Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Bytte reg reim eller selge?


Anbefalte innlegg

Er litt inne på tanken på å selge min 2016mod Berlingo 1.6 hdi. Den nærmer seg 120 000km. Har spurt litt rundt og er stor uenighet om reg reim skal byttes på 120k eller 240k på disse. Har dermed to spørsmål: 

1. Skal reg reim byttes på 120k eller 240k?

2. Dersom den skal byttes på 120k, vil det være lurest å bytte denne selv før jeg selger, eller selge slik den står nå? Er ute etter den løsningen som gjør at jeg sitter igjen med mest mulig:)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Når registerreima skal byttast må du sjekke opp med produsent. Om du ikkje finner det i brukarmanualen eller som klistermerke så må du ta kontakt med Citröen eller merkeverksted. Kor ofte ein må bytte registerreim kan variere litt alt etter den eksakte motormodellen som er montert i bilen.
Bytte av registerreim er ikkje ein eksakt vitenskap men alle bilprodusentrar sett eit krav om kor ofte reima må byttast innafor garantitida og ei anbefaling for å unngå motorhavari. Typisk er bytte av registerreim satt som etter X km eller etter X år alt etter kva som kjem fyrst.

Når det gjeld om du bør bytte før salg eller selge bilen utan å ha bytta registerreim så er det ikkje eit fasitsvar, men eg ville ha solgt bilen utan å bytte registerreim.
Bilen vil kunne være meir lettsolgt dersom du bytter registerreim før salget, men du vil vanlegvis ikkje oppnå ein verdiauke som er like stor som kostnaden du har hatt med å bytte registerreim.
Ved å selge bilen utan å bytte registerreim så gir du også ny kjøper valget mellom å ta utgifta med å bytte registerreim med ein gong, eller å ta risikoen ved å utsette byttet av registerreim. Sjølv om registerreima skal byttast på 120 000 km så er det relativt usannsynleg at den ryk på 120 001 km, så for ein kjøper som vil ha billig bilhold så kan det være ein akseptabel risiko å utsette bytter av registerreim i det lengste.
Dersom du skal bruke bilen i mellomtida til du får solgt den så bør du bytte registerreim på angitt kilometerstand eller årstal, dette fordi dersom registerreima ryk så blir bilen plutseleg "verdilaus" ettersom du då må reparere motoren eller selge bilen med defekt motor.
Enkelte bilkjøparar vil også være bilmekanikarar på hobby eller profesjonell basis, så for ein kjøper som kan gjere arbeidet sjølv så vil det være unødvendig dyrt å betale ekstra for ein bruktbil som har fått registerreima bytta på verksted.

Lenke til kommentar

Takk for utfyllende svar Avatar, mange gode poenger der. Er det noen som har mulighet til å sjekke opp hvilket intervall reg reimen skal bytte på 1,6Hdi-motoren? Jeg har som sagt hørt mye forskjellig. Har også sendt mail til citroen forhandler, men virker som er de usikre selv:)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...