Jump to content
NTB - digi

Tok med seg «klenodier» under tømmingen av KNM Helge Ingstad

Recommended Posts

Uff, når ein trudde det meste som kunne gå gale med KNM Helge Ingstad hadde skjedd så klarer ein å toppe det enda ein gang. At sivilt innleigd personell har fått muligheit til å fritt ta med seg gjenstandar frå fregatten er ei lita skandale i seg sjølv om eg tek utgangspunkt i at alt sensitivt utstyr og opplysningar må ha blitt fjerna av forsvaret sjølv før fregatten blei sendt til destruksjon og at det berre dreier seg om personlege eigendelar til tilsette og vernepliktige som har blitt stjelt.

Om det dreier seg om meir sensitivt eller farleg utstyr (som våpen) som har komt på avvege, eller som potensielt kunne ha komt på avvege så er det særdeles slapt av sjøforsvaret.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Og bare 172 timers samfunnsstraff når det er snakk om SÅ mange lovbrudd...:
 

Sitat

Dommen omfatter også bruk og oppbevaring av narkotika, samt flere tilfeller av heleri, bæring av kniv, brudd på våpenloven og kjøring uten gyldig førerkort.

På noen områder får man altfor mye strafferabatt. 
Her snakker vi ikke om en person som bare har gjort 1 straffbart forhold. I tillegg vil jeg jo si at det å stjele og videreselge forsvarets eiendeler burde være ekstremt skjerpende (selv om dette kan være "uskyldige" gjenstander)....

Edited by KalleKanin
  • Like 1

Share this post


Link to post

Haha!

Tipper dette ble oppdaget ifm ett av de andre lovbruddene. Med andre ord har det vært fritt fram for å spasere rundt å ta med seg "klenodier".

Inkludert noen som faktisk vet hva de skal se etter, og hva de skal ta med seg. Vi får no håpe at gradert utstyr var fjernet, selv om det framstår som at det var under dette arbeidet han stjal fra båten. Uansett; Hvis man kan vandre rundt å ta med seg klenodier kan man vandre rundt å ta bilder. Det er nok interessant for andre statsmakter - vi har fire fregatter til, som i prinsippet er identiske.

For en inkompetanse. For en skandale.

  • Like 2

Share this post


Link to post

Skulle likt å vite hva slags "klenodier" som angivelig skal være stjålet. Hemmeligholdelse tyder på at det kan være storm i et vannglass - bare en dårlig unnskyldning for å "ta" en man ikke liker rent subjektivt.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...