Gå til innhold

Hjelp til valg - Plejd eller xComfort?


Anbefalte innlegg

Gledelig tilbakemelding å høre at flere er fornøyde! 
 

I ventetiden før jeg overtar huset; hvordan fungerer oppsettingen? Er det enkelt å fikse selv? Kan du endre på knapper/scener etc på en enkle måte? Er sonene (eg én dimmer på veggen styrer bakre spott-rekke i stua og dimmeren under styrer fremre rekke) mulig å endre på i etterkant?

 

Har dere f.eks. egne «smarte» brytere på veggen som ikke har en fast funksjon (eg. tilkoblet en spott-rekke i taket), men som dere bestemmer hva skal gjøre (eg. skru av lyset i bestemte rom før leggetid, sette dimmingen til «rødvins-tid») el.L.? Eller gjør dere alle slike «smart-funksjoner» med virtuelle knapper i appen?

Endret av Anterialis
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Plejd hos oss er sånn at de vanlige bryterne/dimmerne er byttet med en plejd bryter/dimmer. Fungerer akkurat på samme måte og ser ut som en vanlig bryter på veggen. Men du kan også skjule denne plejd-innmaten i veggen og ha trådløse brytere som du kan flytte hvor du vil. Alt er Bluetooth og lager mesh nettverk. Ganske god rekkevidde. 
Man kan styre lysene om hverandre både i app og vanlig bryter. 
 

Det er bryterne plejd gjør smart. Den kan ikke styre et enkelt usmart lys med mindre du har en egen plejd til den. 
 

Faren min er elektriker og byttet ut bryterne hos oss. Vi fikk en kode som vi importerte systemet inn på vår egen bruker. Du må ha en gateway for å styre når du ikke er hjemme. 
 

Imotsetning til foreksempel Philips hue som alle lys skrur seg på etter strømbrudd, vil plejd gå i den modusen som de hadde før strømbruddet. 
 

Det er mulig å lage scener. Men jeg har laget slike automasjoner i HomeKit appen sånn at alt lys skrur seg av når ingen er hjemme osv, og at det automatisk dimmer ned ganske mye spesifikke rom i huset når det er sent. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Plejd kom med trådløs dimmer med hjul like før jeg sluttet som elektriker. Alle de trådløse har batteri. Trenger ikke strøm, kun bryter aktuatorer og dimmepiller må ha strøm.

Trådløs dimmer

Dimmer man kan fjerne pilla på denne og bruke den uten hjulet. 

Har opplevd  en del problemer med plejd i starten, men jeg tror det er bedre nå.

 

Har hatt hus/hytter der jeg har brukt vanlige brytere med fjær med plejd piller. Har også hatt en del der jeg har brukt både trådløse og tilkoblede vridimmer. 

Fungere meget  bra. Du kan tilkoble utelys og programmere astrour osv.

Ha det på soverom lyset og få lyset til å dimme seg opp når du skal stå opp.

Mange muligheter. 

 

Lenke til kommentar
  • 1 år senere...

Hei,

Litt gammel tråd men deler min erfaring.

Har plukket bort det jeg hadde av eaton. Enkelte av pillene hadde jeg problemer med og for at fjernstyring av de enhetene skulle fungere igjen måtte jeg inn i sikringsboksen og kutte strømmen. Skal sies at pt. har jeg bare lysstyring men planer om mer etterhvert. 

Eaton koster etter mitt syn altfor mye. Til nå har jeg kastet bort ca. 20 000 kr på systemet, det er uten elekteiker utgiftene. Videre budsjett der jeg sammenlignet priser for enhetene for resten av styringene ville jeg komt opp i samme sum om jeg byttet alt til Plejd eller supplerte videre med Eaton.

For min del er da utgiften ellers knyttet til å ha en elektriker gående på timebasis og montere. Plejd har ikke veldig mye i sin portefølje enda, men utvikling skjer der og. 

Jeg har nå fått byttet alt av Eaton som går på lysstyring og må si at jeg er fornøyd. Bryterene føles svært gode og presise, bedere (etter mitt syn) enn Eaton. Foreløpig har jeg ikke noe å utsette på produktet, jeg var selv i stuss på produktet siden styringen går over blåtann. (Rekkevidde angst). Men hos meg ser dette ut til å fungere upåklagelig sammen med homey pro, det gjør og at jeg slipper å kjøpe gateway og kan samle andre produkter inn under en enhet.

Eg angrer ikke overgangen til Plejd.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Plejd er stadig under utvikling, det neste på trappene er vel termostater, og i tillegg kommer det offisiell app til Homey for Plejd. Per nå er det bare en uoffisiell app. Det vil da si at om man gjør det via Homey kan man styre Plejd utstyr med en hvilken som helst sensor som kan kommunisere med Homey. Men vil ikke forundre meg om de utvikler sine egne sensorer etter hvert, da det er et sterkt ønske også for vi som installerer utstyret. Jeg tror produktutviklingssjefen deres er veldig streng på at de ikke lanserer produkter før de er helt sikre på at det er godt nok. De har til nå et godt rykte både blant kunder og elektrikere, og det er gull verdt i bransjen.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Vi har nå hatt Plejd i huset i ca. ett år og er storfornøyde. Kvalitetet på knappene oppleves god og presis. Det er ingen forsinkelse å snakke om, så dette har også meget høy konefaktor.

Vi har alarm fra Homely og da utstyrt boligen med bevegelsessensorer i flere rom. Plejd og Homely er tilkoblet Athom Homey sentralen og jeg bruker dette til å starte en flow (start lys ved aktivitet i rom + skru av etter 15 min) når det detekteres bevegelse i en sone (e.g. stue, teknisk rom, bod, garasje etc.). Dette er nok ikke beste løsning da bevegelsesdetektorene til Homely er litt trege og det gjerne tar 3-5s før sensoren oppdager bevegelse, men når bevegelsen detekteres (jeg ser det ved at det blinker grønt i bevegelsessensoren når jeg entrer rommet) kommer lyset på umiddelbart. Fordelen er at jeg ikke trenger ekstra sensor i rommet og det fungerer godt nok for meg. Jeg får også trent på tålmodighet..

 

EDIT: Plejd kommer også med termostater til gulvvarme ila. noen måneder iflg. rykter fra god kilde. Dette skal installeres og brukes mot Tibber/smart strømstyring. Jeg regner med at tregheten - i alle fall på gulvarmen i 1. etg. som er i støpen - er stor nok til at dette gir mening. Noe mer usikker på varmefolien oppe og på bad (?).. 

Endret av Anterialis
Lenke til kommentar

Lite tips: om du styrer gulvvarme smart med priskontroll kan du få støtte fra Enova, 35% kickback inntil 10 000 kroner. Såvidt jeg har skjønt ordningen kan du sammenfatte det du allerede har montert i samme søknaden, så lenge det er ett og samme smartsystem.

Kravene er vel at du styrer minst to laster, typisk varmtvannsbereder og gulvvarme, og at de styres basert på strømpris og at systemet tar hensyn til totalt forbruk (HAN sensor).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...