Jump to content
Sign in to follow this  
akelbo

Utviklere må betale Sony ekstra for kryssplattform­spilling med PlayStation

Recommended Posts

Og så tar de altså 30% av inntektene for hvert solgte spill. Rart at Epic ikke går etter Sony? Å ja, Sony investerer masse i Epic...

Edited by MrMarbles
  • Like 1

Share this post


Link to post

Alle de tre store tar 30% for kryssplattformspilling? Når det står i artikkelen at Sony er den eneste som tar betalt for det. Nå bøller du.

Share this post


Link to post
unik42 skrev (5 minutter siden):

Alle de tre store tar 30% for kryssplattformspilling? Når det står i artikkelen at Sony er den eneste som tar betalt for det. Nå bøller du.

Tror du roter litt. Det er kjent at standardsatsen for apps (altså spill i tilfellet til Sony, Nintendo og MS) er 30% av salgspris. Oppå dette så skal altså Sony ha ekstra fortjeneste for crossplay...

  • Like 1

Share this post


Link to post

Fortnite er et gratis spill - og så sier du at Sony tar 30%. 30% av ingenting er 0, så da lurer jeg på hva er det de tar 30% av.

Du skrev dette:

"Og så tar de altså 30% av inntektene for hvert solgte spill. Rart at Epic ikke går etter Sony?"

Fra artikkelen:

"Opplegget kom visstnok på plass i 2019, i forbindelse med at Sony åpnet for kryssplattformspilling i Fortnite. E-poster mellom PlayStation-teamet og Epic viser at sistnevnte pushet hardt for å få til en avtale, blant annet med løfter om å utpeke Sony som en helt i kryssplattformsaken."

Men hvis du ikke vet, så er jo det greit.

Share this post


Link to post

"Ifølge interne dokumenter som ble offentliggjort i rettssaken må utviklere betale Sony dersom forholdet mellom inntekter fra spillet via PlayStation Network og andelen med PlayStation-spillere synker under 0,85. Med andre ord vil Sony ha erstatning dersom PlayStation-spillere kjøper Fortnite-innhold fra andre plattformer."

Dette er litt upresist. Sony skal ha betalt fra utvikleren dersom en spiller bruker mest tid på playstation, men kjøper innhold via en annen platform.

Det er ikke forholdet mellom inntekter i PSN og antall PS-spillere, men forholdet mellom inntekter fra PSN/totale inntekter og tid brukt på ps/totalt tid. PS revenue share og ps gameplay share som dette blir omtalt som i dokumentet. Blir dette forholdet under 0,85 så utløser det kompensasjonen.

 

Edited by Skeptisk23

Share this post


Link to post

Gratisspill som Fortnite trekker store mengder med spillere til PlayStation. Om Fortnite kun fantes på Xbox f.eks. ville det ført til at Xbox hadde hatt ett stort salgsfortrinn over PlayStation. Sony tar 30% av salg in game. Skins, season pass o.s.v. Men Sony var ikke fornøyd med det, de ville også sikre seg potensielt «tapt» inntekt ved at de som spilte Fortnite på PlayStation f.eks. hadde kjøpt season pass eller annet på en annen plattform.

Synd Epic ikke bare trakk Fortnite fra hele PlayStation, og alle andre spill de har rettighetene til. Ser for meg at Sony fort ville ha kommet på bedre tanker da.

Edited by Kron
  • Like 1

Share this post


Link to post

Sony ser ikke helt det store bildet her. De får mersalg fordi Playstation eiere kan spille med venner som er på PC, osv.

Share this post


Link to post

-----
+Dberg
-----
- Tror nok heller at Sony ser tapte inntekter i form av dem som velger andre systemer fremfor en "PS" når dem skal spille med/mot andre.
Sony vil nok helst at alle som ønsker å spille med/mot andre skal spille via en "PS".
Så da ønsker dem å ta ekstra betalt for muligheten for crossplaforn-spilling som kompensasjon for dette tapet av potensielle kunder som velger annet enn en "PS".
-----

Edited by BizzyX78

Share this post


Link to post
1 hour ago, Billon said:

Det jeg har sett i kommentarfeltet er at folk liker å kommentere uansett om de har peiling på noe eller ikke.

Velkommen til internett!

  • Like 1

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...