Gå til innhold

Hjelp, trenger noen å sitte på med. Tips om samkjøring i Østfold


plankeby

Anbefalte innlegg

Hei.

Jeg kjenner en som skal være læring i Halden.

Det finnes ikke kollektivtransport fra Fredrikstad til Halden på morgenen. Nei, verken buss eller tog!!! Halden er jo et knøttlite sted med bare 32000 innbyggere... Nå foreslås det både å sykle (2 timer) eller gå (7 timer) på kolletivappene de omtrent 4 milene på morgenen, men det frister ikke.

En ivrig person klarte endelig å få fast lærlingplass (ikke lett å få), i Halden. Men bor i Fredrikstad. Begynner kl 7:00 i Halden og må derfor være i Halden sentrum kl 7:00. Krisen ble når vi så at verken buss eller tog ankommer Halden så tidlig.

Ønsker innspill på samkjøringstjenester/apper som virker her i Østfold/Viken.

Det vil være årets gave nå å finne noen som bor i Fredrikstad og kjører til Halden. Eventuelt sitte på fra E6 i Sarpsborg til Halden.... Det trenger ikke å være gratis, men å betale som Uber eller Taxi er økonomisk totalt umulig 5 dager i uken over ett år.

 

Endret av plankeby
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

https://www.finn.no/realestate/lettings/ad.html?finnkode=72303630
Pendlerleilighet på Halden, 3500 inkl strøm og internett. 

Det er nok særdeles få som pendler så langt om morgenen og som kjører selv. 4 mil hver vei gir 8 mil daglig - og knappe 2 timer å kjøre. Samkjøring fungerer nok best dersom man kjenner vedkommende man kjører sammen med. Hva skal man gjøre om den som kjører blir syk, avspaserer eller plutselig begynner på jobb en time senere en dag? - Det er kanskje den mest upålitelige løsningen man kan finne. 

Alternativt bør h*n finne seg en billig moped og kjøre selv. Men hvem er det som orker det kl 6 om morgenen, kjøre nesten to timer hver dag... 40 mil i uka, 10 timer i uka. Nei - da er det bedre med en pendlerleilighet. 😃

  • Liker 1
Lenke til kommentar
plankeby skrev (7 timer siden):

Det finnes ikke kollektivtransport fra Fredrikstad til Halden på morgenen. Nei, verken buss eller tog!!! Halden er jo et knøttlite sted med bare 32000 innbyggere...

Vi har omtrent 7000 innbyggere og har buss hvert kvarter i rush, eller noe sånt, og tog.

Tettsted utenfor Trondheim.

 

Lenke til kommentar
Kris85 skrev (7 timer siden):

Det er nok særdeles få som pendler så langt om morgenen og som kjører selv. Nei - da er det bedre med en pendlerleilighet. 

Jeg erfarer at ganske mange pendler 4 mil (og mer) til jobb med bil. Særlig nå som elbil har voldsomt med fordeler til slik kjøring. 

At det er usikkerhetsfaktorer med å samkjøre er klart. 

 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...