Gå til innhold

Jetnet og happybyte mobilbrebånd lureri?


Anbefalte innlegg

Hva syns dere om https://happybytes.no/mobilt-bredband-bare-data/

Sitat

Ingen bindingstid

Ingen fast månedskostnad

Full Telenor-dekning 4G/5G

Perfekt til hytte, båt og camping

Ved priser på 150 kr gb er det neppe billig bør være makspris per måned. Samt jetnet 5G-ready 10 Mbit til 539 kr måned snakk om lureri er godt skjult hastighet også. Nå er vel ikke prisen største problemet men folk flest vil føle seg litt for å kalle noe for 5g må det være over 100 Mbit. Og bør være over 200 gb i måneden. Husk med Telenor som operatør får man kun 5g i Oslo og Kongsberg snart Drammen og Elverum lite marked sammenlignet mot Telia dermed bør Telenor styre unna 5g i sin markedsføring Telia er bedre.

Endret av LMH1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Mobildata er generelt dyrt, og dette vises også med slideren. Litt data er dyrt og så blir det billigere og billigere pr MB jo mer du bruker for at det skal være en garantert minimumsinntekt.

Jeg bruker stort sett minimalt med mobildata (Vipps betalinger etc) så resten går over fast bredbånd.

Sitter man uten noe annen mulighet for internet hadde jeg vurdert ICE.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

At det er dyrt er en ting men bør være regler på begreper satelitt bredbånd og 5g er to forskjellig ting men man betaler faktisk det samme for satelitt over 5g ganske tåpelig. Og de skyter av lynrask 5g nett. Faktisk får man bedre nett med fri fart og liten datapakke vertfall hvis man kun har 4g+ som høyest hastighet.

Men vet ikke om det planlagt å forbedre tilbudet nærmere fiber ellers blir fiber eneste alternativet få flere å spleise. Men siden mange skryter over 5g tror jeg det kan bli vanskeligere å argumentere. Ekstra frustrerende man ikke får eu pakke og datarollover etc koster lite å tilby.

Endret av LMH1
Lenke til kommentar

Ja det er telenor levrandørene feil, men jeg mener disse levrandørene kan stilles for villende markedsføring som er litt verre en overpriset.

For telia har vesentlig bedre 5g nett dekning en telenor hjelper lite å si man bygger 5g nett hvis det er promille av telia.

Men eneste bra med konkuranse det er blir flere alternativet, men mange useriøse alternativet som fleste ville styrt unna, nå vel mye relgionsperre og slik så man får ikke med roadming og datarollover. Men usikker hva nkom vil gjøre med saken og forbrukerrådet gi de frist på 5 år hvis det ikke blir bedre blir de regulert.

Lenke til kommentar

Nkom-sjefen om norske mobilpriser:– Vi betaler mye for lite 20 års regulering av mobilmarkedet har ikke hjulpet. Telenor og Telia dominerer fortsatt sterkt. Og prisene er høyere enn i naboland.

Men synd vi ikke får kommentert dette, ingen i forbrukerrådet sier noe om villende markedføring, synd det blir villeide å si 5g dekning når praksis er annet kunne like brukt 3g dekning med 10 mbit\s blir feil å kalle 10 mbit for 5g når det er helt ubrukelig til annet en lett bruk fleste fiber operatører som telenor har 100 mbit som minste bredbånd hastighet på fiber\coax og mye annet.

Så blir feil å sammenligne det med 10 mbit til samme pris som fiber. Så får dere mene hva dere vil?

Da konkuransen er lik 0 for fleste noen får flere tilbud som 5g og fiber og coax, men alikevell er det lite prismessig og tilbud å hente da prisen omtrent blir samme totalsett, man kan jo forhandle men fleste internetlevrandører er neppe villig å gi mye. Så er kundene som siter med svartper  er jo begrenset hvor lenge utlanske simkort kan virke også.

https://bahnhof.se/bredband

https://www.lightreading.com/open-ran/heres-how-much-5g-wireless-network-really-costs/d/d-id/769114

Sitat

Mobilt internett er jo en gigantisk melkeku. Er jo bare å se hvor sykt mye penger mange leverandører bruker på å reklamere. Tale og SMS er jo for småplukk å regne til sammenligning.

Ja men det er ikke problemet, probleme mange sløser penger for å påføre kjøper tap, de blir lurt faktisk, kun fordi de har behov for reise, men får så dårlig avtale som mulig, tror faktisk 100 GB i spania koster langt mindre en 500 kr med tanke på antall personer som reiset i 2020 og 2021 kan ikke teleselvskapene si de er nødt å kun tilby 24 GB i EU fordi ellers ville levrandørene gått konkurs.

Faktisk er norge blandt de landene som tar mest penger for mobildata vi bruker mindre mobildata sammenlignet mot andre land det kommer nok mest fordi prisene her er høyere en mange land. Men sies norge har best 5g dekning særlig telia mot andre land også. Så kun telia kan si de har grunn å ta høye priser, telenor har tapt mye penger på elendig prioriteringer av coax og kobberkabel og elendig infrastruktur.

ICE blir aldri populær da de har kun test i 5g tromsø og prisene er dårlig sammenlignet med ytelsen man får bestefall 25\10 mbit i gjennomsnitt hastighet, eller 75 mbit hvis man har både 800\500 mhz og 1800 mhz. Så ikke hastighet å skryte mye av når det er mange som bruker nettet.

https://www.chilimobil.no/

Hyttebrebredbånd:

25 GB inkludert

2 kr per GB (etter 25 GB)

https://www.chilimobil.no/kontantkort/

or deg som ikke kjøper datapakker:

Data per MB 0,99

Makspris data per dag 15,-

Burde slik være lov? eller burde man få 2 kr per gb også her?

Er ikke de som er under 18 år sin feil de ikke får kjøpt hyttebredbånd da det forventes man har god kreditt og ikke kan forskuddsbetale. Så slikt mener jeg bør være regulert at man får samme avtale uansett type avtale man har forbud mot urimlig betingelser, (markedsføringsloven)

Sitat

En handelspraksis er urimelig dersom den strider mot god forretningsskikk overfor forbrukere og er egnet til vesentlig å endre forbrukernes økonomiske atferd slik at de treffer beslutninger de ellers ikke ville ha truffet.

Dersom en handelspraksis er rettet til en bestemt forbrukergruppe, eller dersom bare en klart identifiserbar gruppe av forbrukere er særlig sårbare på grunn av psykisk eller fysisk svakhet, alder eller godtroenhet og den næringsdrivende burde ha forstått dette, vurderes praksisens urimelighet ut fra den aktuelle forbrukergruppens perspektiv. Beskyttelsen av sårbare grupper berører ikke vanlig og rettmessig praksis der det fremsettes overdrevne påstander som ikke er ment å tas bokstavelig.

En handelspraksis er alltid urimelig dersom den er villedende etter § 7 eller § 8, eller aggressiv etter § 9.

Departementet fastsetter i forskrift de formene for handelspraksis som under enhver omstendighet skal anses som urimelige.

Sitat

Praksisen anses likevel bare som villedende dersom den er egnet til å påvirke forbrukerne til å treffe en økonomisk beslutning som de ellers ikke ville ha truffet.

Det er også villedende dersom markedsføring av en ytelse, herunder sammenlignende reklame, forårsaker forveksling med en konkurrents ytelse eller varemerke, handelsnavn eller andre kjennetegn.

for man kan særlig på kontantkort si det er diskrimere de som er under 18 år eller ikke får kredittsjekk så mener jeg det er diskrimenerende å gi de dårligere avtale, men er ikke noe jurist så vet ikke hvordan saken blir i domstolen om det ikke gjelder internetlevrandører og telefonavtaler. For er jo de som har dårlig råd eller vanskelig å få avtale som blir rammet, nå kunne jeg kjøpt hyttebredbånd men er snakk om hvis man får til en domsak eller dere mener man ikke har noe sak her? så sant det blir informert om kostnader selv om prisene er urimlige på kontantkort særlig men en del andre har også ganske konkuranse hemmet vilkår nå prøver man å gå for de mest best vilkår man man blir lurt fordi det flere useriøse i telebrangskjen des vanskeligere å finne best tilbud. Man risiker jo også betingelser endrer seg å ikke lurt å gå i bindingstid selv om flest mulig gir bedre betingeler i bindigstid.

Endret av LMH1
Lenke til kommentar

Norge er et av de vanskeligste land i verden å drive kringkasting i. Det samme gjelder mobiltelefoni.

Vi har utallige fjell, fjorder, daler, skogsområde og en utrolig lang kyst. Fordelt på ca. 5 millioner mennesker.

Hvilke andre land i Europa kan vi sammenligne oss med ?

Og det er lenge til 5G nettet er utbygd. Samtidig oppgraderer man 4G dekningen.  Og 4G ikke er tilgjengelig overalt. 
Helt sør i Østfold, ved Holtet akkurat på svenskegrensa er det bare E på mobilen. Telenor. 

Lenke til kommentar
Kjell Olaf Winther skrev (40 minutter siden):

Norge er et av de vanskeligste land i verden å drive kringkasting i. Det samme gjelder mobiltelefoni.

Vi har utallige fjell, fjorder, daler, skogsområde og en utrolig lang kyst. Fordelt på ca. 5 millioner mennesker.

Hvilke andre land i Europa kan vi sammenligne oss med ?

Og det er lenge til 5G nettet er utbygd. Samtidig oppgraderer man 4G dekningen.  Og 4G ikke er tilgjengelig overalt. 
Helt sør i Østfold, ved Holtet akkurat på svenskegrensa er det bare E på mobilen. Telenor. 

Ja men det er ikke problemet, problemet er levrandørene lurer folk med fiberytelse over 5g og har stive priser når faktisk man kan få mye bedre tjeneste, men det hele handler om å gjøre ting så elendig som mulig.

Finnes mange som har 5g dekning i lillestrøm\oslo\drammen faktisk helt til kongsberg, at vi fremdeles skal ha samme elendig tilbud som de på fjellet. Så dette er bare piss som telenor og andre levrandører mener.

Mange steder man får fiber og det blir som natt og dag fra 5g. Har selv 300 meter eller kortere til nærmeste opplyst 5g mast fra telia, selv om utbygging ikke er helt ferdig ennå. Så hva får man hvis man blakker seg helt på 5g? blir det noen gang bedre en satelittbrebånd? For ser noen får 1000 mbit på speedtest.

For chilimobil dropper 5g på kontantkort og sikkert ikke eneste, som operierer med mobildata skal være like dyrt på fjellet som på byen.

Faktisk er ikke 1 mb dyrere i utbygging en å selge 3g.

https://www.telia.no/internett/mobilt-bredband/

Nå er vel det ikke så dyrt sammenlignet med nye annet,

https://www.chilimobil.no/hyttebredband/ får kun 300 gb til 849 kr.

https://www.chilimobil.no/mobilabonnement/ 30GB 399,-/mnd

Men man får ikke med EU roadming og datarollover etc. Så du får vurdere om er mye å spare, 30 GB er ganske lite hvis du bruker laptop og mye større 4k filmer. Er det fort brukt opp på 1 uke.

Bare tenk hvor mye du betaler med 100 mbit fiber betaler 800 kr måneden, og kan bruke opp mot 32.4 TB i måneden. Så er vesentlig forskjell men da er det kun telenor som gir datapakke ved nedetid. De andre levrandørene gjør nok ikke det. Men de som har 600 mbit kan faktisk laste ned 194.4 tb i måneden.

Skal man regne på det, man har vel bindingstid så kanskje de som reiser mye bør vurdere noe annet.

Så ja folk som forhandler om fiberpris, er enig de kunne vurdert forbruk som del av prisen, men fiber er nok ganske billig i sammenligning med begrensinger ofte 10 mbit etter brukt datamengde er maks forbruk, blir kun 3 tb men tror folk flest går lei lenge før den tiden, for mobiler holder ikke ut måneden.

For du er vel enig det som er dyrt, spessielt er å ha fiber i 2 boliger + hytte. Selv om det er luksus for mange.

For er sikkerpå både telia og ice har mye å gå på når det gjelder pris og betingelser, vet ikke hvor mye man må laste ned før det blir tap for fiberlevrandør, om man bruker maks over 1 måned, for usikker hvor dyrt det blir, men som du ser på regnestyke så er mobildata ekstremt dyrt, tror ikke er dyrere å selge 1 TB til tusenlappen eller 2 tb for 1000 kr handler bare om å prise seg ut av markedet.

Endret av LMH1
Lenke til kommentar
LMH1 skrev (På 15.5.2021 den 22.01):

Hva syns dere om https://happybytes.no/mobilt-bredband-bare-data/

Sitat

Ingen bindingstid

Ingen fast månedskostnad

Full Telenor-dekning 4G/5G

Perfekt til hytte, båt og camping

Ved priser på 150 kr gb er det neppe billig bør være makspris per måned.

Prisen er bare 150 for den første gb, når du har brukt 100 gb så er gjennomsnittsprisen 10 kr pr gb. Synes ikke det er så ille iom at du kun betaler for faktisk bruk og ikke må betale noe som helst de månedene du ikke bruker der. Passer altså fint til det de reklamerer for at det passer til.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Tja hvis man er kravstor bruker 100.0 GB mobildata blir totalsummen 995.0 kr for dette forbruket.  Er det ganske stiv pris når man får 300-500 gb hos telia til samme pris. Selv om man ikke betaler bindingstid eller har ugjevnt forbruk er man bedre tjent å være kunde hos ice eller telia. Men frykter de vil øke prisen etterhvert.

Lenke til kommentar

5G har ingenting med fiber å gjøre. 

5G er mobil/nett gjennom lufta, fiber er nett gjennom kabel=fiber.

De fleste mobilleverandører kan gi deg Internett på 4G gjennom lufta, med enn 4G router i stua. 
Både Telia og Telenor. Telia har gratis router, Telenor koster en del tusen. Alt fra 100 GB til 250 eller enda mer.
Så kan man få Internett gjennom lufta med antenne på veggen. Da koster det for installasjon pluss eventuelt router.

Her er vel mengden data oppe i en TB. Hastighet på 4G fra 50 Mbps og oppover til minst 150-200.

Begge deler kan også leveres med 5G, hvis man vil, avhengig av dekning der man bor.

Da kreves egen router som regel, som heller ikke er gratis. 
Hva Ice og andre kan tilby er ikke interessant for meg.

Og det er ikke alltid hastigheten som er viktigst, men kvaliteten på nettet.

Innlagt fiber koster omtrent det samme. 

And there is no such thing as a free lunch.
Skal man ha det beste, så koster det.  Her i Norge.

 

 

Lenke til kommentar
Sitat

5G har ingenting med fiber å gjøre. 

5G er mobil/nett gjennom lufta, fiber er nett gjennom kabel=fiber.

De fleste mobilleverandører kan gi deg Internett på 4G gjennom lufta, med enn 4G router i stua. 
Både Telia og Telenor. Telia har gratis router, Telenor koster en del tusen. Alt fra 100 GB til 250 eller enda mer.
Så kan man få Internett gjennom lufta med antenne på veggen. Da koster det for installasjon pluss eventuelt router.

Her er vel mengden data oppe i en TB. Hastighet på 4G fra 50 Mbps og oppover til minst 150-200.

Begge deler kan også leveres med 5G, hvis man vil, avhengig av dekning der man bor.

Da kreves egen router som regel, som heller ikke er gratis. 

Innlagt fiber koster omtrent det samme. 

And there is no such thing as a free lunch.
Skal man ha det beste, så koster det.  Her i Norge.

Ja vet jo det, men for vel være grenser hvor mye det skal koste da? man burde forvente mere lik kostnad? mange privatpersoner kan gå konkurs med telenor vertfall så det er vel ikke ønskelig?

Men finnes jo ennå dyrere:

https://www.colorline.no/praktisk-informasjon/internettilgang-og-mobildekning-om-bord da kun opp mot 10 mbit og elendig ping til gaming kunne vært billigere ved land og kort avstand ved land men samme pris hvis du ikke har vindu og lugar med dekning.

https://trollfjord.no/bredband/produkter-og-priser-bredband/

https://www.eidsiva.net/bredband/fiber/

Kan jo frykte det blir slik flere steder også, så ikke all fiber er billig.

https://www.kvamsfjellet.no/tv-og-fiber-pa-hytta-hva-er-mest-hensiktsmessig/

Men finnes jo noen som er billigere en lokale levrandører som homenet og opennet og https://numedalfiber.no/fiber-pa-hytta/

Hvorfor prisene svinger så mye kan jo diskuteres, men syns det bør advares om og forbrukerrådet bør se om markedet bør regules for er urettferdig at folk må gjøre research før de kjøper hytte og bolig, ellers kan det bli for dyrt å bo slik boligmarkedet er i dag vil ferreste ende å bo på gaten hvis internetlevrandøren ikke kommunen øker bokostnadene voldsomt.

Sitat

And there is no such thing as a free lunch.
Skal man ha det beste, så koster det.  Her i Norge.

Syns det er lattelig kommentar, hvis vi skal ha denne holdning blir det kun rikeste i 2030 som har råd å eie egen bolig, de andre vil ikke klare seg under 500 000 kr årslønn i norge. Med mindre man er forbryter og ikke betaler formueskatt og utgifter. Faktisk er 100 mbit og 10 mbit i noen tilfeller dyrere en andre plasser. Man har jo forståelse i viss grad på hytter langt unna folk koster det noe mere, men er vel voldsomt hvor dyrt det er enkelte steder.

Husk hytter kan man maks være på 4 måneder eller noe slik i løp av et år ellers må man man søke om brukstilatelse å bruke det mere, men kan jo leie men hvorfor skal det være nødvendig? Nå ser jeg ikke å ha fiber på hytta som noe å vurdere men problemet er på sikt at det blir for vanskelig å få råd til internett på sikt hvis prisene økes like mye hvert år vil i 2030 blir tøft for mange å ha råd til mest grunnlegge ting. Er kjent at kommunene vil øke priser på vann og avgifter så blir vel tøffere des eldre man blir. Er lite sansynlig prisene vil falle på sikt.

https://bigblu.no/tradlos-internett/

https://bigblu.no/satellittbredband/#bestille

Nå er vel heller ikke det så veldig billig men ferreste vil gå for slike løsninger.

Så hva mener dere er man sikret eller er frykten for stive priser til stedet?

Siden de feteste oslo borettslag https://obosopennet.no/internettogtv/ får temlig lav priset bredbånd.

Selv om man ikke kan si hvordan ting blir i fremtiden er det tydlig at det blir store eller større forskjell på folk. Hvorfor enebolig og borettslag er veldig mye å si på pris? for er ofte slik idag.

Så både NKOM og forbrukerrådet må regulere prisene og tilbudet slik det ikke blir helt urimlige tilstander. Hvis ikke blir det slik at kun rikeste har råd til enebolig. Og de under 400 000 kr i lønn kun har råd å bo i borettslag eller mindre studentbolig.

http://www.telefiber.no/priser/

noen har hastighet som kan sammenlignes mot satelitt og 4g.

Endret av LMH1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...