Gå til innhold

Utviklere må betale Sony ekstra for kryssplattform­spilling med PlayStation


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
unik42 skrev (5 minutter siden):

Alle de tre store tar 30% for kryssplattformspilling? Når det står i artikkelen at Sony er den eneste som tar betalt for det. Nå bøller du.

Tror du roter litt. Det er kjent at standardsatsen for apps (altså spill i tilfellet til Sony, Nintendo og MS) er 30% av salgspris. Oppå dette så skal altså Sony ha ekstra fortjeneste for crossplay...

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Fortnite er et gratis spill - og så sier du at Sony tar 30%. 30% av ingenting er 0, så da lurer jeg på hva er det de tar 30% av.

Du skrev dette:

"Og så tar de altså 30% av inntektene for hvert solgte spill. Rart at Epic ikke går etter Sony?"

Fra artikkelen:

"Opplegget kom visstnok på plass i 2019, i forbindelse med at Sony åpnet for kryssplattformspilling i Fortnite. E-poster mellom PlayStation-teamet og Epic viser at sistnevnte pushet hardt for å få til en avtale, blant annet med løfter om å utpeke Sony som en helt i kryssplattformsaken."

Men hvis du ikke vet, så er jo det greit.

Lenke til kommentar

"Ifølge interne dokumenter som ble offentliggjort i rettssaken må utviklere betale Sony dersom forholdet mellom inntekter fra spillet via PlayStation Network og andelen med PlayStation-spillere synker under 0,85. Med andre ord vil Sony ha erstatning dersom PlayStation-spillere kjøper Fortnite-innhold fra andre plattformer."

Dette er litt upresist. Sony skal ha betalt fra utvikleren dersom en spiller bruker mest tid på playstation, men kjøper innhold via en annen platform.

Det er ikke forholdet mellom inntekter i PSN og antall PS-spillere, men forholdet mellom inntekter fra PSN/totale inntekter og tid brukt på ps/totalt tid. PS revenue share og ps gameplay share som dette blir omtalt som i dokumentet. Blir dette forholdet under 0,85 så utløser det kompensasjonen.

 

Endret av Skeptisk23
Lenke til kommentar

Gratisspill som Fortnite trekker store mengder med spillere til PlayStation. Om Fortnite kun fantes på Xbox f.eks. ville det ført til at Xbox hadde hatt ett stort salgsfortrinn over PlayStation. Sony tar 30% av salg in game. Skins, season pass o.s.v. Men Sony var ikke fornøyd med det, de ville også sikre seg potensielt «tapt» inntekt ved at de som spilte Fortnite på PlayStation f.eks. hadde kjøpt season pass eller annet på en annen plattform.

Synd Epic ikke bare trakk Fortnite fra hele PlayStation, og alle andre spill de har rettighetene til. Ser for meg at Sony fort ville ha kommet på bedre tanker da.

Endret av Kron
  • Liker 1
Lenke til kommentar

-----
+Dberg
-----
- Tror nok heller at Sony ser tapte inntekter i form av dem som velger andre systemer fremfor en "PS" når dem skal spille med/mot andre.
Sony vil nok helst at alle som ønsker å spille med/mot andre skal spille via en "PS".
Så da ønsker dem å ta ekstra betalt for muligheten for crossplaforn-spilling som kompensasjon for dette tapet av potensielle kunder som velger annet enn en "PS".
-----

Endret av BizzyX78
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...