Gå til innhold

Aliexpress og ebay håpløst?


Anbefalte innlegg

Sitat

Jeg ser alltid på selgerens rating, antall solgte varer, og om varene han har fått god rating på er like dyre som den jeg tenker kjøpe. Jeg sier se på ratingen, og så skal jeg si noe mer: 98% kan høres bra ut, men da passer jeg allerede ekstra godt på. Selgere på 98.x% positiv rating har jeg faktisk mye dårligere erfaringer enn selgere på 99.x% rating. Mye mer enn man skulle tro ut fra 1% vs 2%.

Vel kjøper vel av nye og erfarne er ikke sikkert de som har lang tid har mange salg noe ganger må man teste noe nytt, kanskje nytt batteri eller utstyr som er bedre en forrige? Er umulig å vite en del har nesten ingen tilbakemeldinger eller noen få positive. Fleste får jo både negative og positive tilbakemeldinger. er jo slik livet er, samme med folk som jobber ikke alle gjør 100% perfekt jobb dag til dag særlig hvis man har mye overtid og vært på fest på kvelden.  Finnes jo useriøste kinesiske butikker som iwill og en del svenske som selger håpløst kineisk utstyr som mobilfiksere som antakelig handler deler på ebay, så hvis det går dårlig må man betale for elendig service butikker har ikke råd å bli påført tap over tid.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ja, og det jeg tror er at det er veldig stor risiko for at du velger å handle hos noen som du i ettertid mener har elendig service, håpløst utstyr eller er useriøs. Jeg vil si at det er nesten garantert. Dels fordi det er vanskelig å skille disse fra de andre, dels fordi du har ganske høye forventninger, mye høyere enn det som den gjennomsnittlige kunden på disse handelsplattformene har.

Unntaket er naturligvis dersom du handler slik som mange andre gjør der: at du er helt sikker på at det produktet du handler faktisk er nøyaktig det du trenger, og helt sikker på at du ikke trenger rask levering eller hjelp, og helt sikker på at du tåler å bli lurt eller få et eksemplar som ikke virker. Hvis du er helt sikker på alle disse tingene, kan du begynne å gjøre dine egne erfaringer slik at du lærer deg forskjell mellom god selger, god selger med dårlige produkter, dårlig selger med gode produkter, eller dårlig selger med dårlige produkter. Da er du good to go, men altså, erfaringer fra andre tråder tilsier at dette ikke er noe for deg.

Endret av tommyb
Lenke til kommentar

Ja kjøpte et SanDisk minnekort på aliexpress å var egentlig klar over at det var svindel da prisen var så lav men tydelig at kineserne driter fullstendige i svindel så lenge det tjener dem selv, men det er vel ikke akkurat noe nytt.

Viste at det var kopi men ble likevel skuffet over hastigheten.

Å kundeservice på aliexpress kunne vært bedre for å si det mildt, måtte melde en sak til Paypal for en vare jeg aldri mottok og fikk det ikke refundert av aliexpress til tross for at selger bekreftet at varen var returner til de og at også sporingen viste at det var noe feil med sendingen.

Man aliexpress er fin hvis man veit nøyaktig hva man skal ha og at man bruker Paypal. Er mye bra som selges der også tross alt.

 

Wish er forøvrig 100000 ganger verre enn aliexpress, der er så å si absolutt alt svindel.

Lenke til kommentar

Har handlet ganske my på både AliExpress, eBay og Amazon oppigjennom årene og aldri fått produkter som har vært direkte dårlige bortsett fra et tilfelle. Er selvfølgelig litt skeptisk til ting jeg handler på AE men så langt har jeg bare blitt positivt overrasket, er også enkelte ting som minnekort og en del elektriske artikler som jeg ikke handler der.

Noe av det jeg har kjøpt den senere tiden er en veske for verktøy, ble veldig positivt overrasket over kvaliteten, vesken er dønn solid og materialet er veldig bra så den varer nok lengre enn meg for å si det sånn.

https://www.aliexpress.com/item/32955730666.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.6f684c4dDZVTuS

Kjøpte også en bag for oppbevaring i bilen, så jo tydelig på bildene på AE at det var en rendering og ikke bilder av selve produktet. Tok sjansen og baggen var selvfølgelig ikke som på bildene, men den er også laget av bra materiale og virker solid. Her er link til produktet:

https://www.aliexpress.com/item/1005001651262084.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.2dd24c4doEwz5V

Her er bilde av baggen jeg fikk.

Baggen.thumb.jpg.113db16447bc8c0f9f1721017152f2f1.jpg

 

Kjøpte en lommelykt som jeg egentlig ikke hadde for store forhåpninger for men også der ble jeg positivt overrasket, kvaliteten på selve lommelykten er veldig bra og den kom i en oppbevaringsboks med ekstra pakninger. Den lyser i hvert fall 280 meter, det eneste minuset er at selve linsen er laget av plastikk og ikke glass samt at kvaliteten på selve batteriet kanskje ikke er så bra.

Det er XHP170 utgaven med 5000 mAh 26650 batteri.

https://www.aliexpress.com/item/1005001888963828.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.274263c018OCXE

For et par år siden så kjøpte jeg fire LED pærer med flamme effekt på Amazon, da pærene kom så var plastikk hetten på tre av de løs. Jeg tok kontakt med selgeren og fortalte hva som hadde skjedd og la ved bilde, fikk umiddelbart refundert pengene uten å spørre og det var heller ikke nødvendig å sende pærene tilbake.

Når jeg handler på disse nettsidene så er jeg innstilt på at dette er penger jeg kan tape, jeg gidder rett og slett ikke styre med klaging og returnering av produktene.
Synes også at det er urimelig å forvente at selgerne skal sitte med omfattende kunnskap om produktene de selger, mange selger flere tusen forskjellige produkter og jeg kan tenke meg at mange av de aldri har sett produktene de selger en gang.

Man kan rett og slett ikke forvente samme kundeservicen som man får i norske nettbutikker og fysiske butikker, skal man ha bra kundeservice og instruksjonsbøker med alle produktene så blir også prisen deretter.   

 

 

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Haha... Hadde jeg fått den baggen etter å ha sett det bildet hadde jeg blitt ganske skuffa. Forventer kanskje ikke allverden, men hadde minimum forventa hardplast. Den verktøysbagen hadde jeg blitt fornøyd av, og jeg har vært fornøyd med flere vesker jeg har kjøpt. Tekstiler kan være ganske billige der ute, så man kan få bedre kvalitet enn man frykter. Jeg har kjøpt skjorter som koster mindre enn frakten skulle kunne være, og eneste problemet er å gjette størrelser. Har plussa på to og to X'er og fortsatt ikke kommet til noe fornuftig. Jeg kjøpte en bokser i størrelse XXXXXL (tell dem), og den er på størrelse med en M fra Dressmann. Så kjøpte jeg en hettegenser i XL, og det var visst amerikansk størrelse, der hadde jeg klart meg med en mye mindre en. 

Jeg har også testet ut nok USB-minne og liknende til å skjønne risikoen for at 64gb står for 64 gigabits, altså 8 gigabytes, der selv det egentlig er 2 gigabytes formattert til å se ut som 8 gigabytes. Jeg gidder ikke kjøpe mer minne på eBay. Men det går jo an å bestille varer som er oppgitt å være i Tyskland i stedet for Kina. Unbranded på f.eks. batterier og vesker er ofte bedre enn branded, fordi du betaler ekstra for at fake skal framstå som ekte.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Sitat

Jeg tok kontakt med selgeren og fortalte hva som hadde skjedd og la ved bilde, fikk umiddelbart refundert pengene uten å spørre og det var heller ikke nødvendig å sende pærene tilbake.

Ja en skjeldenhet kan dette skje men somregel er servicen dårlig de mener man har fått hva man betaler for, er ikke selgerens feil man ikke gjør resource før man kjøper, men er produktene så dårlig bør noen lage video som viser det så man kan styre unna.

Har vært borti metal LED lommelykt som blir som varme at de kan begynne brann eller smelte, antakelig fordi ikke er merker med + og minus, og med 18650 batterier er det fort gjort å ta feil mellom + og minus.

Selv om det kan være små bagateller kan det være farlig på sikt hvis man reiser fra huset og finner ut det blir brann. Så er viktig å koble fra batterier og passe ekstra på med ting man kjøper fra kina.

Nå er vel ikke vesker så farlige, men kan nok lett ødlegges i dårlig vær eller tåler ikke slitasje over normalt.

Genrielt er det med asiske klær er veldig små størrelser sammenligne med EU og ganske tynne stoff.

Sitat

eg har også testet ut nok USB-minne og liknende til å skjønne risikoen for at 64gb står for 64 gigabits, altså 8 gigabytes, der selv det egentlig er 2 gigabytes formattert til å se ut som 8 gigabytes.

Nå er det også en del problemer med norske minnebrikker siden windows 10 bruker 1024 kb i en mb.

Men produsentene går vel for 1000 kb i en mb. Samme som harddisk. Men største problem er minnepenne minne er feil laget at de bevist jukser med hvor mye lagringsplass er tilgjengelig vet det er produksjonsfeil men istedenfor kaste det så selg det billig, kjøperen vet ikke at falske minnebrikker kan miste data eller være ustabilt.

Men som regel blir ting borte i posten eller at man blir lurt med feil informasjon.

Endret av LMH1
Lenke til kommentar

Jeg har fått tilbake pengene alle de gangene jeg har krevd det uten bråk. Ca. 5-10 ganger på rundt 400 ordre. Grunnen er som regel ødelagt vare under frakt eller at varen aldri dukker opp. 

Som jeg skrev på PM. Jeg tror ikke AliExpress er noe for deg. 

Jeg har bokstavlig talt kjelleren full av varer fra AliExpress. Loddestasjon, oscilloscop, power supplyes, en drøss av komponeter, fluxmiddel, diverse verktøy, kabler, kontakter, voltregulatorer i alle bauger og kanter, mikrokontrollere, USB ladere og mye mye mer. Har ennå til gode å oppleve feil med noe av dette. Selvsagt er ikke en Justerbar lab forsterker til 150 kroner det beste man får, men den funker og alt jeg trenger er at den gir meg den spenningen jeg ber om og at den har current protection. 

Jeg har sikkert handlet for til sammen 30.000 kroner på aliexpress det siste året. I Norge hadde disse varene lett kostet over 100.000. Når man har spart 70.000 kroner og samtidig dått bygget seg opp en kul hobby på null time, så driter man litt i om man taper en hundrelapp her og der vedrørende å bli "lurt". 

Har du planer om å kjøpe deg solcellepanel feks, og kjøper et fra AliExpress som koster la oss si 2000 kroner mindre enn her i Norge og ikke har noen større planer om å hamdle ytterligere fra AliExpress samt krever høy grad av service etc. så dropp det. 

Bare glem AliExpress en gang for alle. Det er rett og slett ikke noe for deg. 

Jeg har spart MYE penger og bygget meg opp en ny hobby takket være AliExpress. Søk på "Andreas Spiess" på Youtube (The Guy with the swiss accent). Han er elektroingeniør og handler nesten utelukkende fra AliExpress. Han har kgså laget en egen video om AliExpress og kvaliteten derfra når det kommer til elektroniske komponenter.

Jeg driter fullstendig i selgerene på AliExpress. Jeg snakker aldri med dem. Ikke vil jeg snakke med dem heller og mange skjønner heller ikke engelsk. Jeg krever ingen service overhodet fra selger så lenge AliExpress er der som mellommann og fikser biffen rundt refusjoner etc. 

Jeg kontaktet en selger en av de første gangene jeg handlet da jeg fikk feil farge på noen battery wraps jeg bestillte. Jeg bestillte blå, men fikk grønne. Svaret var at dem ikke hadde flere blå på lager. Han var mest opptatt av at jeg hadde fått riktig antall og at summen jeg hadde betalt i seg selv var riktig. 

jeg åpnet en dispute på AliExpress og dokumenterte hendelsen. Jeg fikk pengeme refundert. I dag hadde jeg ikke giddet og bry meg. Jeg skjønner opplegget nå. Selgeren driter i deg, og du driter i selgeren. Poenget for kjøper er å spare penger, og for selger og selge mest mulig. 

Har man spart såpass mye som jeg har gjort, så driter man i om man fikk 100stk. grønne i stedenfor blå wraps og varen kostet 15 kroner. Det blir bare lummerusk og tiden man bruker på det er ikke verdt det. 

Endret av Bjerknez
  • Liker 4
Lenke til kommentar
5 hours ago, Bjerknez said:

Som jeg skrev på PM. Jeg tror ikke AliExpress er noe for deg.

(...)

Bare glem AliExpress en gang for alle. Det er rett og slett ikke noe for deg. 

 

Dette er så enkelt som det er sant. Du er misfornøyd med norske nettbutikker, som er blant de mest etterrettlige i verden. Det finnes ingen scenario hvor du kommer til å bli fornøyd med å handle fra en åpen markedsplass med tilfeldige selgere. Gå videre, denne salgskanalen er for forbrukere som forventer og kan akseptere at handelen er over når varen sendes fra selger. Det har du ikke i deg.

Endret av tommyb
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Kort fortalt. Pengene du bruker for hver handel, må være penger du i værste fall kan tåle og miste. Om jeg i værste fall skulle bli lurt for en ordre på 1000 kroner og AliExpress ikke gir meg pengene tilbake så skriver jeg det på erfaringskvoten og trekker summen fra fortjenesten jeg har gjort. 

Om produktet jeg får i posten er mer "plastic fantastic" enn annonsert og ikke kostet all verden så bruker jeg det til noe annet, eller hiver det i søpla. Som oftest inneholder delene komponenter etc. som kan brukes i andre prosjekt også. 

AliExpress er og blir for oss som ikke er så veldig skuddredde og som liker å teste nye ting samt skru litt selv. Ikke for den typiske nordmann som sammenligner AliExpress med Elkjøp. Det er to helt forskjellige verdener. Man kan spare MYE penger på en tilnærmet like god vare, eller man kan ende med å bruke lite penger på en vare som ikke engang dukker opp.

Personlig har jeg aldri i kitt liv levert inn en tippekupong eller spillt lotto. Jeg bruker pengeme på AliExpress i steden og så langt har jeg gått kraftig i pluss. De jeg kjenner som tipper lotto tror jeg nok neppe har gått i pluss. 

  • Liker 2
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Sitat

AliExpress er og blir for oss som ikke er så veldig skuddredde og som liker å teste nye ting samt skru litt selv. Ikke for den typiske nordmann som sammenligner AliExpress med Elkjøp. Det er to helt forskjellige verdener. Man kan spare MYE penger på en tilnærmet like god vare, eller man kan ende med å bruke lite penger på en vare som ikke engang dukker opp.

Hvis produktet ikke dukker opp eller om varen har fysiske skader er lett å bevise, da går bevisbyrden på selgeren, det som er vanskelig å bevise er ofte det man taper på typisk batterier, og noe som krever veldig mye utdannelse, er vel begrenset hvor høy utdannelse de som sitter på aliexpress kan om et produkt, for å vurdere om kjøper eller selger er skylden i feilen.

I noen tilfeller men skjelden tilfelle kan postmannen eller tollvesenet være skylden i pakken forsvinner hvis de mistenker videresalg av falske varer eller åpenbart tukling med informasjon, så er jo risikoen å sette lav verdi istedenfor voec.

Det er også vanskelig fra kjøpers side å bevise at en selger bevist svindler, noen tilfeller sier selgeren bruker mellommann i oslo men har mistanke at enkelte lurer kjøpere bevist. Nå trenger ikke prisen har noe å si om man blir svindlet eller ikke, lyst å tjene mest mulig er vel større eller levere søppel falske kopier kan være mobilt til over 4000 kr på ebay, så man er ikke sikker verken på ebay\aliexpres uansett. Men man har vel noe beskyttelse vertfall.  Men i lengden er vel vel begrenset hvor mye man kan lage saker de som kommer dårligst ut å ha f.eks 40% eller over saker av kjøp kommer nok dårligst ut senere om å be om penger. Er jo mistanke uansett om kjøperen kan være medvirket årsak til det blir mange saker.

Siden å sende fra kina\asia koster ikke mange euro\dollar så er helt klart penger å tjene på svindel.

Siden en få tilfeller blir pakken borte, i utlandet eller før det kommer i norge. Er vel ofte problemet nå at 90\120 dager ofte blir kort når gjennomsnitt leveringstid fra kina er 10-15 dager før corona men en del ilfeller tar det nå mellom 1-2 måneder. Så tiden man har å teste på nå er kortere.

Sitat

Personlig har jeg aldri i kitt liv levert inn en tippekupong eller spillt lotto. Jeg bruker pengeme på AliExpress i steden og så langt har jeg gått kraftig i pluss. De jeg kjenner som tipper lotto tror jeg nok neppe har gått i pluss. 

Har du mening hvorfor du går så i pluss? og ikke andre? flaks\tilfeldig eller nøye google søk før kjøp?  Har vel gjort noen ok kjøp på ebay og aliexpres også men totalsett er vel både opp og ned.

Endret av LMH1
Lenke til kommentar
LMH1 skrev (30 minutter siden):

Hvis produktet ikke dukker opp eller om varen har fysiske skader er lett å bevise, da går bevisbyrden på selgeren, det som er vanskelig å bevise er ofte det man taper på typisk batterier, og noe som krever veldig mye utdannelse, er vel begrenset hvor høy utdannelse de som sitter på aliexpress kan om et produkt, for å vurdere om kjøper eller selger er skylden i feilen.

I noen tilfeller men skjelden tilfelle kan postmannen eller tollvesenet være skylden i pakken forsvinner hvis de mistenker videresalg av falske varer eller åpenbart tukling med informasjon, så er jo risikoen å sette lav verdi istedenfor voec.

Det er også vanskelig fra kjøpers side å bevise at en selger bevist svindler, noen tilfeller sier selgeren bruker mellommann i oslo men har mistanke at enkelte lurer kjøpere bevist. Nå trenger ikke prisen har noe å si om man blir svindlet eller ikke, lyst å tjene mest mulig er vel større eller levere søppel falske kopier kan være mobilt til over 4000 kr på ebay, så man er ikke sikker verken på ebay\aliexpres uansett. Men man har vel noe beskyttelse vertfall.  Men i lengden er vel vel begrenset hvor mye man kan lage saker de som kommer dårligst ut å ha f.eks 40% eller over saker av kjøp kommer nok dårligst ut senere om å be om penger. Er jo mistanke uansett om kjøperen kan være medvirket årsak til det blir mange saker.

Siden å sende fra kina\asia koster ikke mange euro\dollar så er helt klart penger å tjene på svindel.

Siden en få tilfeller blir pakken borte, i utlandet eller før det kommer i norge. Er vel ofte problemet nå at 90\120 dager ofte blir kort når gjennomsnitt leveringstid fra kina er 10-15 dager før corona men en del ilfeller tar det nå mellom 1-2 måneder. Så tiden man har å teste på nå er kortere.

Har du mening hvorfor du går så i pluss? og ikke andre? flaks\tilfeldig eller nøye google søk før kjøp?  Har vel gjort noen ok kjøp på ebay og aliexpres også men totalsett er vel både opp og ned.

Jeg forholder meg til det jeg har sagt tidligere angående at dette ikke er noe for deg. 

hvorfor jeg går i pluss kan nok komme av at jeg kjøper produkter som stort sett kommer fra Kina uansett. Elektroniske komponenter kommer fra Kina stort sett alt sammen. Vi snakker ikke nymotens teknologi her. Elektroniske komponenter ble funnet opp for veldig mange år siden og er ikke rocket sience. 

jeg kjøpte en loddestasjon til 599 på Clasern for ca. 7 år siden. Jada, den har funket og hadde trolig holdt til mitt bruk, men jeg ville ha noe bedre. For ca. 600 kroner fikk jeg en elektronisk loddebolt med temperaturstyrt loddespiss, som var langt kraftigere enn den fra Clasern. 

Det er denne her jeg snakker om:

174244AD-9AB8-486C-AF0F-BFEF48D256CB.thumb.jpeg.90d54aa33afad2d46bac230375146a47.jpeg

Send meg en link til en loddestasjon kjøpt i Norge som koster det samme som denne som har de samme egenskapene. Jeg tror ikke engang du finner en lignende loddestasjon i Norge uansett pris. Den dritten du får på Clasern er noe overpriset søppel i forhold. 

Kabelen er av silikon og er fleksibel samt tåler veldig høy varme. Man kan kallibrere alle slags loddespisser selv, den har bevegelses sensor som gjør at den våkner til live automatisk når man tar tak i loddebolten. Den slår seg automatisk av etter en time (kan stilles), den varmes opp fra 0 til 380 grader på under 15 sekunder etc. 

Du må gjerne komme å si at denne loddestasjonen er noe "dritt" fra Kina, men den har funket det halve året jeg har den og jeg ser ingen grunn til at denne plutselig skulle ta kvelden. Å gjør den det, så får man kjøpt alt av deler til den for slikk og ingenting da alt kan byttes ut. Så skulle denne ta kvelden, så kjøper jeg ny innmat for en hundrelapp. 

jeg kunne fortsatt med de fleste produktene jeg har kjøpt fra AliExpress, men da hadde dette blitt en veldig lang tråd :) 

Så svaret mitt til det siste spørsmålet ditt er nok en kombinasjon. Hvem er det som går i minus? Hva kjøpte dem som du mener gikk i minus? Hvor mye gikk dem i minus?

  • Liker 3
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

https://www.aliexpress.com/item/4000008060128.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.41bfc021gH9U21&algo_pvid=93d163e2-a9b2-42d4-be3e-39774b9d3d27&algo_expid=93d163e2-a9b2-42d4-be3e-39774b9d3d27-12&btsid=0b0a556b16217941474585366e129d&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_

Hvis det er denne du har kjøpt, ja det blir moms i tillegg så blir litt dyrt,  særlig når man har kun 90 dager å opprette sak.

Men nå er dette produkt for litt profesjonelle.

Har selv: https://www.aliexpress.com/item/32434361333.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.74c359f2j8qFLT&algo_pvid=cb44b10f-e779-4af2-951c-9c070d96ccee&algo_expid=cb44b10f-e779-4af2-951c-9c070d96ccee-4&btsid=0bb0623e16217944672061656ef3db&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_

så er stor forskjell. skal man lodde ledninger holder dette for privatbruk.

Sitat

Så svaret mitt til det siste spørsmålet ditt er nok en kombinasjon. Hvem er det som går i minus? Hva kjøpte dem som du mener gikk i minus? Hvor mye gikk dem i minus?

det vet man ikke helt før den ryker, fleste billige loddebolter er håpløst å fikse, hvis de først ryker, i ditt tilfelle må man være elektroingerør hvis du vil fikse den over, eller kjøpe ny.

Endret av LMH1
Lenke til kommentar
LMH1 skrev (1 minutt siden):

Jada, den du har holder nok. Kunne klart meg med en trimmet krølltang også jeg, men det er jo ikke noe gøy... 

hvem bryr seg vel om moms? Enheten kostet meg litt i overkant av 600 kroner. Inkludert frakt. Om momsen er med eller ikke i den prisen spiller liten trille for min del. :) 

Når jeg handler på AliExpress så gjør jeg ikke det for å handle billigst mulig produkter (som feks. Loddebolten du kjøpte) men jeg er ute etter veldig gode produkter som man ikke får tak i andre steder som har en veldig god pris. Det er en stor forskjell. 

Kjøper du billigste loddebolt, får du noe dritt (selv om det funker), kjøper du billigste solcellepanel, så får du noe dritt, (selv om det sikkert funker til en viss grad) etc.

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Sitat

det vet man ikke helt før den ryker, fleste billige loddebolter er håpløst å fikse, hvis de først ryker, i ditt tilfelle må man være elektroingerør hvis du vil fikse den over, eller kjøpe ny.

Feil. Man må ikke være elektroingeniør for å reparere en slik. Man kjøper ny innmat. Men ja, man må kunnehåndtere ett skruhjern. 

  • Liker 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Jeg er litt iboende skeptisk til å kjøpe billig elektronikk fra ukjente selgere i Kina. Innbiller meg at kjente merker i kjente butikker har bedre kvalitetskontroll, og nå tenker jeg ikke på om det funker eller ikke, men på ting som brannfare osv. 

Mulig jeg er teit. 

Lenke til kommentar
:utakt skrev (1 minutt siden):

Jeg er litt iboende skeptisk til å kjøpe billig elektronikk fra ukjente selgere i Kina. Innbiller meg at kjente merker i kjente butikker har bedre kvalitetskontroll, og nå tenker jeg ikke på om det funker eller ikke, men på ting som brannfare osv. 

Mulig jeg er teit. 

Da kjøper du fra Norge. Ferdig med det :) 

  • Liker 3
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Bjerknez skrev (38 minutter siden):

Feil. Man må ikke være elektroingeniør for å reparere en slik. Man kjøper ny innmat. Men ja, man må kunnehåndtere ett skruhjern. 

Så du mener du kan bytte kondenstor eller fikse elektronikken hvis den lukter svidd i verstefall? Eller fått kineserne å dokumentere hvordan de ha laget den, finnes sikkert none her inne som kan slik på forumet, men de gidder vel ikke å bruke tid å gir guide. Nå vet jeg ikke hvor lenge man får skaffet deler, eller er flere produsenter som selger dette? Så du er rimilig sikker du har sikret deg i flere år?

Sitat

Jeg er litt iboende skeptisk til å kjøpe billig elektronikk fra ukjente selgere i Kina. Innbiller meg at kjente merker i kjente butikker har bedre kvalitetskontroll, og nå tenker jeg ikke på om det funker eller ikke, men på ting som brannfare osv. 

Selv har jeg ikke så veldig beskymret for brannskade, er mere beskymret for om produktene kan være giftige at man ikke blir advart om lengere bruk bør maske brukes, husk kinesere har vel null helse og milijø og sikkerhet de som jobber med å produsere slikt får vel 1-3 $ timen for å produsere og teste og feilsøke, i norge ville timelønnen minst være 125 kr timen. Nå kan man ikke være 100% sikker til en vær tid at produkter man kjøper er 100% sikker, men får vertfall reklamasjonsrett i 2 til 5 år, og som regel slipper man å dekke fraktutgifter og slik med mindre det er åpenbart kjøpers feil. Men uansett hvor du kjøper er jo risikoen for tap til stedet, mange går konkurs eller ikke gidder å gi 100% service, om de går konkurs er det en del av det å ha jobb særlig i cororna tiden.

Sitat

Hvorfor mener du loddebolten jeg kjøpte var dyr? 

Nei har du kunskap og reparere selv men hvis den havner i søpla etter 3 måneder så blir det kostnad i lengere tid.

Man vet jo ikke, eneste man vet at kostnaden for reprasjon ofte blir vanskelig og dyrt i norge, elektroningerører tar fort 500 kr timen så blir ofte lønnsomt å kjøpe nytt.

Endret av LMH1
Lenke til kommentar
LMH1 skrev (19 minutter siden):

Så du mener du kan bytte kondenstor eller fikse elektronikken hvis den lukter svidd i verstefall? Eller fått kineserne å dokumentere hvordan de ha laget den, finnes sikkert none her inne som kan slik på forumet, men de gidder vel ikke å bruke tid å gir guide. Nå vet jeg ikke hvor lenge man får skaffet deler, eller er flere produsenter som selger dette? Så du er rimilig sikker du har sikret deg i flere år?

Selv har jeg ikke så veldig beskymret for brannskade, er mere beskymret for om produktene kan være giftige at man ikke blir advart om lengere bruk bør maske brukes, husk kinesere har vel null helse og milijø og sikkerhet de som jobber med å produsere slikt får vel 1-3 $ timen for å produsere og teste og feilsøke, i norge ville timelønnen minst være 125 kr timen. Nå kan man ikke være 100% sikker til en vær tid at produkter man kjøper er 100% sikker, men får vertfall reklamasjonsrett i 2 til 5 år, og som regel slipper man å dekke fraktutgifter og slik med mindre det er åpenbart kjøpers feil. Men uansett hvor du kjøper er jo risikoen for tap til stedet, mange går konkurs eller ikke gidder å gi 100% service, om de går konkurs er det en del av det å ha jobb særlig i cororna tiden.

Nei har du kunskap og reparere selv men hvis den havner i søpla etter 3 måneder så blir det kostnad i lengere tid.

Man vet jo ikke, eneste man vet at kostnaden for reprasjon ofte blir vanskelig og dyrt i norge, elektroningerører tar fort 500 kr timen så blir ofte lønnsomt å kjøpe nytt.

I utgangspunktet kan man bytte kun enkeltdeler ja. Jeg kunne nok gjort det. Men man kan også kjøpe hele innmaten:

https://www.aliexpress.com/item/32951502929.html?spm=a2g0o.store_pc_groupList.8148356.1.3daf96f1plWLz4
 

Jeg er rimelig sikker på at denne holder i mange mange år ja. Ikke noen større sjanse for at denne ryker enn at en mobiltelefon gjør det. 
 

igjen... AliExpress er ikke noe for deg i det hele tatt. Jeg ser det på måten du skriver og spørsmålene du stiller. 

  • Liker 4
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
LMH1 skrev (På 23.5.2021 den 21.26):

Selv har jeg ikke så veldig beskymret for brannskade, er mere beskymret for om produktene kan være giftige at man ikke blir advart om lengere bruk bør maske brukes, husk kinesere har vel null helse og milijø og sikkerhet de som jobber med å produsere slikt får vel 1-3 $ timen for å produsere og teste og feilsøke, i norge ville timelønnen minst være 125 kr timen. Nå kan man ikke være 100% sikker til en vær tid at produkter man kjøper er 100% sikker, men får vertfall reklamasjonsrett i 2 til 5 år, og som regel slipper man å dekke fraktutgifter og slik med mindre det er åpenbart kjøpers feil. Men uansett hvor du kjøper er jo risikoen for tap til stedet, mange går konkurs eller ikke gidder å gi 100% service, om de går konkurs er det en del av det å ha jobb særlig i cororna tiden.

Jeg leser det du skriver og når jeg stiller inn lesebrillene skikkelig så virker det på meg som du er villig til å betale veldig mye høyere priser for varer for å hjelpe bedrifter og ansatte samt leve i troa på at varen du har kjøpt har livstidsgaranti og en dedikert suppport person som du har direktenummer til hvis noe skulle gå galt, døgnet rundt.

Du drar også inn både arbeidsforhold og giftige stoffer etc. Ja hvor skal dette ende?

Litt overdrevet selvsagt og kanskje litt flåsete, men det er slik jeg i grove trekk forstår deg.

Det er sant som du skriver at mer kunnskap rettferdiggjør større risikorer vedrørende kjøp av varer man har kjennskap til, men jeg er så langt fra "elektroingeniør" man kan komme. Jeg er en kontorrotte og har vært dette hele livet. Jeg gikk rørlegger på skolen men fullførte aldri, så jeg har ikke engang en utdannelse. 

jeg er 100% selvlært i alt jeg har gjort. Det meste jeg gjør er relativt godt gjennomtenkt. Selvsagt har også jeg gått på noen blemmer i livet, men ikke større blemmer enn at jeg kan si at dem var mer eller mindre kalkulerte. 

Når det kommer til AliExpress så er nok det meste sagt i denne tråden. Der kan du få både Kolera og gull. Litt god research øker sjansene betraktelig for at det du får fra AliExpress er bra saker til en veldig hyggelig pris. 

jeg vet ikke hvor gammel du er, men etter noen år på baken så forstår man hvor effektiv markedsføring er vedrørende produkter og kvaliteten på disse. Weller går for å være en stor anerkjent leverandør og produsent av loddestasjoner. Dem markedsfører seg på slik måte at dem nærmest ikke sikter til privatmarkedet i det hele tatt. Kraftig overprisede loddestasjoner til flerfoldige tusen kroner spør du meg. 

Så kommer selvsagt fanboy'ene og skriker ut her og nevner CE og UL godkjenninger og hvor uhyre brannfarlige de kinesiske loddestasjonene er. Husk at dette ikke er rocket science i det hele tatt. Det er en boks som inneholder en power supply som varmer opp en loddebolt og som har en temperatursensor for å regulere temperaturen (ikke alle har dette heller). Faktisk kan du enkelt lage deg en temperatursturt loddestasjon selv ved hjelp av en arduino og en poweradapter. Ja du kan til og med bruke en gassbrenner.

Det at man selv kan kalibrere loddespissene man bruker (noe man så vidt jeg vet ikke kan på noen av Weller sine loddestasjoner) forteller meg at det vertfall er NOEN som har tatt den LITT videre. Jeg tenker da på Kineserne. 

Folk flest tror at jo mer man betaler jo bedre varer får man. Mange ganger kan dette stemme, men slett ikke alltid. Jeg har veldig mange egenerfarte eksempler på dette. 

En mobiltelefon ala iPhone ville jeg selvsagt ikke kjøpt på AliExpress da dette er produkter jeg anser som sjøre enheter som når som helst kan blacke ut. Men allikevel velger folk og gi 10-15.000 kroner for en mobiltelefon. Fordi prisen er veldig høy kan man til en viss grad kreve både det ene og det andre så lenge telefonen befinner seg innenfor garantitiden. 

Loddestasjonen jeg har som er en latterlig simpel enhet i forhold til en iPhone har jeg MYE større tro på vil vare MYE lenger uten at feil oppstår enn en mobiltelefon.

EN mobiltelefon er ikke laget for å vare mer enn i fem år. Apple vil ikke engang gi ut sikkerhetsoppdateringer til iPhone i mer enn fem år. Android telefoner opererer med 2-3 år (tror jeg). Men allikevel gir folk flerfoldige tusen for en mobiltelefon og bytter den gjerne inn lenge før den går ut på dato.

Så hvorfor i alle dager skal jeg bekymre meg over at en loddestasjon til 600 kroner som forøvrig fremstår som langt mer avansert og er kraftigere enn noen annen loddestasjon jeg har hatt skulle gå opp i flammer og brenne ned hele huset og ta med seg hele familien i dramaet.? Det er nok større sjanse for at en mobiltelefon eller laderen til denne tar fyr og denne har man til og med som oftest plassert rett ved sengen når man sover og mange har den også under puta. 

Loddestasjonen har jeg i kjelleren og den står ikke på døgnet rundt. Jeg bruker den kanskje en time hver uke og glemmer jeg å slå den av så slår den seg av selv etter to timer. 

Jeg tror at mange av oss nordmenn er så utrolig opptatte av å eie noe som er "flott" og som man kan vise frem er så stor at man gjerne vil betale ut av nesen enkelte ganger. Man innbiller seg at en fastnøkkel fra Wurth er himla mye bedre enn en fastnøkkel fra Biltema. Jeg skal ikke påstå at en Biltema fastnøkkel er bedre enn en fra Wurth, men jeg har Biltema fastnøkler i kjelleren som sikkert er 20 år gamle og mange av dem har blitt regelrett mishandlet med forlengerskaft og det som værre er. Dem funker like fint den dag i dag. Dessuten har Biltema 10 års garanti på mye av verktøyet sitt. Hvem andre har dette?

Angående Weller loddestasjon. Ta en titt på denne videoen:

 

Endret av Bjerknez
  • Liker 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...