det at du er paranoid, betyr ikke at de ikke er etter deg".. i dette tilfellet var det en reell stress-situasjon, siden han hadde mye GHB å levere. Og de som dømmes til forvaring er også funnet å være tilregnelige. Nå har jeg ikke alltid tillit til disse vurderingene, men det er trolig riktig i dette tilfellet å si at han var/er tilregnelig. 

I den forstand at det å bli rammet av panikk ikke er en psykose. Men en kan jo lure på hvorfor han ikke stoppet bilen etter å ha kjørt på barnevogna. Mulig han ikke registrerte det, eller ikke var i stand til å stoppe. Kan kalle å være i en mani. På grensa til manisk oppførsel kanskje. 

Lenke til kommentar
2 hours ago, Kris85 said:

Så skal man forebygge at slikt skjer igjen, så bør man fokusere mer på psykiatri og rus (ROP-lidelser).

Ja, mer fokus på det ville ha vært bra. Men fengsel forebygger også at folk som allerede har gjennomført slike handlinger får gjort det igjen. Ambulansekapreren hadde jo tidligere begått grovt ran, våpen- og narkotikaforbrytelser, nøyaktig det han holdt på med under denne episoden... 

Man kan ikke få uendelig med nye sjanser når man er til fare for andre mennesker og gjør stor økonomisk skade. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...
Allinuse skrev (21 minutter siden):

Intensjonen var der, en fare for samfunnet og han bør få livstid. Jeg mener for øvrig det samme bør gjelde alt av drap utenom selvforsvar.

Planlagt drap som blir utført må straffes med henging, i hele verden.

Finnes ingen grunn til å ta vare på disse.

Endret av Dubious
Lenke til kommentar
Dubious skrev (3 minutter siden):

Planlagt drap som blir utført må straffes med henging, i hele verden.

Finnes ingen grunn til å ta vare på disse.

Hva andre land foretar seg får bli opp til de. Ser poenget men i tilfelle nye bevis skulle dukke opp etter en del år og det viser seg å være en uskyldig dømt er det bedre å kunne slippe noen fri med en million eller to i erstatning per år fremfor at man har tatt livet av en uskyldig.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...