Gå til innhold

Er det greit at Israel dreper sivile (barn) i Gaza?


Anbefalte innlegg

21 hours ago, Zamiazm said:

Jeg er ikke noe ekspert i den saken, men etter å ha sett nyhetene og tallene (døds og skade tall) ser det ut som Israel har gått langt unna "self defense". De har såkallt "iron dome" som blokkerer det meste av rakettene, og tallene bekrefter dette, så hvordan kan man kalle det å bombe bygninger hvor det er veldig stor sannsynlighet at barn, kvinner og eldre dør for "self defense"? jeg forstår heller ikke hvorfor bombe media bygninger og hva dette har med "self defense" å gjøre.

Jeg syns ikke Israel har gått langt nok. Håper de går hardere til verks og blir kvitt verkebyllen hamas. Bare så det er sagt: jeg ønsker ikke at noen sivile i Israel eller palestina skal dø.

Endret av iBrus
Tillegg.
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
On 5/12/2021 at 11:09 AM, Thor. said:

Jeg vet ikke hvor sant alt han sier er, men her er noen videoer om moskeen der uskyldige religiøse blir angrepet midt i sin bønn i Al Aqsa, 8 mil fra Gaza:

Edit: Og angriper sykehustelt, og stopper sykebiler fra å komme frem.

https://www.instagram.com/tv/COk_KDCFB_V/

https://www.instagram.com/tv/COp7RSvlXEs/

https://www.instagram.com/tv/COvP5EDlQrr/

De som kastet sten på jødene rømte inn i Al Aqsa mosken, det var derfor politiet gikk inn i mosken. Det ble igjen et påskudd for å skyte raketter mot Israel.

Lenke til kommentar
On 5/13/2021 at 8:14 AM, Salvesen. said:

Skjønner ikke at noen bor i de områdene i det hele tatt,  det er jo konstant konflikt og ingen overraskelse at israel fyrer tilbake mot Hamas... Her håper jeg alle som kan tar beina eller andre fremkomstmiddel fatt og kommer seg så langt unna som mulig. 

Leste en gang at det ble funnet tegn på konflikt mellom Neandertalere og Cro-Magnon mennesker i området.

Lenke til kommentar
On 5/14/2021 at 12:15 AM, Ole Morten said:

Den største feilen skjedde etter 2 verdenskrig.Jødene som overlevde utryddelsen måtte ha en plass og gjøre av seg. Mange av landene ,også Norge hadde samarbeidet med Tyskerne om raseopplysninger og arrestasjoner av jøder.Etter krigen så trengte de ett land,nasjon og mange av landene hadde « dårlig samvittighet» og ville hjelpe.Montreal USA,Ett Canadisk territorium,og ett Brasiliiansk ble foreslått. som nasjon ,men det endte opp med Palestina som var okkupert av Storbritannia den tiden.Da ble staten Israel annerkjent og Palestinerne måtte gi fra seg land.Landet hadde også vært jødisk tidligere i historien.Problemet var at Israel var og er omringet med arabiske nasjoner..Alle mener at Landet med Yerusalem er Hellig og Deres..Det var sånn konfliktene startet.

Hæ ? Landet tilhørte opprinnelig Det osmanske rike frem til 1920, da det ble overført til Storbritannia. Som så 1948 overført landet til jødene som kompensasjon for det jødene opplevde under andre verdenskrig.

https://no.wikipedia.org/wiki/Palestinamandatet

Lenke til kommentar
On 5/14/2021 at 11:58 AM, BadCat said:

Det kan fort bli liknende tilstander i Norge etter hvert som muslimene øker i antall og makt. NRK omtaler allerede muslimer i den grad det kan tolkes av besøkende som om Norge er et muslimsk land.

Det er først når en fremmed gruppe utgjør 10 prosent av befolkningen, at det blir skikkelig bråk

Lenke til kommentar
On 5/14/2021 at 5:29 PM, Ole Morten said:

Det vil aldri skje..Muslimene er også opptatt av og ta livet av hverandre i Midtøsten..uenigheter om hvilken religion som er riktig og hvem som tolker Koranen riktig..

Tull, det hele er bare en maktkamp, det er derfor de dreper hverandre, helt side Muhammed døde

"Da Muhammed døde i år 632 hadde han ingen sønner som kunne bli hans etterfølger, kalif. Den første kalifen ble hans nære venn og svigerfar Abu Bakr som døde etter to år. Neste kalif var en annen av Muhammeds svigerfedre, Umar ibn al-Khattab, som ble drept av en slave i år 644. Den tredje kalifen var en av Muhammeds svigersønner, Uthman ibn Affan, som ble drept av egyptere i år 656. Ali ibn Abi Talib ble den fjerde kalifen og den første som hadde blodsbånd til profeten. Alis tilhengere anså ham for å være utvalgt av Muhammed, og første rettmessige etterkommer, og kalte han den første imam. Kharijiteene gjorde opprør som endte med at Ali ble drept i et attentat."

 

Lenke til kommentar
On 5/13/2021 at 4:25 PM, 0laf said:

  er samtidig et av de helligste steder i jødedommen, slik at Hamas vet godt at Israel ikke kommer til å trekke seg vekk derfra med det første.

Tempelhøyden er omtrent hele årsaken til at Israel ønsker kontroll over hele Jerusalem. Der var der de to første jødiske templene lå, og det er der det tredje tempelet i følge mytologien skal reises. For alle jøder vil det være av vesentlig betydning at Israel har kontroll på dette området, også fordi Vestmuren ligger i samme område, i den gamle delen av Jerusalem.

Det kan være at Israel ville vært villige til å trekke noen styrker vekk fra selve moskeen dersom de ble lagt under nok press, men på grunn av betydningen dette stedet har for jøder, så vil de neppe noen gang gi det fra seg eller trekke seg helt ut, noe Hamas vet inderlig godt.

Har aldri skjønt hvorfor jødene nøyde seg med å beholde klagemuren, når de hadde hele tempelhøyden etter seksdagerskrigen 1967 ?

Lenke til kommentar
On 5/17/2021 at 1:03 PM, Eivind-vind said:

Vi i Norge og Europe støtter Israel, men det jeg ikke forstår er hvorfor valgte britene og sende dem til Midtøsten for å opprette et stat der istedenfor å gi dem et land her i Europa. Her er det tryggere. Kunne for eksempel gitt dem Bergen og flyttet alle folk i Bergen til andre steder i Norge.

De er ikke bergensere, de er israelitter

Endret av Kroat
Lenke til kommentar

Nå ser det ut som Israel tar mål i Libanon også.

Det er greit siden de ikke selv klarer å holde terroristene og deres raketter borte.

Palestinerene er heller ikke under okkupasjon. Okkupasjon er når du har støvler på bakken. Soldater som kontrollerer altså.

Det er synd på Israel. De har folkeoppunionen mot seg fordi de viser gråtende barn på tv. Hvordan livet er for millioner av Israelere som må i bunkers flere ganger pr. døgn fordi tusenvis av raketter kommer deres vei blir så og si aldri vist på tv. En funksjonerende demokratisk stat kan ikke leve slik. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Eivind-vind skrev (12 minutter siden):

De er heller ikke palestinere, de fleste flyktet fra Europa til ditt.

De fleste palestinere er heller ikke palestinere, de er arabere som har tilkommet de siste tiårene fra naboland.

Etter det Osmanske Riket falt bodde det rundt en halv million mennesker i området som i dag er Israel, Gaza og Vestbredden, mange av de beduiner og stammefolk med historie bakover i tid.

Nå, et par generasjoner senere, er det snart 5 millioner palestinere bare i Gaza og på Vestbredden, samt over 9 millioner mennesker i Israel.

Befolkningen i Israel har økt dramatisk etter osmanenes fall, ettersom jødene da fikk sitt eget land.
Hvorfor befolkningen i Gaza og Vestbredden har økt med ti-gangeren dersom de er det opprinnelig folket fra området, kan man spørre seg om. Det finnes to alternativ. Enten har hver familie fått ti barn, eller så er de aller fleste av de arabere som har kommet fra naboland for å støtte målet om å presse jødene vekk fra Midtøsten.

Endret av 0laf
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Det er kun testament til Israels tålmodighet og omtanke for uskyldige Sivile, at de kun har drept 200, med de mange tusen Raketter/Artillerigranater/Bomber.
Hadde de ønsket å drepe så mange som mulig kunne tallet vært på 200 000. 
Slik er det ikke, fordi de sikter kirurgisk på Hamas infrastruktur, kontorer, leder-hjem, osv.
Du er nokså dum om du tror IDF sikter på sivile.

De fleste utenriksministere holder nok med Israel akkurat nå, derfør hører du ''begge parter'' eller noen modige som sier ''X-land holder med Israel'' eller ''Israel har rett på selvforsvar''. De fleste Utenriksministere lar seg ikke overtale av følelseappellene, fra mediehusene.
De ser hva Israel gjør, det er ikke undertrykking av Gaza, de luker så godt som overhodet mulig, for å bli kvitt kreften som er Hamas, noe den sivile befolkningen ikke evner/tør/ønsker.

Endret av Alexander4840
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Kroat skrev (23 minutter siden):

Flyktet hjem til fedrelandet

Men dette er ikke mulig å bevise da, for det å tilhøre et religjøst gruppe, betyr ikke at man tilhører et bestemt geografisk sted i verden. Kristendommen startet i Palestina også, det betyr ikke at alle kristne i verden skal flytte til det område og opprette et stat der til alle kristne. Også er det slik at man kan jo endre sin religion i løpet av livet. Kan også være at de som er Palestinere idag har vært jøder før og ble kristne og muslimer gjennom årene ettersom nye religioner kom.


Problemet er at vi lever i moderne tid, det med "Gud har gitt meg dette landet 3000 år siden derfor må alle dere ut" og "Dette er fedrelandet" bør ikke være noe idagens tid.

For å være helt klar er jeg ikke mot eller med noen av partene,  jeg prøver bare å tenke litt selv og er nøytral.

Endret av Eivind-vind
typo
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Eivind-vind skrev (18 minutter siden):

Problemet er at vi lever i moderne tid, det med "Gud har gitt meg dette landet 3000 år siden derfor må alle dere ut" og "Dette er fedrelandet" bør ikke være noe idagens tid.


Det er dog heller ikke hele sannheten.

Etter at det osmanske riket falt, kjøpte både jøder og arabere opp landområder i det som i dag er Israel, Gaza og Vestbredden.
Når staten Israel ble opprettet i 1948, så eide jødene, mellom oppkjøpsfond og privat eierskap, ca. 11.1% av landområdet, fra ordinære oppkjøp.

Palestinere, altså de som valgte å bli, eide 3.3%

Andre arabere, som valgte å enten flytte til Jordan under delingen av mandatet, eller de som måtte flykte av diverse årsaker, eide 16.9%.

Offentlig land utgjorde 68.7%.

Jødene eide altså en stor del av landområdene som var i privat eierskap når staten Israel ble opprettet, det var ikke palestinernes.
At offentlig land utgjorde en stor del av området, kommer av at det stort sett var ørken ingen ville ha, før Israel gjorde det om til fruktbare områder.
 

Endret av 0laf
  • Liker 2
Lenke til kommentar
0laf skrev (44 minutter siden):

Det finnes to alternativ. Enten har hver familie fått ti barn, eller så er de aller fleste av de arabere som har kommet fra naboland for å støtte målet om å presse jødene vekk fra Midtøsten.

Gitt at tallene dine stemmer så må økningen i befolkning enten skyldes at man får mange barn eller tilflytting, ja. Kan det tenkes andre grunner til at folk flytter til enn at de ønsker å presse jødene vekk fra Midtøsten? At de hadde det enda verre der de kom ifra? At de opprinnelig kom fra området og bare har flyttet tilbake?

-k

Lenke til kommentar
knutinh skrev (15 minutter siden):

Gitt at tallene dine stemmer så må økningen i befolkning enten skyldes at man får mange barn eller tilflytting, ja. Kan det tenkes andre grunner til at folk flytter til enn at de ønsker å presse jødene vekk fra Midtøsten? At de hadde det enda verre der de kom ifra? At de opprinnelig kom fra området og bare har flyttet tilbake?

-k

Det ser ikke ut til at det stemmer at det har med høy tilflytning å gjøre, med en NMR (net migration rate) på minus siden slutten av nittitallet for Gaza og Vestbredden: https://fred.stlouisfed.org/series/SMPOPNETMPSE

Artikler peker på at befolkningsveksten skyldes i hovedsak økt fertilitet, bedre levekår, lengre levealder etc:

Sitat

So why are there so many children in Gaza? Demographers say it’s a combination of unusual factors. One is that an unusually low proportion of Palestinian women hold jobs. “It’s the place in the world where the least women work outside the home,” says Jon Pedersen of the Fafo Institute, a centre for demographic and social research in Oslo, Norway. Latest figures from the Palestinian Central Bureau of Statistics show that 14.7 per cent of women are in the labour market.

“In most other countries, it’s much higher than that, between 70 and 80 per cent in Scandinavia, for example,” says Pedersen, who co-authored a comprehensive study a decade ago on the demography of Gaza. Even in other Middle Eastern countries with similar cultures to Gaza, the proportions working outside the home are significantly higher. In Jordan, for example, 16 per cent of women have jobs.

The data from Index Mundi show that the fertility rate in Gaza, 4.4 children per woman, is among the highest in the world. That has steadily fallen from a peak of 8.3 children per woman in 1991. This compares with a rate of 3 in Israel, although the overall rate there is elevated by higher rates of around 6 among the strictly orthodox Haredi Jews. In most European countries, it’s about 2.

The second factor contributing to the high fertility rate is the fact that while women are housebound, their husbands earn more money as their families expand. “It’s employers that are willing to pay it,” says Pedersen. “Traditionally, men will get extra wages if they have extra children.”

https://www.newscientist.com/article/dn25993-the-reasons-why-gazas-population-is-so-young/

Det kan også se ut til at befolkningsveksten i Israel er veldig lik ut fra denne grafen: https://www.statista.com/chart/20645/palestine-and-israel-population-growth/

Endret av Snikpellik
  • Liker 2
Lenke til kommentar
0laf skrev (39 minutter siden):


Det er dog heller ikke hele sannheten.

Etter at det osmanske riket falt, kjøpte både jøder og arabere opp landområder i det som i dag er Israel, Gaza og Vestbredden.
Når staten Israel ble opprettet i 1948, så eide jødene, mellom oppkjøpsfond og privat eierskap, ca. 11.1% av landområdet, fra ordinære oppkjøp.

Palestinere, altså de som valgte å bli, eide 3.3%

Andre arabere, som valgte å enten flytte til Jordan under delingen av mandatet, eller de som måtte flykte av diverse årsaker, eide 16.9%.

Offentlig land utgjorde 68.7%.

Jødene eide altså en stor del av landområdene som var i privat eierskap når staten Israel ble opprettet, det var ikke palestinernes.
At offentlig land utgjorde en stor del av området, kommer av at det stort sett var ørken ingen ville ha, før Israel gjorde det om til fruktbare områder.
 

Over 60% av Israel er fortsatt ørken, så slutt å late som noe annet. Tillater meg også å tvile på de andre tallene dine, det er vel oppspinn som vanlig.

 

 

 

Zamiazm skrev (1 time siden):

Fant dette innlegget under "PM of Israel". Høres ut som Nazi tenkemåte for å være helt ærlig.

34821239.PNG

Det er inntrykket jeg har fått av å snakke med israelere også. Folk her inne har ut av seg uttrykk som "demokratisk stat" og "selvforsvar" som de gode propaganda-bottene de er, men de forstår ikke hvordan israelerne egentlig tenker.
 

Endret av Aiven
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...