Gå til innhold

KOMMENTAR: Kritikken mot Paradox er legitim – utskjelling er aldri greit


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Helt vanvittig hvordan de har klart å rote det til. Og det er jo synd. Crusader Kings III hadde en veldig god launch så man trodde kanskje at de hadde lært litt av Imperator Rome-lanseringen. Det er vel et godt eksempel på at man aldri er bedre enn sitt siste prosjekt. Det blir fort glemt.

Jeg er en av dem som ikke er enig i prioriteringen av EUIV siden spillet begynner å bli gammelt. Det begynner å merkes ganske godt nå som de andre spillene har fått mye bedre kart. Imperator Rome har en del nye og interessante mekanikker.

Uansett, så håper jeg at Paradox klarer å stable seg på bena igjen, for de har uten tvil produsert de spillene jeg har brukt desidert mest tid på. Det er få strategispill som engasjerer like mye.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Nok et eksempel på hva videospill har blitt til. Aksjer holdere og investorer presser utviklere til å slippe spill tidlig og uferdig. Mest merkverdig her er jo EA hvor nesten hver eneste spill havner innenfor dette.

Trist å se at det går fra å pumpe ut ferdige og ordentlige spill med mye innhold til å pumpe ut halvferdige spill til 600 kroner for å så kreve at du skal betale for DLCer med minimum mengde innhold.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Axefjord skrev (3 timer siden):

Det er litt rart at de bruker 2år på å fikse Rome, for så å ikke utvide med DLC som de faktisk tjener penger på.. Muligens det ikke er en stor nok kundebase i forhold til andre spill de har?

Det er en katastrofe. Siste 30 dager er det under 1000 daglige gjennomsnittlige spillere. Det er nesten ingen som spiller spillet. Statistikk på dette er åpent tilgjengelig på Steam. Tilsvarende tall for EU4 som er fra 2013 er nesten 15000 spillere, HoI4 25000 spillere, Stellaris 24000 spillere og CK3 11000 spillere. Det er derfor mye mer penger i å utvikle innhold til Eu4, HoI4, Stellaris og CK3 som har langt større spillerbaser. I tillegg til andre prosjekter som ikke er annonsert enda. Til og med eldgamle CK2 har flere spillere enn IR. Med over 3000 gjennomsnittlig siste 30 dager.

https://steamcharts.com/app/859580

Får håpe Paradox har lært, og tenker seg om 2 eller flere ganger før de utgir ett uferdig spill igjen. Når spillet blir slaktet i reviews, og oppnår en mixed rating på Steam. Da blir det vanskelig å utføre en snuoperasjon. 

Endret av Kron
Lenke til kommentar

Lord Lambert har laget en video med sine tanker, og jeg synes han har et poeng med at Paradox ikke akkurat gjorde sitt for å pushe 2.0 og forsøke å endre på det ryktet som spillet hadde fått.

Så å skylde på lav spillerbase blir litt rart når man ikke har gjort alt for å få det til å bedre seg.

Men det er heller ikke I:R som er Paradox sitt største problem. Det største problemet er at de ga ut Leviathan til et av deres mest populære spill, og det fungerer ikke godt nok. Stellaris har også fått noen ganske røffe oppdateringer.

Forøvrig er det sjelden at DLC fra Paradox får noe bedre enn "stort sett positive" anmeldelser på Steam. Det virker som hovedvekten er blandet mottakelse.

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...