Gå til innhold

Er gud ond eller god - eller nøytral?


Anbefalte innlegg

Engel1 skrev (59 minutter siden):

Nyfødte barn vet ikke forskjellen på godt og ondt og har aldri hatt muligheten til å forstå frelse og ta noe valg. Men du er et av de trollene jeg trodde jeg blokkerte. Hvordan kom du deg igjennom blokkeringa?

Men det er du som skriver at mennesker er onde. Inkluderer du ikkje barn der? Samtidig skriver du at barnekreft er straff for menneskets synder. Då er vel barn inkludert likevel då?

Endret av Pallehysa
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Engel1 skrev (55 minutter siden):

Gud er rettferdig og altid den samme, derfor dømmer han ondskap. Hvis du mener Hitler skal leve evig, hvor mange verdenskriger tror du vi ville hatt da? Derfor tikker klokka for deg. Du har en tidsbegrenset tid å leve på å ta imot Guds nåde, eller så skal du stå for ansvar for alt du har spottet ham med her. Valget er helt og holdent ditt. Hvor du havner, er ditt problem.

Engel 1 minner meg til forveksling om kisen til Elaine i Seinfeld:

Elaine is going to hell - YouTube

Når Engel1 opplyser at "hvor du havner, er ditt problem," så er det i hvert fall ikke et uttrykk for at hun er opptatt av nestekjærlighet, jeg tror Engel1 må ta seg en liten medarbeidersamtale med Jesus, og det allerede i kveld.

 

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Windfarmer skrev (Akkurat nå):

Engel 1 minner meg til forveksling om kisen til Elaine i Seinfeld:

Elaine is going to hell - YouTube

Når Engel1 opplyser at "hvor du havner, er ditt problem," så er det i hvert fall ikke et uttrykk for at hun er opptatt av nestekjærlighet, jeg tror Engel1 må ta seg en liten medarbeidersamtale med Jesus, og det allerede i kveld.

 

Høres mer ut som du burde det. Jesus ba oss børste av oss og gå videre når folk ikke er interesserte, så jeg har mitt på det rene. Hvis du påstår at du har det, kan du prøve å overbevise vedkommende. Hvis ikke, har du vist at du bare er enda et troll som havner på blokklista.

Lenke til kommentar
PgUp skrev (På 15.5.2021 den 23.20):

For min del virker jo ikke gud spesielt god. Uansett hva man mener om at han ga oss fri vilje, hva er fri vilje med å gi småbarn benmargskreft og la dem leve et kort og smertefullt liv? 

Er det fordi han ikke kan, eller ikke vil? Eller ikke bryr seg? Hvis han er allmektig, så skulle man tro han kunne men velger å ikke gjøre. Da er han jo ingen god gud. Hvis han ikke kan så er han ikke allmektig. Eller kanskje han er fraværende, altså nøytral, han har bare skapt universet og så trukket seg helt tilbake. 

 

Hva tror dere?

Hvis du tror på evolusjonsteorien, så kan du stille samme spørsmål. Men da er svaret gitt. Kanskje gud er noe annet? Så spørsmålene blir feil?

Lenke til kommentar
Pallehysa skrev (På 17.5.2021 den 20.57):

Lurer på kva Engel1 er ute etter på eit diskusjonsforum, om vedkommende ikkje tåler motdebattanter.

Det er så man kan begynne å lure på om Engel1 er et troll som forsøker å skremme folk vekk fra kristendommen. Men det er viktig å bli minnet om at kristenfundamentalister fortsatt eksisterer her i Norge.

Angående diskusjonen om bibelens gud er god eller ond, så mener jeg absolutt det siste. Hvis vi skal ta Bibelen på ordet, har vi en gud som har skapt beinmargkreft hos barn, en uendelig mengde lidelse for dyr,  som gjerne utfører massemord mot uskyldige når han ikke er fornøyd, en gud som på den ene siden styrer farao slik at han skal nekte Israelerne å reise fra Egypt, og samtidig straffer hele det egyptiske folket for dette, en gud som straffer uskyldige for deres forfedres synder, en gud som synes slaveri er helt fint. 

Ja, det finnes mye godt i det Bibelen skriver om Jesus og hans lære, men det finnes jammen mye ondskap skapt av Gud i Bibelen.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
On 5/16/2021 at 12:57 AM, Engel1 said:

Gud gir ingen beinmargskreft, det finnes ikke i himmelen. Mennesket valge å gå bort fra Gud og gå sin egen vei, kreft er et resultat av at mennesket falt. Hvis du synes denne verden er et trist sted så har du faktisk helt rett, akkurat derfor bør du se etter en vei ut, og det finnes.

Det høres ut som du sier "Skyt deg selv".

  • Liker 2
Lenke til kommentar
On 5/16/2021 at 1:50 AM, Engel1 said:

Ingen er frie for lidelser. Det er sånn denne falne verden er. Å være kristen gjør IKKE livet lettere, men du kan vite at du slipper ut av dette og ha en fred ingen andre har. Helvete er enda værre. Jeg har som sagt før her blitt styrket av Gud når jeg hadde smerter og en av mine værste dager noensinne ble en av mine beste, ingen tvil om det var overnaturlig som mye annet jeg ikke tar her, så jeg har i det minste en ide om hva himmelen er. Dit SKAL jeg, og det er egentlig så enkelt som et valg.

Ingen kan velge å tro på noe.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
On 5/16/2021 at 2:03 AM, Engel1 said:

Ikke bare barn, dyr lider også, pga menneskets fall. Vi har fått fri vilje og vår synd er bak denne lidelsen. Du dømmer Gud sånn de dømte Jesus med Guds egen standard for moral. Litt som en råkjører som blir tatt av politiet etter en biljakt og gir politiet kjeft for å ha kjørt for fort.

Mer som en råkjører blir tatt av politiet etter en biljakt og politiet putter ALLE i fengsel og ikke bare de med førerkort heller. Husdyrene deres også, sågar.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
On 5/16/2021 at 2:20 AM, Engel1 said:

Gud gir nåde til folk som lider. Poenget er at du tror du kan fortjene himmelen. Hvorfor har ikke alle sin egen private yacht og kan spise caviar og drikke champagne hver dag? Hvorfor må jeg klippe neglene mine, kunne ikke Gud funnet opp negler som ikke vokser så fort? Osv. Bizarre problemstillinger. Jeg vet det du klager over nå er historie i himmelen. Men da må du ville forsones med Gud. Det høres ikke ut som du vil. Og da har du faktisk sagt nei til Gud, og det er ingen som nekter deg det.

Det er du som tror dette, er det ikke?

  • Liker 2
Lenke til kommentar
On 5/17/2021 at 12:31 PM, IHS said:

Hadde han gjort det, hadde ikke de onde hatt noe helvete å gå til. Dvs. ikke hatt noe valg. Gud tvinger ingen til å ha det fint i himmelen. 

Men vi hadde heller ikke hatt noen onde mennesker så altså intet behov for helvete.

Det du skriver der skaper vel flere spørsmål enn det besvarer.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
On 5/17/2021 at 3:32 PM, perpyro said:

Gud er ond fordi han etter å ha skapt mennesket Adam la han en felle for han og løy til han etter å ha rigget fellen.
Han skapte Adam alene i en hage der han plasserte et tre med frukter han ikke fikk spise av, frukten på treet med kunskap om godt og ondt må du ikke spise av for den dagen du gjør det skal du dø. (1. Mosebok 2.17)
Adam blei altså skapt uten kunskap om godt og ondt men fri vilje hadde han, en kombinasjon som ber om at noe kommer til å gå galt og spesielt med kunskapen den allvitende skaperen har om at en en av sine egne kommer til å lage litt intriger i paradiset.
Gud skaper så Eva fordi Adam kjeder seg alene og de ble 2 mennesker i hagen der ingen av de fortsatt ikke kjente forskjell på godt og ondt.
Så dukket "slangen" opp i hagen og fortalte Eva følgende som han senere fikk rett i:"«Har Gud virkelig sagt at dere ikke skal spise av noe tre i hagen?»  2 Kvinnen sa til slangen: «Vi kan spise av frukten på trærne i hagen.  3 Men om frukten på treet som står midt i hagen, har Gud sagt: Dere må ikke spise av den og ikke røre ved den; for da skal dere dø.»  4 Da sa slangen til kvinnen: «Dere skal slett ikke dø!  5 Men Gud vet at den dagen dere spiser av den, vil øynene deres bli åpnet, og dere vil bli som Gud og kjenne godt og ondt.» " (1. Mosebok 3.1-5)
Så skjer da katastrofen, Eva som ikke er utstyrt for å forstå slike spill faller for slangens forklaring og spiser av frukten og får også Adam til å spise av den.
Hva som burde skje nå er klart som blekk og er å finne i 1 Mosebok 2.17 og ville løst problemet der og da men istedenfor endrer gud spillereglene og kommer opp med nye regler i 1. Mosebok 3.14-19 for deretter bekrefte at slangen hadde rett samtidig som han introduserer nye elementer i historien som åpner enda flere spørsmål. "Herren Gud sa: «Se! Mennesket er blitt som en av oss og kjenner godt og ondt. Bare det nå ikke strekker hånden ut og tar av livets tre også, så det spiser og lever evig!»" (1 Mosebok 3.22)

Så var Adam og Eva fullkomne skapninger ettersom de ikke kjente forskjell på godt og ondt?
Ville Adam og Eva leve evig selv om de ikke syndet ettersom de ikke hadde spist av livets tre eller var dette noe som skulle gjøres senere?
Ville Adam og Eva levd evig om de rakk å spise av livets tre etter at de hadde syndet?

Og alt dette bare etter de 3 første kapitlene i den første boka av bibelen!
Ettersom gud ikke ville gjennomføre sin første lovnad overfor Adam men istedenfor introdusere nye sadistiske regler når katastrofen var et faktum, en katastrofe han viste kom til å skje som medfører tusenvis av år med lidelse og død i verden istedenfor å ta livet av 2 mennesker som lovet og starte på nytt så ser jeg ikke annet en en ondskapsfull gud som startet og lot verden bli som den er i dag.
Og det verste av alt var at han viste hvordan dette ville ende for det er en del av det å være allvitende, du vet alt allerede på forhånd.

Og ser man histgorien som en allegori begynner den jo å anta en mer sannsynlig form. Altså om man spiser av kunnskapens tre vil man falle fra Gud. Blir man smartere (gjerne den generelle utdanning i befolkningen) slutter man tro på Gud.

Skal presteskapet bestå må folk holdes ignorante. En mye mer sannsynlig holding fra kirken på den tiden.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Gud gir ikke små barn beinmargskreft.

Gud skapte oss mennesker med fri vilje. Vi valgte å gå bort fra Gud, og vi valgte død over liv. Gud sa til Adam:

1. Mosebok 2:17 (DNB1930)

17 men treet til kunnskap om godt og ondt, det må du ikke ete av; for på den dag du eter av det, skal du visselig dø.

Adam og Eva spiste likevel av treet, og de valgte død. Som Engel1 skrev tidligere så ga Gud oss fri vilje til å velge Ham. Hadde vi ikke hatt fri vilje hadde vi vært programmert til å velge Gud uansett, og da hadde vi sagt "Hvordan er det ekte kjærlighet eller en ekte relasjon hvis Gud uansett har programmert oss til å velge Ham?".

Når du synder mot andre mennesker, får det konsekvenser? Hvis du velger å lyve for, være utro mot, eller myrde et annet menneske, får det konsekvenser for andre? Ja, det gjør det. Det påfører personen du løy for og/eller var utro mot smerte. Det påførte familien og nærstående til vedkommende du myrdet smerte. Nå, vil de som opplevde smerten klage til Gud og si at Gud påførte dem smerte? Eller var det personen som syndet som påførte dem smerte? Når du synder mot andre, er det du som påfører dem smerte, eller er det Gud som påfører dem smerte? Når Gud tillater deg fri vilje, tillater Gud at du påfører andre smerte. Hvordan balanseres dette? Hvordan er Gud god? Hvis Gud hadde forhindret din synd, hadde Gud måttet stoppe deg fysisk. Enten ved å omprogrammere deg, paralysere deg, eller drepe deg. Da er det ikke lenger fri vilje. Og selv om den ene synden ble stoppet, må jo Gud gjøre dette konsekvent for all synd for å stoppe all ondskap og forsikre at alle mennesker kun opplever det gode og ingen smerte. Og vi er tilbake til Edens hage. Skal vi ha fri vilje til å velge Gud, eller skal Gud programmere oss til å kun velge Han alltid uansett?

Gud har gitt oss fri vilje, og med det også mulighet til å påføre andre mennesker både glede og smerte med våre valg. Hvis Gud er rettferdig, som Han er, så må all ondskap straffes. All ondskap vil straffes, fordi vi tror på en rettferdig Gud. Så den ondskapen som medførte barnet med beinmargskreft blir også straffet. Den ondskapen DU har påført andre blir også straffet. For hvis du ønsker en rettferdig og god Gud som straffer ondskap må du også ønske en perfekt og rettferdig Gud som straffer DEG for all ondskapen du også har påført andre. Og det vil den bli.

Og her kommer Jesus Kristus inn i bildet. Jesus kom ned og levde et perfekt liv uten synd og tok vår straff på seg og døde på korset for at VI skal kunne bli tilgitt for våre synder. Igjennom Jesus kan vi få tilgivelse og bli forsonet med Gud selv for all den ondskapen vi har gjort. Så høyt elsker Gud hver av oss. Så Gud er perfekt og rettferdig, han gir oss fri vilje, vi velger ondskap, men vi kan bli forsonet med Gud igjennom Jesus ved å tro på Ham og følge Ham.

Barnet med beinmargskreft er en forferdelig tragedie. Og det er et resultat av ondskap i verden, av handlinger vi mennesker har gjort og gjør mot Gud og mot hverandre. Gud kommer ikke til å snu ansiktet bort fra den ondskapen, Han vil straffe den ondskapen fordi Gud er kjærlighet. Gud elsker det barnet. I himmelen kommer alt til å bli bra. Der er det ingen mer ondskap, smerte eller tårer. Da får vi endelig være med Gud og hverandre, alle som valgte Ham over ondskap, over døden. Alle som valgte livet og elsket Gud.

Johannes 14:1-11 (LB):

14 Jesus sa: ”Vær ikke urolige, men stol på Gud og stol på meg. 2-3 I huset til min Far i himmelen finnes det mange rom. Jeg går nå i forveien for å gjøre i stand et sted til dere. Stol på at dette stemmer etter som det er jeg som sier det til dere. Når alt er ferdig, skal jeg komme tilbake og hente dere, slik at også dere kan være der jeg er. Nå vet dere hvor jeg går, og dere kjenner veien som fører dit.”

Tomas sa: ”Herre, vi har fortsatt ingen anelse om hvor du går. Hvordan kan vi da kjenne veien?”

Jesus svarte: ”Jeg er veien til Far i himmelen, og jeg har vist hvem han virkelig er. Jeg er den som gir liv. Ingen kan komme til Far i himmelen uten ved meg. Dersom dere har lært å kjenne meg, da skal dere også lære å kjenne min Far i himmelen. Dere kjenner ham allerede og har sett ham.”

Filip sa: ”Herre, vis oss Far i himmelen, så skal vi være fornøyd.”

Jesus svarte: ”Vet du ikke hvem jeg er, Filip, og det til tross for at jeg har vært hos dere så lenge? Den som har sett meg, har sett Far i himmelen. Hvorfor ber du da om å få se ham? 10 Tror du ikke at jeg er i min Far i himmelen, og at min Far i himmelen er i meg? Når jeg snakker med dere, da er det ikke mine egne tanker jeg kommer med. Nei, det er min Far i himmelen som er i meg og handler gjennom meg. 11 Tro på meg når jeg sier at jeg er i min Far i himmelen, og at min Far i himmelen er i meg. Tro det i det minste på grunn av de miraklene dere har sett skje gjennom meg.

Endret av Tionbai
Lenke til kommentar
Engel1 skrev (På 16.5.2021 den 0.03):

Gud skapte mennesker men ikke for å gi de beinmargskreft. Det er et resultat av at VI gikk bort fra Gud. For at kjærlighet skal finnes må det og finnes fri vilje. Ellers hadde vi ikke vært annet enn programmerte roboter.

Hvordan tolker du om ei familie tru på Gud med hele sitt hjerte. Begge voksne har gjort det heile sitt liv. De lever av og for Gud/Jesus. Ungene deres er likedans. Mens så får ungen døds sykdom? 
Om vi antar at ungen har alltid trudd på Gud og gjort sitt beste, kvifor straffe ungen sånn? Kvifor straffe foreldre som har dedikert heile sitt liv til Gud?

Lenke til kommentar

Gud eksisterer ikke og hele universet er en stor tilfeldighet. Det er da mitt syn 

 

"Is God willing to prevent evil, but not able? Then he is not omnipotent.
Is he able, but not willing? Then he is malevolent.
Is he both able and willing? Then whence cometh evil?
Is he neither able nor willing? Then why call him God?"

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Tionbai skrev (4 timer siden):

Gud gir ikke små barn beinmargskreft.

Nei, men Gud slik han er beskrevet i Bibelen, skapte beinmargskreften med viten om at den vil skape lidelse hos uskyldige. 

Tionbai skrev (4 timer siden):

Barnet med beinmargskreft er en forferdelig tragedie. Og det er et resultat av ondskap i verden, av handlinger vi mennesker har gjort og gjør mot Gud og mot hverandre. Gud kommer ikke til å snu ansiktet bort fra den ondskapen, Han vil straffe den ondskapen fordi Gud er kjærlighet. 

Så din Gud straffer et uskyldig barn på grusomste måte, for ondskap dette barnet er helt uskyldig i?

Og der kaller du kjærlighet? Det høres ut som en helt forkvaklet moral. 

Tionbai skrev (4 timer siden):

Hvordan er Gud god? Hvis Gud hadde forhindret din synd, hadde Gud måttet stoppe deg fysisk. Enten ved å omprogrammere deg, paralysere deg, eller drepe deg. Da er det ikke lenger fri vilje. Og selv om den ene synden ble stoppet, må jo Gud gjøre dette konsekvent for all synd for å stoppe all ondskap og forsikre at alle mennesker kun opplever det gode og ingen smerte. Og vi er tilbake til Edens hage. Skal vi ha fri vilje til å velge Gud, eller skal Gud programmere oss til å kun velge Han alltid uansett?

Her snakker du om menneskeskapt ondskap, men beinmargskreft (og de fleste andre sykdommer og mange naturkatastrofer) er ikke menneskeskapt ondskap, men ondskap skapt av din Gud (hvis vi skal tro Bibelen), så her fossror du ved å forklare noe helt annet enn poenget Gud kritiseres for. 

Dessuten: er det like mye lidelse og ondskap i himmelen? Hvis ikke må jo i følge din logikk Gud ta den frie viljen fra alle som kommer dit. 

Tionbai skrev (5 timer siden):

Og her kommer Jesus Kristus inn i bildet. Jesus kom ned og levde et perfekt liv uten synd og tok vår straff på seg og døde på korset for at VI skal kunne bli tilgitt for våre synder. Igjennom Jesus kan vi få tilgivelse og bli forsonet med Gud selv for all den ondskapen vi har gjort. Så høyt elsker Gud hver av oss. 

Dette gir jo ingen mening. Gud "ofret" seg selv til seg selv for å tilfredsstille en regel han hadde laget selv, og offeret var ikke mer enn en dårlig helg. Jesus gjenoppstå jo like etterpå, så det var jo ikke noe reelt offer i det hele tatt. 

  • Liker 5
Lenke til kommentar
6 hours ago, Capitan Fracassa said:

Nei, men Gud slik han er beskrevet i Bibelen, skapte beinmargskreften med viten om at den vil skape lidelse hos uskyldige. 

Så din Gud straffer et uskyldig barn på grusomste måte, for ondskap dette barnet er helt uskyldig i?

Og der kaller du kjærlighet? Det høres ut som en helt forkvaklet moral. 

Her snakker du om menneskeskapt ondskap, men beinmargskreft (og de fleste andre sykdommer og mange naturkatastrofer) er ikke menneskeskapt ondskap, men ondskap skapt av din Gud (hvis vi skal tro Bibelen), så her fossror du ved å forklare noe helt annet enn poenget Gud kritiseres for. 

Dessuten: er det like mye lidelse og ondskap i himmelen? Hvis ikke må jo i følge din logikk Gud ta den frie viljen fra alle som kommer dit. 

Dette gir jo ingen mening. Gud "ofret" seg selv til seg selv for å tilfredsstille en regel han hadde laget selv, og offeret var ikke mer enn en dårlig helg. Jesus gjenoppstå jo like etterpå, så det var jo ikke noe reelt offer i det hele tatt. 

Du bommer på teologi og vitenskap i svaret ditt, og det virker ikke som du leste ordentlig igjennom hva jeg skrev.

Gud skapte ikke beinmargskreft. Hvordan forklarer vitenskapen parasitter, virus og sykdommer? Hvordan forklarer vitenskapen COVID-19? Ved våre menneskelige handlinger. Hvordan forklarer du at mennesker dør av COVID-19 når de ikke var med på å utvikle viruset selv? Vil du bruke samme argumentasjon; Gud skapte COVID-19 og straffet mennesker ved å gi dem viruset? Eller; mennesker utviklet COVID-19 enten direkte eller indirekte, og det endte opp med å ta livet av mennesker som ikke hadde del i dette.

I himmelen er alle som har valgt Gud. Vi har allerede valgt Ham, så det er ikke noe spørsmål om fri vilje. Hvor mange ganger må du ta et valg for at det skal være fri vilje? Holder det med ett liv her på jorden, hvor hele livet handler om vårt valg til hvor vi vil tilbringe evigheten? Jeg tror ja. Så når vi er i himmelen kan vi ha en ekte relasjon til Gud fordi Han valgte oss og vi sa ja til Ham. Når vi har sagt ja, har vi sagt ja. Vi trenger ikke å bli spurt på nytt igjen og igjen etter dette livet på jorden. Vi har med vår frie vilje takket ja til Jesus Kristi' gave om evig liv i paradis med Ham.

Når vi blir frelst blir vi renset. Vi er fremdeles i vår kjødelige kropp her på jorden, men i himmelen, på den nye jorden, får vi en ny kropp.

1 Korinterbrev 15:35-58 (LB):

35 Nå vil kanskje noen protestere med å si: ”Hvordan kan et menneske stå opp fra de døde? Hva slags kropp vil det få?” 36-37 Førsøk å tenke etter! Forstår du ikke at det er som når de sår et frø? Frøet må først dø om livet skal spire fram. Den planten som vokser opp, er slett ikke lik det frøet de la i jorden, enten det nå var et hvetekorn eller noe annet frø. 38 Gud har bestemt hvordan hver vekst skal se ut. Forskjellige frø gir forskjellige vekster. På samme måten har han bestemt hvordan våre nye kropper skal se ut. 39 Allerede her på jorden finnes det forskjellige slags kropper. Menneskene har en type kropp, og dyrene har en annen type kropp. De dyrene som lever på land, har en type kropp, og de som flyr under himmelen eller svømmer i vannet, har en annen. 40 Det finnes også himmelske legemer, og de har en annen skjønnhet enn de jordiske. 41 Solen har sin lysstyrke, og månen har sin. Ja, også stjernene lyser med ulik styrke seg imellom.

42 Altså behøver du bare å se deg rundt i naturen for å forstå hvordan det skal bli når vi står opp fra de døde. Det som blir lagt ned i jorden, er en forgjengelig kropp, men den skal stå opp til evig liv. 43 Det som blir lagt ned i jorden, er en kropp uten herlighet, men den skal stå opp for å få del i Guds herlighet. Det som blir lagt ned i jorden, er en kropp som er svak, men den skal stå opp fylt av guddommelig kraft. 44 Den fysiske kroppen blir begravd, men det står altså opp en kropp som får liv gjennom Guds Ånd. På samme måten som det finnes fysiske kropper, så finnes det kropper som får liv gjennom Guds Ånd.

45 Det står i Skriften[m]: ”Det første mennesket, Adam, ble en skikkelse som fikk liv.”[n] Den andre Adam[o], det vil si Jesus Kristus, ble en Ånd som gir liv. 46 Gud gir oss altså først en fysisk kropp, og deretter får vi en kropp som får liv gjennom Guds Ånd. 47 Det første mennesket, Adam, kom fra jorden og ble skapt av jord. Det andre mennesket, Kristus, kom fra himmelen. 48 Så lenge vi er på jorden, har vi derfor samme type kropp som Adam. Når vi kommer til himmelen, får vi samme type kropp som Kristus. 49 Først ble vi lik Adam, han som kom fra jorden. Deretter blir vi lik Kristus, han som kom fra himmelen.

50 Hva jeg mener med dette, kjære søsken, er altså: Den kroppen som vi har nå, er ikke den vi skal ha i den nye verden der Gud regjerer. En forgjengelig kropp kan ikke vare for evig. 51 La meg nå fortelle en hemmelighet som Gud har vist oss: Noen av oss kommer ikke til å dø. Men vi skal alle få nye kropper. 52 Det kommer til å skje raskt som et lyn, på et øyeblikk, når Guds trompet lyder på den siste dagen. Når trompeten lyder, skal alle troende som er døde, stå opp til evig liv, og vi som fortsatt lever, skal i samme øyeblikk få nye kropper. 53-54 Våre jordiske kropper blir forandret til himmelske kropper, slik at vi som en gang var dødelige, kan leve i evighet. Når vi har fått disse udødelige kroppene, da har det som Gud forutsa i Skriften gått i oppfyllelse: ”Døden er overvunnet og finnes ikke mer.

55 Død, hvor er din seier?
    Død, hvor er din makt?”[p]

56 Dødens makt kommer av at vi synder, og synden får sin inspirasjon fra loven som Gud ga Moses[q]57 Vi takker Gud for at vår Herre Jesus Kristus har gitt oss seier over døden, etter som han tok straffen for syndene våre på seg ved å dø og etterpå stå opp igjen.

58 Hold derfor fast ved troen på Herren Jesus, kjære søsken. Gi ikke opp, men arbeid helhjertet for ham. Dere vet jo at det dere gjør for Herren, ikke er bortkastet.

Til ditt siste avsnitt anbefaler jeg at du leser mer på hva Jesus oppnådde på korset, og hvorfor det var nødvendig for Ham å gå dit.

Endret av Tionbai
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...