Gå til innhold

Mesh nettverk.


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Nå er det egentlig ikke noen "fast standard" på hva et mesh-wifi-nettverk skal være og hvordan det skal fungere. I definisjonen av et mesh-nettverk vil man jo i utgangspunktet kunne si at nodene vel hele tiden skal gjøre vurderinger på hva som vil være den beste ruten gjennom nettverket.

Når det gjelder "daisy-chain" av mesh-aksesspunkter, så er det en del løsninger som ikke støtter det. I noen tilfeller har det ikke vært støtte i starten, men at støtten har kommet etter hvert. I hvert fall når det gjelder en del rimeligere/enklere løsninger, har jeg inntrykk av at en god del ikke støtter det. 

Som NVIDIAsucks sier, vil slik kjede av mesh-aksesspunk vil kunne ha kraftig påvirkning på ytelsen. I hvor stor grad ytelsen påvirkes kan være avhengig av om det er en løsning med dedikert radio for backhaul-trafikk. Er det kablet backhaul blir situasjonen en annen.

Lenke til kommentar
On 5/11/2021 at 9:24 AM, Limbeck said:

Jeg gikk for Google nest wifi. 3 pack

Jeg har ingen erfaring med den, men hos meg er Google ikke aktuelle. Jeg gikk for TP-Link M9+ med 3 noder ifjor og har ikke angret på det. Det har kommet et par oppgraderinger av firmware underveis og oppgraderingene går smertfritt. En fordel med M9+ er at alle enhetene er identiske, hvilken som fungerer som ruter avgjøres ved hvilken som er koblet mot model/hjemmesentral. Man kan benytte både kablet og trådløs backhaul. Det viktigste er at det er dønn stabilt på min 500/500 fiberlinje.

Endret av cacb
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...