Gå til innhold

Aliexpress og ebay håpløst?


Anbefalte innlegg

Ja hva gjør du for ungå å tape? for er mange luringer på slike steder noe tilfeller får du ikke varen en gang eller er de slik det er.

Tror ikke verken aliexpess eller ebay gjør så mye i de store og hele før det blir rapport som sak.

For er ikke derfor man kjøper ting for å bli påført et tap, men er jo slik livet er på slike steder. Noen bryr seg om fornøyde folk andre er glad bare de ikke får saker mot seg.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg kjøper mange dingser, prisen er så lav at jeg kan kjøpe 10 dingser å velge den jeg liker best. Det jeg taper resulterer i at jeg allikevel sitter igjen med en kostnad på 50% av hva jeg ville betalt for her hjemme.

Men det er ikke derfor jeg handler på AliExpress, det er på grunn av utvalget.

  • Liker 5
Lenke til kommentar

Så da vet jeg årsaken til man ikke får svar syns ikke det er riktig folk skal tjene på søppel så er best med tilbakemelding. Om personen tjener for lite for de selge noe annet.

Så vet jeg årsaken til denne tråden tullete kjøpere som dropper tilbakemelding. Hva gjør du om du betaler 1000 kr for userøste mobilfiksere som limer mobilen med superlim til 999 kr? Ville selv laget sak om var så elendig uført vet på Oslo s er det userøse mobilfiksere ved mcdonnals.

Endret av LMH1
Lenke til kommentar

Jeg gir opp

LMH1 skrev (2 timer siden):

Men hvorfor er det dårlig LED lys? er ikke meningen at man skal selge kvalitet ikke LED lys som ikke informere om optimal bruk?

For forstår ikke poenget å ikke ha gode LED lys, istedenfor dårlige kanskje meningen produsentene skal tjene mest mulig på dårlig produkter, men gjør det vanskelig for kjøper å vurdere og finne best LED lys til sitt bruk. Det er største problem med aliexpress og ebay så vanskelig, for selv om man velger det med flest brukererfaringer kan det komme noe nytt som ennå er bedre.

https://www.ebay.com/itm/113407778024?hash=item1a67a15ce8:g:KbgAAOSw8Vtb~j8-

Er også problem med slike for dimming og effekten er langt dårligere en OLED og dioder. Hvordan er de kineske på energimerking? om de bruker de gamle A++ istedenfor A så er vanskelig å finne hvor god pæren er mot andre? Man kan jo sjekke lumen per watt men man ser ofte 50 watt gir 200 watt glødepære.

https://www.aliexpress.com/item/1005001607546734.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.5341243a9FW8DJ&algo_pvid=2fda7dba-a17e-4635-84f4-dbd2da835390&algo_expid=2fda7dba-a17e-4635-84f4-dbd2da835390-0&btsid=0bb0623616228528481978498eb213&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_

 

Jeg gir opp. 
 

 

  • Liker 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Når en skal kjøpe et produkt så har en noen krav og ønsker til produktet. Det kan være hjelp i å sette opp en liste over krav og ønsker.

Eksempel 1. Kjøp av 24V LED festoon lyspære

Krav:

Spenning: 24V (24-29V)

Type: LED, Festoon sockel av rett lengde.

Lys: Hvit lys av passende mengde

Når en kjøper et slik produkt da så er en om disse kravene er oppfylt. En kan kanskje støte på et problem om spenning i bil varierer fra 24V til 29V, da blir det et spørsmål om en vil ta sjansen på om lyspæren tåler dette. Kan godt hende det er innen for spec til lyspæren, men en vet ikke helt sikkert. Uansett kanskje en har lyst å prøve å se om det går.

Eksempel 2. Kjøp av hovedkort

Krav:

Må støtte prosessor: Ryzen 7 1700.

En ser her at dette er en 1. generasjon Ryzen cpu og må da sjekke i informasjon gitt av produsent om hovedkortet at slik cpu er støttet.

 

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Nå er det lenge siden jeg leste Donald og det er mulig jeg husker feil også, men jeg mener at det var innblandet både datamaskin og Petter Smart holdt vel på med noe elektronikk, eller?

 

Jeg tror egentlig vi bare kan glemme denne greia her. Vi kommer ikke noe videre og LMH1 hverken forstår eller synes at han får gode nok svar.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Det virker ikke som at LMH1 er så veldig villig til å sjekke om ting er kompatible med hverandre selv, og forventer at andre skal sjekke dette for han. Ut i fra de utallige trådene han har opprettet opp igjennom årene, så virker det som han bare kjøper blindt, og når det ikke fungerer som han vil, ja da er det alle andre sin feil.

Ting han kjøper skal også fungere til helt andre formål enn hva produktet er laget for. Kan jo ta startkabler som han ønsket å bruke til kontinuerlig last som et eksempel. Her ser han på beskrivelsen at kablene skal tåle 500 ampere, men evner ikke å skjønne at det er peak og at startkabler er laget for korttidsbruk og ikke kontinuerlig.

Når man har så liten peiling på hva man driver med, så bør man kanskje la være for sin egen og andre sin sikkerhet.

  • Liker 3
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
4 hours ago, wil said:

Jeg lurer på hvor LMH1 har lært seg alt det han kan om elektronikk og data. 

Det kan jeg besvare med en viss grad av sikkerhet, det finnes observerbare måledata. I tråder som dette. Det skorter ikke på viljen til å innhente hverken meninger, råd eller informasjon. Det må være noe annet som er utfordrende.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
wil skrev (1 time siden):

Bare et lite spørsmål: Jeg har ikke noe peiling på strøm og ampere og sånn, men er det ikke litt farlig og surre med sånne strømgreier uten og ha et snev av peiling?

Spenninger over 50V skal en passe seg for å ta på. Under 12V er ganske trygt å berøre. Eller så er det brannfare en skal være mest redd for. Det kan skyldes at en kobler ledninger på en dårlig måte, eller at utstyret er dårlig eller av feil type. Lading av batterier bør en være veldig forsiktig med at en bruker rett utstyr, og det vil uansett være en fare forbundet med det.

Endret av Svein M
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Svein M skrev (15 minutter siden):

Spenninger over 50V skal en passe seg for å ta på. Under 12V er ganske trygt. Eller så er det brannfare en skal være mest redd for. Det kan skyldes at en kobler ledninger på en dårlig måte, eller at utstyret er dårlig eller av feil type. Lading av batterier bør en være veldig forsiktig med at en bruker rett utstyr, og det vil uansett være en fare forbundet med det.

Man kan brenne ned huset med 12V også, så man skal vite hva man holder på med, selv om det er lavspennings anlegg også.

 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Jeg driver stort sett med alt under 24V. Som oftest i 3-9V kategorien. Det annser jeg som mer eller mindre ufarlig. Jeg er ingen proff overhodet, men en selvlært entusiast som har lært seg på relativt kort tid hvordan man lager egne kretser etc. i samband med mikrokontrollere etc. 

noen få ganger er jeg borte i 220V hvis jeg bruker rele etc. og føler jeg selv vet hva jeg gjør. Derimot er den største faren slik jeg ser det for min del at man glemmer å sjekke ting tre ganger for å ta snarveier. Når man ikke driver med dette til daglig så får man det liksom ikke inn i fingrene som andre gjør. 

men jeg har stor respekt for 220V og når sant skal sies er det ikke slike spenningsnivåer jeg holder på med til vanlig. 

Når det gjelder LMH1 så aner jeg ikke hvilke kunnskaper han besitter, men ut fra hva jeg leser så synes jeg ikke han engang bør få lov til å nevne 220V. 

Men altså, i 95% av tillfellene holder jeg meg i 3-5v området. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...