Gå til innhold

Airbus i sorg: Fransk fly-by-wire-guru er død


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
ACYBN18O skrev (13 timer siden):

Absolutt en viktig mann for luftfarten. Men angående området testpilot blir det nok Chuck Yeager fra USA som er den virkelig store innen testpilotyrket. Han fløy ikke mindre enn 360 forskjellige nye flytyper som testpilot,helt utrolig rett og slett. 

Det er mange store innen testpilotyrket og Ziegler definitivt er en av dem. Otto Lilienthal og Wrightbrødrene var også ekstremt viktige pionerer, selv om de fløy svært få flytyper. Eric Brown fløy forøvrig 487 forskjellige flytyper, inkludert jagerfly, bombefly, seilfly og helikopter, og det talle inkluderer IKKE varianter på samme modellda ville han trolig vært oppe i over 1000. Feks fløy han 14 varianter av Spitfire.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det var dette med "moderne" luftfartsindustri da. Selv om Yeager bare var 10 år eldre enn Ziegler var karrierene deres, og eraene de var testpilot i, høyst ulike. Yeager tok ikke utdanning utover high school, ble en svært ung pilot og senere testpilot før fylte 25, men ikke lenge etter 40-årsdagen i 1963 dreide karrieren over i ledelse. Ziegler studerte først til ingeniør, deretter pilot, og begynte som testpilot omtrent samtidig som Yeager sluttet, men til gjengjeld forble han testpilot helt opp på 90-tallet.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
3 hours ago, Trestein said:

Hvem fløy det første U2 flyet? Han var visstnok ikke helt borte? 

Tony LeVier, testpilot for Lockheed. Svært aktiv i cockpit på slutten av krigen og til utpå 50-tallet, deretter dabbet det litt av i takt med forfremmelse. Hadde et par veldig gode idéer som etter hvert ble standard i "alt" som flyr, og var også en levende demonstrasjon av "hell i uhell", han overlevde det ene krasjet etter det andre (i 1945 hadde han en skikkelig stygg sak hvor ryggen brakk, men etter bare 6 mnd var han i cockpit igjen), inkludert en kollisjon i luften, og var ved god helse da han sluttet som testpilot.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...