Gå til innhold

Er det greit at Israel dreper sivile (barn) i Gaza?


Anbefalte innlegg

jallajall skrev (14 minutter siden):

Det mangler et tredje alternativ.

c) Palestinerne hater Israel og anerkjenner ikke Israels rett til og eksistere, og ikke pga at de føler seg undertrykte.

Dette er jo bare en fortsettelse av den utilslørte umenneskeliggjøringen av palestinerne.

I følge deg føler de seg ikke undertrykte, de gjør det av rent faenskap.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
2 minutes ago, Windfarmer said:

I følge deg føler de seg ikke undertrykte, de gjør det av rent faenskap.

Ja de gjørt det hvertfall ikke av desperasjon.

Jeg tror ikke palestinerne føler seg så undertrykte, men egentlig ganske overlegne. De ser på israelerne som inntrengere, israelerne har ikke rett på noe eget land eller stat - og de skal hvertfall ikke være i palestinernes eget hellige land.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
jallajall skrev (2 timer siden):

Ja de gjørt det hvertfall ikke av desperasjon.

Jeg tror ikke palestinerne føler seg så undertrykte, men egentlig ganske overlegne. De ser på israelerne som inntrengere, israelerne har ikke rett på noe eget land eller stat - og de skal hvertfall ikke være i palestinernes eget hellige land.

Høres litt ut som innvandringsfiendtlige nordmenn, sånn bortsett fra at innvandrerne bokstavelig talt har tatt landet fra dem.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Ville bare minne om denne oversettelsen:

https://www.aftenposten.no/meninger/debatt/i/X8KJ8B/palestinerne-har-rett-paa-en-egen-stat-men-ikke-hvis-det-bare-blir-end

Et poeng derfra: Hamas har/hadde egentlig ikke noe konkret krav til Israel og som det realistisk kunne forhandles om. Et alternativ er at det opprettes en palestinsk/islamistyisk røverstat som fungerer som en utskytningsrampe mot Israel. Lite konstruktivt.

Hamas fremstilles i praksis som nyttige idioter for de mest ekstreme i Israel. Dette har jeg forstått lenge. 

Endret av lada1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Verden ville hatt det bedre om alle Palestinerne ble tvangsflyttet til Jordan, og Israel kunne overtatt vestbredden og gaza.

Palestinerne er terrorister ledet av terrorister.

Et alternativ kunne vært om Palestinerne konverterte til Jødedom. Hvis Palestinerne virkelig vil ha fred så bør de konvertere til Jødedom. Hvis ikke er de og blir de terrorister.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Demonstrasjoner mot utkastelsene, nasjonalismen og for tostats-løsning i Israel.

Dispel the darkness: Thousands of Jews, Arabs rally for coexistence in Tel Aviv
https://www.timesofisrael.com/dispel-the-darkness-thousands-of-jews-and-arabs-rally-for-coexistence/

Sitat

Demonstration, which also calls for two-state solution, comes after violent riots in mixed cities and Israel-Hamas conflict in Gaza

Thousands of people demonstrated in central Tel Aviv on Saturday night, calling for Jewish and Arab coexistence and a two-state solution to the Israeli-Palestinian conflict.

The rally followed the 11-day conflict between Israel and terror groups in the Gaza Strip, which sparked violent riots in Jewish-Arab cities within Israel, including communities long seen as models of coexistence. At least two Israelis were killed in the riots and several others were seriously injured by the mob violence.

Sitat

Chanting “This is all of our homes,” “We stand together without hatred and without fear,” and “The answer to the Right is Israel and Palestine,” the demonstrators marched from Tel Aviv’s Rabin Square to the Habima Theater Square. There, the crowd heard speeches from two of the organizers of the demonstration, Itamar Avnery and Sally Abed, as well as author David Grossman and Joint List leader Ayman Odeh.

 

  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

En enstatsløsning er den beste løsningen, for da slipper ytterste høyre i Israel å fremme mer propaganda og arbeide mot etnisk rensing nummer to.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/The_Ethnic_Cleansing_of_Palestine

Altså.

Tenk bare to sekunder.

Planla de høyreekstreme sionistene å opprette en jødisk stat med en majoritet ikke-jøder i planleggingsfasen frem mot 1948..?

Jeg tipper man må være i overkant naiv eller ikke ha tenkt på problemstillingen, og nekte å tenke over problemet fremdeles, for å tro at etnisk rensing ikke var del av planen.

Har ytterste høyre tenkt å la Israel få et flertall muslimer..?

Jeg mener; se resultatet av propagandaen de sprer akkurat nå;

iBrus skrev (2 timer siden):

Verden ville hatt det bedre om alle Palestinerne ble tvangsflyttet til Jordan, og Israel kunne overtatt vestbredden og gaza.

Palestinerne er terrorister ledet av terrorister.

Et alternativ kunne vært om Palestinerne konverterte til Jødedom. Hvis Palestinerne virkelig vil ha fred så bør de konvertere til Jødedom. Hvis ikke er de og blir de terrorister.

Dette er en ønsket holdning fra den israelske regjeringen og deres propagandamaskineri.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg har foreløpig ikke store troen på 1-stat løsning med palestinerne som i dag bor på gaza/vestbredden.
Antageligvis vil få palestinere akseptere at det heter Israel, eller at dagens makthavende får sitte.
Virker mer idealistisk enn realistisk.

For ikke å nevne den etniske balansen/ubalansen, i denne ''jødiske staten'', blir det konkurranse mellom gruppene for å få stemmer nok til å ta over makten? Hva skjer om Muslimer tar over regjeringen?
Vi får vel en del idealister som sier ''det er vel ikke noe problem''.
Ta en titt på nabolandene.
Minnes om Yugoslavia....

Endret av Alexander4840
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
18 hours ago, Windfarmer said:

Og det eneste jeg greier å lese ut av dette er at du ikke skjønner hva som skjer med et folk som har blitt systematisk undertrykket i 70 år. Selvsagt er det grotesk at en tre åring holder i noe som synes å være en variant av en AK47. Men slik er verden og har vært et så lenge jeg kan huske. Personlig fikk jeg cowboyrevolver som bursdagspresang når jeg var fem år, min bror - indianeren - tapte.

Det går ann å ha flere tanker i hodet på en gang. Joda jeg forstår like godt som enhver annen som ikke har opplevd det på kroppen selv.

Jeg har selv jobbet i slike regioner for å hjelpe folkegrupper som lider under slike desperate omstendigheter og har venner som kommer fra et liv som dette. Så dine antakelser her er rimelig skivebom.

Det er ikke at man holder opp ett barn som et symbol på fremtidens motstand mot undertrykkelse som utgjør faren ovenfor Palestinere. At du trekker denne slutningen er jo helt på trynet.
 

Quote

Palestinernes desperasjon og utskytninger av non guided raketter produsert av kloakkrør over mot Israel burde heller få en til å tenke på hvorfor de er så desperate og begår slike meningsløse handlinger. Så langt jeg kan se er der ca. to - 2 -  alternativer;

Det er da vel ingen her som ikke har evne til å tenke seg hvorfor de bruker primitive våpen. Ærlig talt dette blir for dumt. 

Quote

 

a) Palestinerne er et primitivt folkeslag med en svekket sans for empati og forståelse for menneskelig lidelse, de er kort og godt onde.

b) Palestinerne har omtrent den samme hjerne som vi nordmenn har, men har etter 70 års systematisk undertrykkelse blitt så desperate at de tar i bruk midler som i en "normalsituasjon" fremstår som avskyelige.

Og alternativ b) verdenshistorien full av.

 

At du i det hele tatt skriver punkt a) viser at du tror at dine medmennesker er svært lite intelligente og har null evne til rasjonell , logisk og empatisk tankegang. Dett er det mest tåpeligste jeg har sett av stråmannsargumentasjon. 

Jeg håper virkelig ikke det er slik du ter om du representerer viktige saker for dette er skremmende og jeg håper de som representerer de skadelidende palestinerne ikke farer med slik idiotisk retorikk. 
 

Quote

Jeg vil gå lenger enn det. Verdenshistorien er endog full av eksempler på at folk som ellers har det brukbart, slik som engelskmenn, spanjoler, belgiere, tyskere, portugisere og amerikanere, har oppført seg som palestinere når de har herjet i Sør - Amerika, Irak, Vietnam og Afrika. Og det uten en gang å være desperate. Like fullt har de opptrådt som de har en svekket sans for empati og forståelse for menneskelig lidelse, de er kort og godt onde. Og de fleste lesere med en IQ over 75 vil se at disse handlingene ikke er begått i forsvar av ens eget land, men i et forsøk på å tilrive seg en annens land.

Hva krig gjør med folk er jeg fult klar over. Dermed har vi stadig skandaler om "vestlige helter" som har begått grusomme krigsforbrytelser som blir forsøkt skjult. En av de store i nyere tid blant australske soldater og det forundrer meg ikke om vi får se noen "hemligheter" blant norske soldater som bla. har tjenestegjort i afghanistan i fremtiden.

Jeg var en av de kritiske røstene under Irak invasjonen mot den opplagte falske propagandaen og den meningsløse teppebombingen. Jeg tror du skal roe ned IQ pratet for du virker ikke nødvendigvis som den skarpeste kniven i skuffen for å være helt ærlig. Basert på dine antakelser.

Men jeg skal ikke snakke ned om deg, jeg antar at du har snakket med mange rimelig uvitende individer om dette og at det preger din oppfattelse av de du diskuterer med.
 

Quote

Mennesket er lett å manipulere, jeg gikk på barneskolen på 60-tallet der de fleste lærere var mer eller mindre kristenfundamentalister. Under seks - dagers krigen i 1967, jeg var ni år, begynte hver skoledag med intens bønn og tenning av stearinlys som om det var advent (det var i juni) for at Israel skulle vinne.

De første dagene gråt læreren åpenlyst, og vi skjønte at dette var alvor.  Og jeg husker særlig en dag da læreren til alles glede og begeistring kunne berette om at i det siste døgnet hadde Israelerne drept minst 5000 onde skjeler. Husker jeg rett fikk vi til og med to fritimer der vi kunne spille fotball. 

At mennesker er sårbare for indoktrinering og massesuggesjon er vi alle klar over. Men heldigvis er det noen som underveis klarer å se igjennom en del av det som foregår, som eks. "The Green Prince" Mosab Hassan Yousef.

Jeg sier ikke at alt han sier er sant men det han sier bør få etthvert oppegående individ til å tenke seg om litt ift. hva Hamas egentlig gjør for den jevne palestiner og om de hadde vært bedre stilt uten. Det er rimelig alvorlige beskyldninger som at:

- Hamas kidnapper og torturerer palestinske stundenter.
- Hamas øverste leder har blit avslørt av sin egen sønn å være mest opptatt av egen vinning fremfor palestinernes sak.

Og en del andre ting Mosab Hassan Yousef går ut med. Selvsagt kan noe av det han sier være farget av hans nå dysfunksjonelle forhold til sin far men jeg tviler på at han da hadde brukt så mye energi på å fortelle verden om hva som egentlig foregår i Hamas rekker om det kun var en familiekonflikt.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar
1 hour ago, Snikpellik said:

Demonstrasjoner mot utkastelsene, nasjonalismen og for tostats-løsning i Israel.

Dispel the darkness: Thousands of Jews, Arabs rally for coexistence in Tel Aviv
https://www.timesofisrael.com/dispel-the-darkness-thousands-of-jews-and-arabs-rally-for-coexistence/

 

Dette er også mitt inntrykk av situasjonen siste 20-30 år og at det er militante grupper som til tider unødig provoserer, eskalerer og ødelegger for de sivile som ønsker å samarbeide og komme til fredlige løsninger.

Derav mener jeg at grupper som Hamas skader situasjonen for palestinere.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar
Theo343 skrev (59 minutter siden):

Det går ann å ha flere tanker i hodet på en gang. Joda jeg forstår like godt som enhver annen som ikke har opplevd det på kroppen selv.

Jeg har selv jobbet i slike regioner for å hjelpe folkegrupper som lider under slike desperate omstendigheter og har venner som kommer fra et liv som dette. Så dine antakelser her er rimelig skivebom.

Det er ikke at man holder opp ett barn som et symbol på fremtidens motstand mot undertrykkelse som utgjør faren ovenfor Palestinere. At du trekker denne slutningen er jo helt på trynet.
 

Det er da vel ingen her som ikke har evne til å tenke seg hvorfor de bruker primitive våpen. Ærlig talt dette blir for dumt. 

At du i det hele tatt skriver punkt a) viser at du tror at dine medmennesker er svært lite intelligente og har null evne til rasjonell , logisk og empatisk tankegang. Dett er det mest tåpeligste jeg har sett av stråmannsargumentasjon. 

Jeg håper virkelig ikke det er slik du ter om du representerer viktige saker for dette er skremmende og jeg håper de som representerer de skadelidende palestinerne ikke farer med slik idiotisk retorikk. 
 

Hva krig gjør med folk er jeg fult klar over. Dermed har vi stadig skandaler om "vestlige helter" som har begått grusomme krigsforbrytelser som blir forsøkt skjult. En av de store i nyere tid blant australske soldater og det forundrer meg ikke om vi får se noen "hemligheter" blant norske soldater som bla. har tjenestegjort i afghanistan i fremtiden.

Jeg var en av de kritiske røstene under Irak invasjonen mot den opplagte falske propagandaen og den meningsløse teppebombingen. Jeg tror du skal roe ned IQ pratet for du virker ikke nødvendigvis som den skarpeste kniven i skuffen for å være helt ærlig. Basert på dine antakelser.

Men jeg skal ikke snakke ned om deg, jeg antar at du har snakket med mange rimelig uvitende individer om dette og at det preger din oppfattelse av de du diskuterer med.
 

At mennesker er sårbare for indoktrinering og massesuggesjon er vi alle klar over. Men heldigvis er det noen som underveis klarer å se igjennom en del av det som foregår, som eks. "The Green Prince" Mosab Hassan Yousef.

Jeg sier ikke at alt han sier er sant men det han sier bør få etthvert oppegående individ til å tenke seg om litt ift. hva Hamas egentlig gjør for den jevne palestiner og om de hadde vært bedre stilt uten. Det er rimelig alvorlige beskyldninger som at:

- Hamas kidnapper og torturerer palestinske stundenter.
- Hamas øverste leder har blit avslørt av sin egen sønn å være mest opptatt av egen vinning fremfor palestinernes sak.

Og en del andre ting Mosab Hassan Yousef går ut med. Selvsagt kan noe av det han sier være farget av hans nå dysfunksjonelle forhold til sin far men jeg tviler på at han da hadde brukt så mye energi på å fortelle verden om hva som egentlig foregår i Hamas rekker om det kun var en familiekonflikt.

>>>>Det går ann å ha flere tanker i hodet på en gang. 

Jeg tror at du i første omgang skal konsentrere deg om den ene tanken du ikke er i nærheten av å uttrykke på en koherent måte.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
2 minutes ago, Windfarmer said:

>>>>Det går ann å ha flere tanker i hodet på en gang. 

Jeg tror at du i første omgang skal konsentrere deg om den ene tanken du ikke er i nærheten av å uttrykke på en koherent måte.

Og hva skulle det være? Evnen til å bruke det norske ordet sammenheng eller samlet?

Jeg er lydhør og du må gjerne presisere.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar
jallajall skrev (3 minutter siden):

Jeg begynner egentlig å tvile på hvor mange det er av disse sivile som ønsker å komme til fredlige løsninger. De virker å være i et enormt midretall.

De fleste sivile i både Israel og Palestina vil selvfølgelig ikke ha noe krig eller konflikt, de vil leve i fred som alle andre vil.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
12 minutes ago, Snikpellik said:

De fleste sivile i både Israel og Palestina vil selvfølgelig ikke ha noe krig eller konflikt, de vil leve i fred som alle andre vil.

Ja spør du palestinerne så sier kanskje 9 av 10 (?) det, men med et lite forbehold; De vil ikke leve side-om-side med israelerne. Israel må opphøre å eksistere der der de er i dag, de må ut av hele Palestinia. Denne oppfatningen er ikke noe jeg anser som å ville "komme til fredligie løsninger".

Lenke til kommentar
jallajall skrev (Akkurat nå):

Ja spør du palestinerne så sier kanskje 9 av 10 (?) det, men med et lite forbehold; De vil ikke leve side-om-side med israelerne. Israel må opphøre å eksistere der der de er i dag, de må ut av hele Palestinia. Denne oppfatningen er ikke noe jeg anser som å ville "komme til fredligie løsninger".

Det er nok veldig mye mer nyansert enn som så, og det er det også i Israel. Tro det eller ei, men også palestinere og israelere er vanlige folk med masse forskjellige meninger om dette i likhet med oss her i Norge. Tribalismen blir sterkere og tydeligere for oss på utsiden. Å kaste ut mennesker fra huset de har bygget og bodd i hele livet fordi man ikke har riktig religion er heller ikke noe man kan anse som å ville "komme til fredelige løsninger". 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Just now, Snikpellik said:

Det er nok veldig mye mer nyansert enn som så, og det er det også i Israel. Tro det eller ei, men også palestinere og israelere er vanlige folk med masse forskjellige meninger om dette i likhet med oss her i Norge. Tribalismen blir sterkere og tydeligere for oss på utsiden. Å kaste ut mennesker fra huset de har bygget og bodd i hele livet fordi man ikke har riktig religion er heller ikke noe man kan anse som å ville "komme til fredelige løsninger". 

Jeg vet faktisk ikke om det er så veldig mye mer nyasnert enn som så. Alle palestinerne ønsker å leve i fred, men for å kunne oppnå denne freden betyr det at Israel må slutte å opphøre som stat. Hvor utbredt vil du si denne oppfatningen er blandt palestinerne i midtøsten? (se for eksempel denne videoen postet av Alexander tidligere i tråden..ligger mange slike på YT).

Man ser også hatet mot Israel som kommer ut av Gaza.
Palestinerne kaller opp skolene sine etter terrorister som har drept israelske barn og ungdommer, de glorifiserer og hyller terrorister og ser på de som rollemodeller, barn på skolen blir opplært til at jihadisme og martyrdom er en bra ting, barn lærer sanger og fortellinger som handler om drap på israelere, barn læres opp til at det kun må kun finnes palestinia ikkenoe Israel, and so on..
Det er hat, hat, hat, hat - aldri oppfordringer om fred, tostatsløsninger og leve side-om-side med israelerne.

For meg virker det som om de palestinere som ønsker en to-stats løsning og leve side og side med Israel er i hovedsak utflyttede palestineren som lever i Norge og andre land.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...